Stinggel találkozott Ferenc pápa

Ferenc pápa – 2018. augusztus 9., csütörtök | 18:13

Az augusztus 8-i általános kihallgatáson a vatikáni VI. Pál teremben jelen volt Sting, a népszerű brit zenész, énekes és felesége is. A házaspár az audiencia végén találkozott Ferenc pápával.

A találkozó azért is érdekes, hiszen ritka alkalom, hogy rockénekesek keressék fel a pápát. Sting, polgári nevén Gordon Matthew Thomas Sumner zenész, énekes-dalszövegíró és színész feleségével, Trudie Stylerrel együtt vett részt a szerdai általános kihallgatáson.

Sting az észak-angliai Wallsendben született 1951-ben. Három testvérével együtt a római katolikus vallás szerint nevelkedett, ír nagymamájuknak köszönhetően. Az énekes egy korai koncertjén sárga-fekete csíkos pólóban jelent meg, mire egyik zenésztársa csípősen meg is jegyezte, hogy olyan, mint egy darázs fullánkja – így kapta a Sting, azaz Fullánk művésznevet. Trudie Styler első és egyetlen felesége, négy gyermekük van.

Stinget Oscar-díjra jelölték, tizenhatszor nyert Grammy-díjat. Szólókarrierjének kezdetéig legfontosabb dalszövegírója, vezető énekese és basszusgitárosa volt a The Police együttesnek. Mint szólóénekes és a The Police énekese több mint százmillió lemezt adott el. A kihallgatáson feleségével együtt egy-egy rózsafüzért kaptak Ferenc pápától.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria