Szegeden is bemutatták a „Szerzetesnek álltam” című dokumentumfilmet

2019. május 10., péntek | 12:00

Május 8-án tartották a Shoeshine.hu csapata által készített „Szerzetesnek álltam” című dokumentumfilm első vidéki vetítését, Szegeden, a Gál Ferenc Főiskolán. A bemutatót közönségtalálkozó követte.

A nagy népszerűségnek örvendő filmet főként a szegedi és a környékbeli fiatalok tekintették meg, de számos távolabbi településről is érkeztek érdeklődők erre az alkalomra.

A Shoeshine.hu csapata által forgatott filmhez hasonlót Európában eddig csak Angliában készítettek. Tehát egy olyan projektről van szó, amelyről előzetes tapasztalata sem a stábnak, sem pedig a befogadó közösségnek nem volt. A két igen különböző világ találkoztatása alapvetően egy bátor, de nem mindig zökkenőmentes vállalkozás volt.

A formabontó filmet a Szeged-Csanádi Egyházmegye Ifjúságpasztorációs Irodájának szervezésében hozták el Szegedre. „Ma kontrasztokkal és feszültségekkel teli időket élünk, amikor értékrendek, morális szempontok, világnézetek ütköznek egymással. A film arra vállalkozik, hogy bemutassa, az áthidalhatatlannak vélt távolságok nem legyőzhetetlenek. Az Egyház missziós tevékenységének találkoznia kell a periféria valóságával. Ötven perc, öt nap, két fiatal és egy életre szóló élmény, amelyről mi biztosan nem fogunk életünk végig beszélni, viszont a főszereplők egész életükben emlékezni fognak rá!” – mondta bevezetőjében Serfőző Levente, a Szeged-Csanádi Egyházmegye ifjúsági referense.

A közönségtalálkozón Vargáné Bögi Veronika Major Péter gyártásvezetővel beszélgetett a film előkészületeiről, szervezéséről és a szereplők kiválasztásáról.

Forrás: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Fotó: Kiss Gergely

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kultúra
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
megindito-kepek-es-tanusagtetel-fogvatartottak-adtak-elo-szent-adorjan-legendajat
Megindító képek és tanúságtétel – Fogvatartottak adták elő Szent Adorján legendáját

Családok ülnek kis körökben a balassagyarmati városháza dísztermében; lelkesen beszélgetnek, mosolyognak, nevetnek, már-már idillinek tetsző a pillanat. Csakhogy ez egy rendkívüli találkozás a városi börtön fogvatartottjai és családtagjaik között.

19:54
bences-es-premontrei-papszenteles-pannonhalman
Bencés és premontrei papszentelés Pannonhalmán

Jurinka Szilveszter bencés és Horváth János premontrei szerzetest szentelte pappá Várszegi Asztrik püspök, emeritus pannonhalmi főapát május 18-án, szombaton a pannonhalmi Szent Márton-bazilikában.

14:02