Személyes élménybeszámolót tartanak a Gyöngyök Útjáról

Kultúra – 2015. január 29., csütörtök | 9:03

A Mátraverebélyt Máriacellel összekötő 760 kilométeres Via Margaritarum útvonalon megtett 2014-es zarándoklatokról tartanak beszámolót a résztvevők január 31-én a Párbeszéd Házában a Zarándokpont Információs Iroda szervezésében – adta hírül a Gyöngyök Útja közösség vezetője.

A szervezők szeretettel hívják az érdeklődőket a Zarándokpont Információs Iroda idei előadás-sorozatának következő alkalmára, amelyen a Gyöngyök Útja (Via Margaritarum) 2014-es nyári szervezett zarándoklatairól mesélnek az úton részt vevők.

Az előadásra 2015. január 31-én 15 órai kezdettel kerül sor a Párbeszéd Háza (Budapest, VIII. kerület, Horánszky utca 20.) földszinti előadójában Zarándokélmények a Gyöngyök Útján címmel.

A belépés díjtalan.

További előadások
2015. február 28., szombat, 15 óra: Mária Út, a váci Hétkápolna búcsúzarándoklata
2015. március 28., szombat, 15 óra: Szent Erzsébet Út – Bánkus Erzsébet útja Sárospatakról Marburgba

A Via Margaritarum (Gyöngyök Útja) zarándokút egy folyamatosan járható, jelzett útvonal. Lelki ívét az útvonalon található történelmi és szent helyek, illetve Az élet gyöngyei elnevezésű elmélkedési füzér adják. Az útvonal mentén olyan zarándokszállások is találhatók, melyek a középkori ispotályok mintájára a keresztény vendégszeretet helyei. A 760 kilométeres Via Margaritarum összeköti Mátraverebély-Szentkutat és Máriacellt, a magyarság számára kiemelten fontos két Mária-zarándokhelyet. A Budapest és Mátraverebély-Szentkút közötti közel 180 kilométeres útvonal önálló zarándokutat képez.

A Via Margaritarumról bővebb információ itt érhető el.

Fotó: Via Margaritarum

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria