Szemináriumi elöljárók találkoztak Szegeden

Hazai – 2016. augusztus 25., csütörtök | 14:56

A magyarországi papnevelő intézetek és a gyulafehérvári szeminárium elöljárói Szegeden tartották hagyományos nyári találkozójukat augusztus 22-én és 23-án Beer Miklós püspök vezetésével a Szent Gellért Szeminárium szervezésében.


Mintegy másfél évtizede minden év nyarán találkozóra gyűlnek össze a magyarországi szemináriumok és a gyulafehérvári szeminárium elöljárói – rektorok, prefektusok és spirituálisok –, hogy a Beer Miklós püspök vezette kétnapos tanácskozáson áttekintsék az elmúlt időszakot, és előkészüljenek a hamarosan induló új tanévre. Kovács József, a szegedi szeminárium rektora elmondta: „Sokat jelent, hogy megismerjük egymás helyzetét, a nehézségeket, örömöket. A tapasztalatcsere feltétlenül gazdagít, megerősít.”

A szegedi találkozón halászlével várták a résztvevőket, akik megtekintették a felújított dómot, valamint a kilátótornyot is. A következő nyári összejövetel jövő augusztusban Esztergomban lesz.

 


A szemináriumok találkozói Beer Miklós, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia papnevelő intézetekért felelős püspöke kezdeményezésére jöttek létre. A nyári összejövetel után ősszel és tavasszal a budapesti Központi Papnevelő Intézetben találkoznak az elöljárók, akkor majd a szakmai kérdések kerülnek a középpontba, és a program elsősorban a továbbképzést célozza.


Fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria