Szent Gergely-nap Selyeben

2019. január 29., kedd | 17:31

A Miskolci Egyházmegyéhez tartozó település görögkatolikus iskolájának védőszentje, Nazianzi Szent Gergely tiszteltére január 25-én bibliadráma-találkozót rendeztek Selyeben. Az eseményt Orosz Atanáz püspök is megtisztelte jelenlétével.

A Homrogdi Görögkatolikus Általános Iskola és Óvoda selyebi Szent Gergely Görögkatolikus Általános Iskola és Óvoda Tagintézményében szeretettel várták a Miskolci Egyházmegye fenntartásában működő óvodák és iskolák gyermekeit és pedagógusait. Miskolcról, a Szent Miklós görögkatolikus óvodából; Edelényből, az Oltalom görögkatolikus óvodából; Homrogdról, valamint a rakacaszendi tagiskolából érkeztek iskolások és óvodások Selyebre. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Orosz Atanáz püspök és Papp Zoltán oktatási referens is.

A program kezdetén a résztvevők együtt mondták el az első imaóra imádságait. A vendégek köszöntése után a főpásztor a gyerekekhez fordulva arról beszélt, hogy mennyire fontos a Biblia ismerete. Az ilyen alkalmak szervezésével is erősíthetjük ismereteinket – mondta Orosz Atanáz püspök.

Az óvoda összenyitható csoportszobái megfelelő helyszínt biztosítottak a bibliadráma-találkozónak. A selyebi gyerekek énekkel köszöntötték a jelenlévőket. Miután a szereplők magukra öltötték jelmezeiket, szebbnél szebb bibliai történetek elevenedtek meg az ifjúság előadásában: többek között a magvető, továbbá Ézsau és Jákob, Káin és Ábel története, a kánai menyegző eseménye, illetve Szent Márton, valamint Szent Erzsébet legendája.

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
ilyen-lesz-felujitott-harmashalom-oltar
Ilyen lesz a felújított Hármashalom-oltár

A csíksomlyói kegyhely Facebook-oldalán közzétették a nyeregbeli pódium felújításának látványtervét április 22-én, húsvéthétfő reggelén. A Hármashalom-oltárt Ferenc pápa június eleji látogatására újítják fel és bővítik ki.

18:57
ferenc-papa-husvethetfon-teli-marokkal-meritsunk-bekebol-es-derubol
Ferenc pápa húsvéthétfőn: Teli marokkal merítsünk a békéből és a derűből!

A Szentatya április 22-én délben már a húsvéti időre jellemző, „Mennynek királyné asszonya” kezdetű Mária-antifónát imádkozta el a Szent Péter téren egybegyűlt hívőkkel. Beszédében hangsúlyozta, hogy a sírnál járt asszonyokhoz hasonlóan saját életünkben mi is találkozhatunk Jézussal.

15:58