Szent Imre herceget ünnepelték a kolozsvári óvodások is

2017. november 10. péntek 09:22

A kolozsvári Szent Imre Római Katolikus Óvoda november 8-án ünnepelte az intézmény névadóját, Szent Imre herceget. A Szent Mihály-templom megtelt gyerekekkel, óvónőkkel, dadusokkal, szülőkkel és nagyszülőkkel.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A gyerekek hitoktatója, Orbán-Kalamár Alíz elmondta, Kovács Sándor főesperes-plébános, az óvoda lelki vezetője kezdeményezésére minden évben megünneplik a „liliomos herceg” napját.

A jeles eseményre való felkészülés során a kicsik Szent Imre történetével ismerkedtek, és azzal, miben mutatott példát. A nagyobb gyermekek verseket és énekeket tanultak, amelyek az ünnepségen el is hangzottak. A próbák során a templommal is jobban megismerkedhettek az ovisok.

Az ünnep részeként Kovács Szabolcs kispap tartott igeliturgiát. Ezt a gyerekek műsora követte, majd a Szent Mihály-plébánia hittantermében folytatódott az ünnepi esemény.

Péter Tünde, az óvoda és bölcsöde vezetője elmondta, az intézményben kis pelerinjük, gallérjuk is van a gyerekeknek Szent Imre jelével, amelyet akkor hordanak, amikor kimennek az épületen kívülre. A katolikus óvoda varázsa véleménye szerint a lelkiségben rejlik, emellett kiemelte a hittanórákat és a bibliaismereti vetélkedőt, melyet már évek óta szervez az óvoda.

Forrás és fotó: Gyulafehérvári Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
latogatoban-szent-istvan-bazilika-harangtornyaiban
Csak a háborúkban hallgattak el... – Látogatóban a Szent István-bazilika harangtornyaiban

A kereszténység egyik ősi vallási jelképe, szakrális tárgya a harang. Harang zúg ünnepekkor, a gyász idején, messzire szólt a félrevert harang tűz vagy árvíz esetén, s még ma is harangszó hívja szentmisére az embereket.

2018. július 18. szerda
nemzetkozi-talalkozot-tartottak-koszegen-domonkos-noverek
Nemzetközi találkozót tartottak Kőszegen a domonkos nővérek

Hetedik alkalommal tartottak találkozót a közép- és kelet-európai országokban működő domonkos közösségek szerzetesnővérei. Július 12. és 17. között 11 országból 80 domonkos nővér gyűlt össze Kőszegen közös stúdiumra, kapcsolatépítésre. Betekinthettünk egyik napjukba.

2018. július 18. szerda