Szent Imre herceget ünnepelték a kolozsvári óvodások is

2017. november 10. péntek 09:22

A kolozsvári Szent Imre Római Katolikus Óvoda november 8-án ünnepelte az intézmény névadóját, Szent Imre herceget. A Szent Mihály-templom megtelt gyerekekkel, óvónőkkel, dadusokkal, szülőkkel és nagyszülőkkel.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A gyerekek hitoktatója, Orbán-Kalamár Alíz elmondta, Kovács Sándor főesperes-plébános, az óvoda lelki vezetője kezdeményezésére minden évben megünneplik a „liliomos herceg” napját.

A jeles eseményre való felkészülés során a kicsik Szent Imre történetével ismerkedtek, és azzal, miben mutatott példát. A nagyobb gyermekek verseket és énekeket tanultak, amelyek az ünnepségen el is hangzottak. A próbák során a templommal is jobban megismerkedhettek az ovisok.

Az ünnep részeként Kovács Szabolcs kispap tartott igeliturgiát. Ezt a gyerekek műsora követte, majd a Szent Mihály-plébánia hittantermében folytatódott az ünnepi esemény.

Péter Tünde, az óvoda és bölcsöde vezetője elmondta, az intézményben kis pelerinjük, gallérjuk is van a gyerekeknek Szent Imre jelével, amelyet akkor hordanak, amikor kimennek az épületen kívülre. A katolikus óvoda varázsa véleménye szerint a lelkiségben rejlik, emellett kiemelte a hittanórákat és a bibliaismereti vetélkedőt, melyet már évek óta szervez az óvoda.

Forrás és fotó: Gyulafehérvári Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
mindannyian-kaptunk-talentumot
Mindannyian kaptunk talentumot

Évközi 33. vasárnap – Gondolatok az evangéliumról (Mt 25,14–30)

16:00
kisfalusi-m-klaveria-kapta-szent-erzsebet-rozsaja-dijat
Kisfalusi M. Klavéria kapta a Szent Erzsébet rózsája-díjat

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ebben az évben Kisfalusi M. Klavériának adományozta a Szent Erzsébet rózsája-díjat. A kitüntetést Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke adta át november 17-én, Budapesten, a Szent Margit Gimnázium dísztermében megtartott ünnepségen.

2017. november 17. péntek