Szent Imre herceget ünnepelték a kolozsvári óvodások is

2017. november 10. péntek 09:22

A kolozsvári Szent Imre Római Katolikus Óvoda november 8-án ünnepelte az intézmény névadóját, Szent Imre herceget. A Szent Mihály-templom megtelt gyerekekkel, óvónőkkel, dadusokkal, szülőkkel és nagyszülőkkel.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A gyerekek hitoktatója, Orbán-Kalamár Alíz elmondta, Kovács Sándor főesperes-plébános, az óvoda lelki vezetője kezdeményezésére minden évben megünneplik a „liliomos herceg” napját.

A jeles eseményre való felkészülés során a kicsik Szent Imre történetével ismerkedtek, és azzal, miben mutatott példát. A nagyobb gyermekek verseket és énekeket tanultak, amelyek az ünnepségen el is hangzottak. A próbák során a templommal is jobban megismerkedhettek az ovisok.

Az ünnep részeként Kovács Szabolcs kispap tartott igeliturgiát. Ezt a gyerekek műsora követte, majd a Szent Mihály-plébánia hittantermében folytatódott az ünnepi esemény.

Péter Tünde, az óvoda és bölcsöde vezetője elmondta, az intézményben kis pelerinjük, gallérjuk is van a gyerekeknek Szent Imre jelével, amelyet akkor hordanak, amikor kimennek az épületen kívülre. A katolikus óvoda varázsa véleménye szerint a lelkiségben rejlik, emellett kiemelte a hittanórákat és a bibliaismereti vetélkedőt, melyet már évek óta szervez az óvoda.

Forrás és fotó: Gyulafehérvári Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-ha-nem-szeretunk-mar-megtettuk-az-elso-lepest-ahhoz-hogy-oljunk
Ferenc pápa: Ha nem szeretünk, már megtettük az első lépést ahhoz, hogy öljünk!

Október 17-én a Szentatya azt fejtette ki a „Ne ölj!” parancsról szóló katekézisében, hogy nem más ez a parancs, mint Jézus tanítása szerint felszólítás a szeretetre és az irgalomra, és vigyáznunk kell, mert a másik sértegetésével, lenézésével, levegőnek nézésével már gyilkosai is vagyunk neki.

2018. október 17. szerda
-van-egy-almunk-vilag-vallasi-vezetoi-beke-muhelyeben-munkalkodnak
„Van egy álmunk!” – A világ vallási vezetői a béke műhelyében munkálkodnak

Ökumenikus imádsággal és ünnepélyes szertartással ért véget október 16-án Bolognában az idén 32. alkalommal megrendezett vallások közötti találkozó, ahol a világ vallási vezetői együtt keresték, építették a béke hídjait.

2018. október 17. szerda