Szent Márton-napi lámpás felvonulás Kaposváron

Kishírek – 2018. november 12., hétfő | 15:05

Immár hagyomány, hogy a kaposvári Szent Margit Katolikus Óvodába járó gyerekek és a Szent Margit-templom hittanos diákjai együtt ünneplik Szent Márton napját. Idén november 9-én, pénteken rendezték meg az ünnepet.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az óvodások és kisiskolások szüleikkel és nagyszüleikkel a Szent Margit-templomban készítették el a Márton-napi lámpásokat. Az alkotó munkába szakmai segítőként bekapcsolódtak a katolikus óvoda óvónői, valamint a plébánia hitoktatói is. Ezalatt a templom imacsoportjának tagjai libazsíros kenyeret és teát készítettek, hogy a lámpáskészítésben, az előadásban és a felvonulásban elfáradó gyerekeket és felnőtteket megvendégelhessék.

Az előadás Szent Mártonról szólt: katolikus óvoda óvónői játszották el a szent püspök élettörténetét. A dalokkal, énekekkel kísért előadásába a gyermekeket is bevonták. Rumszauer Miklós plébános lelki útravalót adott, majd a szülőkkel közösen megáldotta a gyermekeket.

Ezután következett a felvonulás a templom körül: a lámpások meggyújtása után a gyerekek örömmel követték a római katona jelmezbe öltözött iskolást.

Forrás: Szent Margit Katolikus Óvoda/Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria