Szentmise a betegekért és kórházi dolgozókért Zalaegerszegen

2018. október 5. péntek 16:02

Az „Akarattal és Hittel a Zala Megyei Kórház Onkológiai Osztályáért” Alapítvány, valamint a Zalaegerszegi Járási Egészségfejlesztési Iroda az emlőrák elleni küzdelem világnapja alkalmából szeptember 28-án megemlékezést szervezett a gyógyuló betegek és gyógyítóik számára.

A szakmai programot megelőzően a kórház kápolnájában Takács András kórházlelkész szentmisét mutatott be a daganatos betegségben szenvedőkért és az őket gyógyító, ápoló orvosokért, szakdolgozókért.

„Az angyalok egy dolgot irigyelnek tőlünk: ők nem tudnak szenvedni Istenért. Csak a fájdalom teszi lehetővé, hogy egy lélek biztonsággal mondhassa: Istenem, Te látod, hogy szeretlek Téged!” (Szent Pio atya)

„Századok, nemzedékek tapasztalták, hogy a szenvedésben sajátos erő lakozik, sajátos kegyelem, amely belsőleg közelíti az embert... Krisztus önnön szenvedésével ott lakik, semmihez sem foghatóan, minden emberi szenvedés mélyén. S ott Vigasztaló Szentlelke, az Igazság Lelke erejében cselekedhetik.” (Szent II. János Pál pápa)

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kishírek
Címkék: egészségügy
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
esztergomi-papnovendekek-kulonleges-ajandekkal-segitenek-varakozasban
Különleges ajándékkal segítenek a várakozásban az esztergomi papnövendékek

Különleges felvételt töltöttek fel az esztergomi Érseki Papnevelő Intézet YouTube-csatornájára a szeminárium növendékei. A szeminaristák „Ecce, carissimi” című videójukkal szeretnék az adventi készületet meghittebbé tenni.

2018. december 13. csütörtök
buda-sziveben-emeltek-szobrot-boldog-brenner-janos-vertanunak
Buda szívében emeltek szobrot Boldog Brenner János vértanúnak

A Szombathelyi Egyházmegye és a Brenner János Emlékhely Alapítvány szervezésében december 13-án Erdő Péter bíboros, prímás megáldotta Boldog Brenner János vértanú szobrát Budapesten, a Szentimrevárosban.

2018. december 13. csütörtök