Szentmise a betegekért és kórházi dolgozókért Zalaegerszegen

2018. október 5. péntek, 16:02

Az „Akarattal és Hittel a Zala Megyei Kórház Onkológiai Osztályáért” Alapítvány, valamint a Zalaegerszegi Járási Egészségfejlesztési Iroda az emlőrák elleni küzdelem világnapja alkalmából szeptember 28-án megemlékezést szervezett a gyógyuló betegek és gyógyítóik számára.

A szakmai programot megelőzően a kórház kápolnájában Takács András kórházlelkész szentmisét mutatott be a daganatos betegségben szenvedőkért és az őket gyógyító, ápoló orvosokért, szakdolgozókért.

„Az angyalok egy dolgot irigyelnek tőlünk: ők nem tudnak szenvedni Istenért. Csak a fájdalom teszi lehetővé, hogy egy lélek biztonsággal mondhassa: Istenem, Te látod, hogy szeretlek Téged!” (Szent Pio atya)

„Századok, nemzedékek tapasztalták, hogy a szenvedésben sajátos erő lakozik, sajátos kegyelem, amely belsőleg közelíti az embert... Krisztus önnön szenvedésével ott lakik, semmihez sem foghatóan, minden emberi szenvedés mélyén. S ott Vigasztaló Szentlelke, az Igazság Lelke erejében cselekedhetik.” (Szent II. János Pál pápa)

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kishírek
Címkék: egészségügy
Vezető híreink – olvasta már?
-felfigyelt-rank-vilag-harminceves-magyar-maltai-szeretetszolgalat
„Felfigyelt ránk a világ” – Harmincéves a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnökét, Kozma Imrét kérdeztük a szervezet múltjáról, jelenéről, jövőjéről.

19:59
ferenc-papa-jezus-segit-hogy-kigyogyuljunk-kronikus-rovidlatasbol2
Ferenc pápa: Jézus segít, hogy kigyógyuljunk a krónikus rövidlátásból

Február 17-én a délben a Szentatya Jézus boldogmondásairól és az úgynevezett „jaj-mondásairól” elmélkedett. Rámutatott: a szenvedők nem azért boldogok, mert szenvednek, hanem mert Jézus szabadulást hoz nekik.

19:29