Szentmise a betegekért és kórházi dolgozókért Zalaegerszegen

2018. október 5. péntek 16:02

Az „Akarattal és Hittel a Zala Megyei Kórház Onkológiai Osztályáért” Alapítvány, valamint a Zalaegerszegi Járási Egészségfejlesztési Iroda az emlőrák elleni küzdelem világnapja alkalmából szeptember 28-án megemlékezést szervezett a gyógyuló betegek és gyógyítóik számára.

A szakmai programot megelőzően a kórház kápolnájában Takács András kórházlelkész szentmisét mutatott be a daganatos betegségben szenvedőkért és az őket gyógyító, ápoló orvosokért, szakdolgozókért.

„Az angyalok egy dolgot irigyelnek tőlünk: ők nem tudnak szenvedni Istenért. Csak a fájdalom teszi lehetővé, hogy egy lélek biztonsággal mondhassa: Istenem, Te látod, hogy szeretlek Téged!” (Szent Pio atya)

„Századok, nemzedékek tapasztalták, hogy a szenvedésben sajátos erő lakozik, sajátos kegyelem, amely belsőleg közelíti az embert... Krisztus önnön szenvedésével ott lakik, semmihez sem foghatóan, minden emberi szenvedés mélyén. S ott Vigasztaló Szentlelke, az Igazság Lelke erejében cselekedhetik.” (Szent II. János Pál pápa)

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kishírek
Címkék: egészségügy
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-ha-nem-szeretunk-mar-megtettuk-az-elso-lepest-ahhoz-hogy-oljunk
Ferenc pápa: Ha nem szeretünk, már megtettük az első lépést ahhoz, hogy öljünk!

Október 17-én a Szentatya azt fejtette ki a „Ne ölj!” parancsról szóló katekézisében, hogy nem más ez a parancs, mint Jézus tanítása szerint felszólítás a szeretetre és az irgalomra, és vigyáznunk kell, mert a másik sértegetésével, lenézésével, levegőnek nézésével már gyilkosai is vagyunk neki.

2018. október 17. szerda
-van-egy-almunk-vilag-vallasi-vezetoi-beke-muhelyeben-munkalkodnak
„Van egy álmunk!” – A világ vallási vezetői a béke műhelyében munkálkodnak

Ökumenikus imádsággal és ünnepélyes szertartással ért véget október 16-án Bolognában az idén 32. alkalommal megrendezett vallások közötti találkozó, ahol a világ vallási vezetői együtt keresték, építették a béke hídjait.

2018. október 17. szerda