Szentmisék katonáknak a Balaton-parton

2017. július 6. csütörtök 12:25

Az előző évekhez hasonlóan idén nyáron is szentmisét mutatnak be vasárnaponként Balatonakarattyán, a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ imatermében a Katolikus Tábori Püspökség katonapapjai. Az első szentmisét július 2-án Berta Tibor ezredes, általános helynök mutatta be.

Immár évek óta hagyomány, hogy nyaranta a HM Tábori Lelkészi Szolgálat lelkészei szentmisét, illetve istentiszteletet tartanak az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban nyaraló katonáknak és honvédségi dolgozóknak. Az üdülő tavaly felújított imatermében idén az első szentmisét Berta Tibor ezredes, a Katolikus Tábori Püspökség általános helynöke celebrálta, aki a szentbeszédben a legnagyobb találkozásra: az Eucharisztiára irányította figyelmet.

A szentáldozás Jézussal való találkozás, a legnagyobb találkozás a földön. Az Istennel való legegyszerűbb, legbensőségesebb, legcsodálatosabb találkozás. Istennel találkozhatunk természetesen az imádságban, más vallásos gyakorlatokban, de a leginkább a szentmisében. Azt szeretnénk, hogy kilépve innen úgy folytassunk tovább az utunkat, hogy továbbvigyük ennek a találkozásnak a nagyszerűségét – emelte ki Berta Tibor ezredes.

A Katolikus Tábori Püspökség lelkészei augusztus végéig minden vasárnap reggel 9 órakor tartanak szentmisét a balatonakarattyai Honvéd Üdülő imatermében.

Forrás és fotó: Singer Éva/MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
karmelhegyi-boldogasszony-bucsut-unnepeltek-marosszentgyorgyi-karmelita-kolostorban
Kármelhegyi Boldogasszony-búcsút ünnepeltek a marosszentgyörgyi kármelita kolostorban

Székely János szombathelyi megyéspüspök főcelebrálásával ünnepi szabadtéri szentmisére hívták a híveket, a családokat a kármelita nővérek a marosszentgyörgyi Kis Szent Teréz-kolostorba július 16-án.

2018. július 19. csütörtök
elismertek-nagy-hazaspar-munkajat
Párkapcsolatra oktatnak felsőfokon – Elismerték a pécsi Nagy házaspár munkáját

Június elején adták át a családbarát szemlélet terjesztését elismerő Kopp-Skrabski-díjakat. A közönségdíjat Nagy Péter, a Pécsi Egyházmegye közoktatási munkatársa és felesége, Nagyné Dékány Judit nyerték el a családi életre nevelésben végzett hatékony tevékenységükért.

2018. július 20. péntek