Szerelmi kalandtúra: Hogy örökké tartson!

Hazai – 2015. március 2., hétfő | 16:51

A házasság hete gazdag programsorozata már véget ért, de Kecskeméten, a Parázs Pasztorális Központ „szerelmi kalandtúrájára” még lehet jelentkezni. A tizenhat állomásból összeállított túra aktivitásra, beszélgetésre ösztönző programjaira mindazokat várják, akik örök szerelemre vágynak.

Harmadik alkalommal rendezi meg a Kecskemét-Széchenyivárosi Közösségépítő Egyesület működtette Parázs Pasztorális Központ (PPK) a „szerelmi kalandtúra” elnevezésű programot. Egy tizenhat fakultatív állomásból álló kalandra hívnak, a legalább hét állomást teljesítők részt vehetnek a túra zárásakor – március 23-án, Kecskeméten – rendezett nyereménysorsoláson. Még lehet nevezni a szerelmi kalandtúrára. Szerkesztőségünket Néma Attiláné Ella, a PPK koordinátora tájékoztatta.

A túra állomásaira pontgyűjtő füzettel érkeznek a részt vevő párok, akik meglepetés-feladatokat kapnak. A meglepetést őrizendő, Néma Attiláné Ella csak főbb vonalakban vázolta jellegüket. Az egyik feladat kulturális programokon való részvétel: van köztük színházi előadás (ebben az évben a Ciróka Bábszínház Tündér ballonkabátban darabja), filmnézés, múzeumlátogatás (Bozsó Gyűjtemény). A másik típust az aktivitásra ösztönző programok alkotják, köztük otthoni társasjátékozással, arborétumi kincskereséssel. Beszélgetésre adnak alkalmat a cukrászdai és kávéházi látogatások (Alibi kávézó, Művész kávézó, a lajosmizsei Családi Kiss cukrászat) a szervezők által felvetett kérdéseket középpontba állítva. Az Aranyhomok Szálloda panorámatermében kapcsolatépítő feladat várja a párokat, szálloda wellnessrészlege pedig kikapcsolódásra hív.


Az alkalmak között vannak párok és nagyobb közösségek számára szervezett programok is. Ezt a kettőt ötvözi a gyertyafényes vacsora, mely egyszerre bensőséges, páros élmény, de a közösség megerősítő hátteret adó szerepe is fontos.

A túra feladatait teljesítők – a szervezők a tizenhatból legalább hét állomás teljesítését várják – részt vesznek az élménybeszámolóval egybekötött záróest sorsolásán olyan nyereményekért, melyek meghosszabbítani és megörökíteni hivatottak a kapcsolatmélyítő élményeket. Lehet nyerni családi vagy párfotózást (SZÉPNEKED Photography), wellnessbelépőt (Aranyhomok Szálloda) és könyvutalványt (Korda könyvesbolt).

A PPK koordinátora elmondta, minden programjukat úgy állítják össze, hogy azzal megszólítsanak hívőt és nem hívőt egyaránt. Így a jegyesoktatást „párkapcsolati műhelynek” hívják, a házasságot „elkötelezett szerelemként” határozzák meg. Céljuk, hogy hidat építsenek a nem hívők felé, hogy azon el tudjanak indulni, s ezzel egy lépéssel közelebb kerüljenek a szentségi házassághoz mint végcélhoz. Sok múlik a megfogalmazáson. Az örök szerelemre mindenki vágyik, házasságot viszont sokkal kevesebben akarnak kötni – hangsúlyozta Néma Attiláné Ella. Mi azt valljuk, össze kell kapcsolni a két üzenetet, s példát mutatunk arra, hogy érdemes elkötelezett szerelemben élni, és hogyan lehet ezt ápolni, építeni – hangsúlyozta.

A szerelemi kalandtúrára eddig már száz pár jelentkezett, köztük egymást épp csak egy hete ismerők, de 20–30–40 éves házasságban élők is. A feladatokat február 9. és március 23. között lehet teljesíteni, információk a PPK honlapján elérhetők.

A szerelmi kalandtúra alapötlete a szegedi családpasztorációs irodában született meg négy évvel ezelőtt. Tőlük vették át először Kecskeméten, ma pedig már az ország több településén is a helyi adottságoknak megfelelően módosított változatban.

Fotó: Parázs Pasztorális Központ

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria