Szeretetmorzsát osztottak Csíkszeredában

Külhoni – 2015. április 1., szerda | 14:21

Tizenhárom csíkszeredai civil szervezet összefogásából idén újra nagyböjti szeretetmorzsával kedveskedtek március 31-én, kedden délután a Szabadság térre látogatóknak. A zeneszó mellett kaláccsal és forró teával kínálták az arra járókat – tájékoztat a Székelyhon.ro.

Tamás József püspök a szeretetmorzsával kapcsolatosan felidézte Jézus példabeszédét a dúsgazdagról és a szegény Lázárról: „Lázár szerette volna, ha a gazdag asztaláról lehulló morzsából adnának neki, de még abból se kapott. Mi a szeretet morzsáit osztogatjuk ma, és nem az a gondolat vezet bennünket, mint a példabeszédbeli gazdag embert. Ha csak morzsák hullanak is, mégis az a szeretet a leglényegesebb, amely vezet minket. Egy kis időre együtt lehetünk azokkal, akik munkából hazafelé tartva megállnak egy pillanatra, megoszthatjuk egymással bánatunkat, örömünket.”

Az itt elajándékozott idő csak morzsányi, de szeretetből fakad – vallják a szervezők. Tamás József a közös ima előtt köszönetét fejezte ki nekik, és Isten áldását kérte munkájukra, hogy továbbra is össze tudják kapcsolni a közösséget a szeretet jegyében.

A nagyböjti összefogásban részt vevő civil szervezetek: Családi Elhelyező Központok Szövetsége; Csibész Alapítvány; Csíki Anyák Egyesülete; Csíki Apák, Anyák és Apróságok Krisztusi Közössége; Csíkszeredai Egyesület a Nagycsaládokért; Fokolaré Mozgalom; Gyulafehérvári Caritas; Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete; Márton Áron Katolikus Férfiak Szövetsége; Néri Szent Fülöp Egyesület; Romániai Magyar Cserkészszövetség – Csík körzete; Szent György Lovagrend; Szent Tamás Alapítvány.

A kalács és a tea mellett a Sunshine zenekar és a cserkészek gondoskodtak a jó hangulatról.

Fotó: Székelyhon.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria