Szertartások Ferenc pápával az őszi időszakban

Ferenc pápa – 2015. szeptember 14., hétfő | 8:50

A Pápai Liturgikus Szertartások Hivatala közzétette a Szentatya elkövetkező három hónapi programját – tájékoztat a Vatikáni Rádió.

Szeptember 19-én, szombaton Ferenc pápa apostoli látogatásra indul Kubába és az Egyesült Államokba, ahonnan szeptember 28-án, hétfőn tér vissza.

Október 3-án, szombaton este 7 órakor a Szent Péter téren a pápa imavirrasztást tart a XIV. rendes püspöki szinódusra való előkészületként.

Október 4-én, vasárnap délelőtt 10 órakor a Szent Péter-bazilikában Ferenc pápa szentmisét mutat be, amivel megnyitja a püspöki szinódust.

Október 18-án, vasárnap délelőtt negyed 11-kor a Szent Péter-bazilikában szentmise keretében négy boldogot szentté avat: Vincenzo Grossit; a Szeplőtelen Fogantatásról nevezett Máriát; valamint Marie-Azélie Guérint és Louis Martint, Lisieux-i Szent Teréz szüleit.

Október 25-én, vasárnap délelőtt 10 órakor az egyházfő a Szent Péter- bazilikában szentmisét mutat be, amivel lezárja a püspöki szinódust.

November 1-jén, vasárnap, mindenszentek ünnepén a pápa ellátogat a római Veranói temetőbe, ahol délután 4 órakor szentmisét mutat be.

November 2-án, hétfőn, halottak napján a Szent Péter-bazilika altemplomában este 6 órakor a Szentatya imádkozik az elhunyt pápák lelki üdvéért.

November 5-én, csütörtökön a Szent Péter-bazilikában fél 12-kor a pápa szentmisét mutat be az év során elhunyt bíborosok és püspökök lelki üdvéért.

November 15-én, vasárnap délután 4 órakor Ferenc pápa ellátogat a római evangélikus templomba.

November 25-én, szerdán a pápa megkezdi apostoli útját, amely során Kenyába, Ugandába és a Közép-afrikai Köztársaságba látogat. Az afrikai útról november 30-án, hétfőn tér vissza.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria