Szerveződik a Kaposvári Egyházmegye szociális szolgálatának önkénteshálózata

2017. november 13. hétfő 12:55

A kaposvári püspökségen első alkalommal találkoztak november 10-én az egyházmegye 2018-ban induló szociális szolgálatának, a Szent Fausztina Irgalmasság Házának önkéntesei. A közös dicsőítés után Varga László megyéspüspök mutatta be a programot.

A Szent Fausztina Irgalmasság Háza a Kaposvári Egyházmegye több területet felölelő, különösen a szegénygondozást, az ifjúságsegítést és a betegek, illetve lelki gondokkal küzdők megsegítését szolgáló szociális programja, mely várhatóan 2018 márciusban indul el. Az Irgalmasság Házának székhelye egyelőre a püspökségen lesz, de remélik, hogy nemsokára külön épületben is fogadhatják majd a rászorulókat. A szolgálat nagy hangsúlyt fektet a közösségek építésére és az önkéntesek megtartására: az önkéntesek toborzása már most megkezdődött, nekik rendeztek találkozót a püspökségen.

Beszédében Varga László megyéspüspök bemutatta a szociális segítőhálózat lelki hátterét, és kifejtette, hogy két irányvonalat szeretne különösen is erősíteni az egyházmegyében: az evangelizációt és a szegények szolgálatát, ezért jött létre a Szent Fausztina Irgalmasság Háza.

Németh Adrienn, a szolgálat vezetője a struktúráról, illetve a különféle szolgálatokról osztotta meg gondolatait a jelen lévő mintegy kilencven résztvevővel. Elmondta, hogy az Irgalmasság Háza négy nagy területet foglal magában, melyek egymást kiegészítik: az imádság háza, mely az imaháttér szolgálatát foglalja magában; az „Eloldozva” szabadító-gyógyító imaszolgálat; a kritikus élethelyzetben lévő testvéreink segítése; illetve a preventív tevékenység, melynek célja megelőzni a problémákat, segíteni a családokat, házaspárokat az útkeresésben, saját maguk megismerésében.

A gyakorlati információk elhangzása után lehetőség volt a felmerülő kérdések, ötletek közös megvitatására.

Forrás és fotó: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
karmelhegyi-boldogasszony-bucsut-unnepeltek-marosszentgyorgyi-karmelita-kolostorban
Kármelhegyi Boldogasszony-búcsút ünnepeltek a marosszentgyörgyi kármelita kolostorban

Székely János szombathelyi megyéspüspök főcelebrálásával ünnepi szabadtéri szentmisére hívták a híveket, a családokat a kármelita nővérek a marosszentgyörgyi Kis Szent Teréz-kolostorba július 16-án.

2018. július 19. csütörtök
elismertek-nagy-hazaspar-munkajat
Párkapcsolatra oktatnak felsőfokon – Elismerték a pécsi Nagy házaspár munkáját

Június elején adták át a családbarát szemlélet terjesztését elismerő Kopp-Skrabski-díjakat. A közönségdíjat Nagy Péter, a Pécsi Egyházmegye közoktatási munkatársa és felesége, Nagyné Dékány Judit nyerték el a családi életre nevelésben végzett hatékony tevékenységükért.

2018. július 20. péntek