Szerzetesek gyalogos zarándoklatát tartják áprilisban

2019. február 23., szombat | 16:35

Gyalogos zarándoklatra várják a magyarországi szerzeteseket. A Ferences Szegénygondozó Nővérek szervezésében meghirdetett zarándoklatot Magyarországon élő szerzetesközösségekért ajánlják fel. A résztvevők április 26-án indulnak Szécsényből, és 28-án érkeznek Mátraverebély-Szentkútra.

„... hogy hivatásunkat hitelesebben éljük meg; a mai világban, fogyasztói társadalmunkban tudjunk kiállni értékeink mellett, tudjunk radikálisan kitartani Isten mellett, fogadalmainkban” – fogalmazzák meg a szervezők a szerzetesek közös zarándoklatának célját.

„Odaadott életünk példájából születhetnek új hivatások, a személyes és mély istenkapcsolat kisugárzása vezethet másokat is Isten felé – szerepel az április 26–28-ra meghirdetett zarándoklat kiírásában. – Imádkozzunk együtt belső megújulásunkért! Isten hívása nekünk is szól: Szentek legyetek! Nem nagy dolgokra kell itt gondolnunk, csak a mindennapok hűségére, a szeretetben való növekedésre, Istennel való kapcsolatunkra... Zarándokoljunk hát együtt testben és lélekben, hogy Isten kegyelme formálhasson minket olyan szerzetesekké, akikben kedvét leli.”

A Szécsényből április 26-án induló zarándoklat programja ITT található.

Jelentkezési határidő: április 8., hétfő (24 óráig)

Részvételi hozzájárulás: 7000 forint/fő. A zarándoklat fennmaradó költségét a szerzetesi iroda fizeti.

Érdeklődni Teréz nővérnél lehet: magosarj@gmail.com

„Zarándokoljunk és imádkozzunk együtt!” – írják a Ferences Szegénygondozó Nővérek. Szeretnének imádsággal készülni, így azok is bekapcsolódhatnak, akik koruk vagy egészségi állapotuk miatt nem tudnak részt venni a zarándoklaton.

Forrás és fotó: Szerzetesek.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-az-abortusz-soha-nem-az-valasz-amelyet-nok-es-csaladok-keresnek
Ferenc pápa: Az abortusz soha nem az a válasz, amelyet a nők és a családok keresnek!

Május 25-én a Szentatya a „Yes to Life” konferencia résztvevőit fogadta. „A törékeny élet drága ajándékának gondozása” című konferenciát a Világiak, Család és Élet Kongregációja szervezte. A magyar sajtóban leegyszerűsítve jelent meg a pápa beszéde, amit most teljes terjedelmében olvashatnak.

09:55
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

2019. május 26., vasárnap
Útravaló – 2019. május 27.

Útravaló – 2019. május 27.

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Májusban Seregély István nyugalmazott egri érsek útravalóit olvashatják.

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. május 27.

Mai evangélium – 2019. május 27.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Jn 15,26–16,4a

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle