Szoboravatás a zalamerenyei pálos malomnál

2019. április 25., csütörtök | 11:35

Nepomuki Szent János-szobrot avattak április 7-én Zalamerenyén.

Idén tavasszal is megnyitotta kapuit a pálos malom Zalamerenyén, ahol óránként őrléssel és idegenvezetéssel várják az érdeklődőket.

Április 7-én szoboravató ünnepséget tartottak a malom udvarán. A gyónási titok vértanúját, Nepomuki Szent Jánost ábrázoló, juharfából készült szobrot – Kántor József galamboki fafaragó művész alkotását – Csóka János pálos tartományfőnök és Háda László zalakarosi plébános áldotta meg.

A szobor felavatása és megáldása alkalmából szervezett eseményről ITT olvashatnak részletes beszámolót.

Az egykor a pálos rend tulajdonában lévő, a pálos rendről elnevezett, ma újra működő zalamerenyei vízimalmot Csóka János tartományfőnök áldotta meg 2017. május 27-én.

Forrás: Pálosrend.hu

Fotó: Szentirmay Piroska

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink – olvasta már?
nem-akarhogyan-varjak-az-erdelyi-kispapok-ferenc-papat
Nem akárhogyan várják az erdélyi kispapok Ferenc pápát

Ferenc pápa személyében először látogat katolikus egyházfő Erdélybe. A Szentatya június 1-jén mutat be szentmisét a csíksomlyói szabadtéri oltárnál. A Gyulafehérvári Papnevelő Intézet növendékei május 25-én este a közösségi oldalukon tették közzé pápaváró meglepetésvideójukat.

2019. május 25., szombat
gyermekbantalmazas-vatikani-szemmel-hans-zollner-sj-nem-epitkezhetunk-alaaknazott-foldre
Gyermekbántalmazás vatikáni szemmel – Hans Zollner SJ: „Nem építkezhetünk aláaknázott földre”

„Gyermekeink védelmében” címmel szervezett a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) fenntartásában működő Katolikus Pedagógiai Intézet (KaPI) és az Ignáci Pedagógiai Műhely gyermekvédelmi konferenciát május 24-én Budapesten. A találkozó fő előadóját, Hans Zollnert kérdeztük.

2019. május 25., szombat