Szombathelyen tartották az első hazai női cigány cursillót

2018. szeptember 5. szerda 15:30

Szombathelyen rendezték meg augusztus 16–19. között az első női cigány cursillót Magyarországon, melyről egy résztvevő, Horváth Lászlóné beszámolóját adjuk közre.

Nem volt egyszerű a megszokott kőszegi helyszín után egy teljesen újat, ismeretlent berendezni a cursillo követelményei szerint, de a kezdésre mégis minden a helyén volt, és az első este után teljesen otthon éreztük magunkat a hatalmas házban.

A tanfolyam jelöltjei nyitott szívvel, teli szeretettel,tudásvággyal, sok-sok lelkesedéssel, vidáman dolgoztak, készültek az örök negyedik napra. Nem volt fennakadás, elkeseredés, minden olajozottan működött, a Szentlélek egy percre sem hagyott minket egyedül.

Sokan azt mondták, hogy más kultúrából jövő emberekkel nem lesz egyszerű a cursillo három napja. Ez nem így van. A cursilloról azt mondjuk, hogy egy élmény, amit át kell élni. Ez a cursillo valóban egy igazi élmény volt, teli szeretettel, vidámsággal. Megértették, mi a cursillo, és mi a cursillista feladata.

Az esemény során 23 fővel bővült a cursillisták nagy tábora. A cursillo lelki vezetői Székely János megyéspüspök, Orsos Zoltán plébános és Nagy Tamás káplán voltak. Tíz munkatárs segédkezett szebbé, jobbá tenni a három napot. Ez sikerült is, hiszen a záróünnepségen a jelöltek erről tettek tanúságot, sőt még örömükben táncra is perdültek, így dicsőítették az Istent. Úgy fogalmaztak: ez az öröm napja.

Hála és köszönet a sok palancaért, lelket és testet tápláló imákért, a süteményekért, a kávéért és a Karitász adományaiért. Történelmet írtunk ezzel a Szombathelyi Egyházmenyében. Az öröm, a szeretet, az egymás elfogadása tetté színessé és pompássá ezt a cursillot.

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye

Fotó: Németh József

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
a-hutlenseg-megelozese-mit-mond-pszichologus-es-moralteologus
A hűtlenség megelőzése – Mit mond a pszichológus és a morálteológus?

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Családteológiai Intézetének szervezésében szeptember 20-án Somogyiné Petik Krisztina, Asztalosné Elekes Szende pszichológus és Papp Miklós görögkatolikus lelkész, morálteológus beszélt a hűtlenség megelőzéséről a főiskola nagyelőadójában.

2018. szeptember 21. péntek
-masok-okulni-fognak-vallomasombol-megjelent-kruesz-krizosztom-pannonhalmi-foapat-oneletrajza
„Mások okulni fognak vallomásomból” – Megjelent Kruesz Krizosztom pannonhalmi főapát önéletrajza

Szeptember 20-án este a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban mutatták be Sólymos László Szilveszter OSB Kruesz Krizosztom (1865-1885), Kruesz Krizosztom Önéletrajz című kötetének a bemutatására.

2018. szeptember 21. péntek