Szombathelyen tartották az első hazai női cigány cursillót

2018. szeptember 5. szerda 15:30

Szombathelyen rendezték meg augusztus 16–19. között az első női cigány cursillót Magyarországon, melyről egy résztvevő, Horváth Lászlóné beszámolóját adjuk közre.

Nem volt egyszerű a megszokott kőszegi helyszín után egy teljesen újat, ismeretlent berendezni a cursillo követelményei szerint, de a kezdésre mégis minden a helyén volt, és az első este után teljesen otthon éreztük magunkat a hatalmas házban.

A tanfolyam jelöltjei nyitott szívvel, teli szeretettel,tudásvággyal, sok-sok lelkesedéssel, vidáman dolgoztak, készültek az örök negyedik napra. Nem volt fennakadás, elkeseredés, minden olajozottan működött, a Szentlélek egy percre sem hagyott minket egyedül.

Sokan azt mondták, hogy más kultúrából jövő emberekkel nem lesz egyszerű a cursillo három napja. Ez nem így van. A cursilloról azt mondjuk, hogy egy élmény, amit át kell élni. Ez a cursillo valóban egy igazi élmény volt, teli szeretettel, vidámsággal. Megértették, mi a cursillo, és mi a cursillista feladata.

Az esemény során 23 fővel bővült a cursillisták nagy tábora. A cursillo lelki vezetői Székely János megyéspüspök, Orsos Zoltán plébános és Nagy Tamás káplán voltak. Tíz munkatárs segédkezett szebbé, jobbá tenni a három napot. Ez sikerült is, hiszen a záróünnepségen a jelöltek erről tettek tanúságot, sőt még örömükben táncra is perdültek, így dicsőítették az Istent. Úgy fogalmaztak: ez az öröm napja.

Hála és köszönet a sok palancaért, lelket és testet tápláló imákért, a süteményekért, a kávéért és a Karitász adományaiért. Történelmet írtunk ezzel a Szombathelyi Egyházmenyében. Az öröm, a szeretet, az egymás elfogadása tetté színessé és pompássá ezt a cursillot.

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye

Fotó: Németh József

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
a-filmek-reven-kozelebb-kerulhetunk-istenhez-dancsak-viktor-kereszteny-film-es-konyvnapokrol
A filmek révén közelebb kerülhetünk Istenhez – Dancsák Viktor a Keresztény Film- és Könyvnapokról

Az Etalon Film Kiadó november 23. és 25. között hetedik alkalommal rendezi meg a Keresztény Film- és Könyvnapokat az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Dancsák Viktor hittanárral, az esemény szervezőjével beszélgettünk.

09:48
segitettbol-lett-segito-bemutatjuk-szent-erzsebet-rozsaja-dij-idei-kituntetettjet
Segítettből lett segítő – Bemutatjuk a Szent Erzsébet rózsája díj idei kitüntetettjét

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia idén Horváth Kálmánnét, a Katolikus Karitász győri csoportjának önkéntesét tüntette ki a Szent Erzsébet rózsája díjjal, melyet Veres András, az MKPK elnöke adott át november 17-én a Szent István-bazilikában. A díjazottról szóló riportunkat olvashatják.

2018. november 19. hétfő