Szombatonként gazdapiacot tartanak az újhatvani plébánia udvarán

Hazai – 2014. október 29., szerda | 11:58

Termelői piacot nyitott októberben a Váci Egyházmegye az újhatvani plébánia udvarán. A hatvani kezdeményezés a váci Püspöki Gazdapiac példáját követi, amelyet Beer Miklós megyéspüspök nagyjából egy éve indított el – adta hírül az egyházmegye honlapja.

Mindkét piac célja, hogy újra összekössék a városi és a falusi embereket. Az újhatvani piac, amelyet – Szekeres Mihály atya kezdeményezésére – Bokros Levente plébános és három segítője szervezett meg, lehetőséget ad a termelőknek saját készítésű, illetve termelésű portékáik értékesítésére, így a vásárlók közvetlenül, a kereskedőket kikerülve, minőségi, tartósítószer- és adalékmentes magyar termékekhez juthatnak.

Az újhatvani gazdapiacon – amelyet minden szombaton 8–12 óra között rendeznek meg a plébánia udvarán (Hatvan, Rákóczi u. 12.) – mindenki találhat kedvére való terméket, hiszen a gazdák árusítanak többek közt zöldséget, gyümölcsöt, gyógynövényt, házi sajtot, kenyeret és mézet is.

A paletta azonban még bővíthető, hely még akad, ezért a szervezők várják olyan gazdák jelentkezését, akik 40 kilométeres körzeten belül őstermelői-kistermelői regisztrációval rendelkeznek, és szívesen csatlakoznának. Jelentkezni a 30/467-0547-es telefonszámon, Nagy Magdolnánál lehet.

Fotó: Váci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria