Szükségünk van egy nálunk nagyobb szeretetre – Hetvenéves a kaposvári Bárczi Gusztáv-központ

Hazai – 2018. december 18., kedd | 16:55

A sajátos nevelési igényű fiatalok pedagógiai, gyógypedagógiai ellátását, fejlesztését végző Bárczi Gusztáv Módszertani Központ alapításának hetvenedik jubileumát ünnepelték december 14-én a somogyi megyeszékhelyen.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Ünnepi beszédében Varga László kaposvári megyéspüspök köszönetét fejezte ki az intézményben végzett szolgálatért. „Nagyon köszönöm mindazt, ami itt történik. Nagyon hiteles és emberi. Köszönöm mindenki áldozatát, derűjét és szenvedését. A szenvedőkhöz mennek közel azok, akik itt dolgoznak, s ez nagyon fontos a szeretetben. Sebzettek vagyunk, és bűnösök, ezért mindig újra kell kezdenünk a szeretetet, ám bocsánatkéréssel és megbocsájtással mindig van lehetőség az újrakezdésre.”

A szeretet egyszerre természetes és természetfeletti ajándék, ezért ima nélkül nem tudunk kiteljesedni a szeretetben. Szükségünk van egy nálunk nagyobb szeretetre, Istenre – emelte ki a főpásztor, majd megáldotta az iskolát, a tantestületet és a diákokat.

Adventben várjuk a fényt, a gyermek Jézus világra jöttét. Hitünk arra tanít bennünket, hogy az elesettekben mindenkor lássuk meg a szenvedő Krisztust – hangzott el Szita Károly kaposvári polgármester beszédében. – Önök olyan gyermekekkel foglalkoznak, akiknek sok tekintetben nehezebb sorsot szánt a Jóisten, mint valamennyiünknek. Olyan gyerekekkel foglalkoznak, akik a sikert másképp élik meg, akiknek másképp kell megteremteni a lehetőséget, hogy kinyíljon a szívük – fogalmazott  a városvezető az intézmény munkatársaihoz fordulva. – Mindazt a többletet, ami nekik mindent jelent, azt önök adják meg. Polgármesterként nem is tehetek mást, mint hogy valamennyi polgár nevében hálás köszönetet mondjak.

Az iskola alapításának hetvenedik évfordulója alkalmából Kaposvár polgármestere díszoklevelet adott át Benczéné Csorba Margit főigazgatónak.

Stickel Péter tankerületi igazgató az intézményben folyó munkát méltatta. „A mai különleges rendezvény célja, hogy együtt emlékezzünk és tiszteletünket fejezzük ki azoknak, akik oly sokat tettek ezen intézményért a fennállása alatt. A jelenlévők közös tudásából, élményeikből és érzéseikből áll össze a hetvenedik születésnapját ünneplő Bárczi iskola történelme. Az intézmény vezetői, dolgozói a hét évtized alatt az egyenlő esélyek biztosításáért munkálkodtak. Azért, hogy az itt tanuló diákok egyenlő esélyekkel érvényesülhessenek az élet legkülönbözőbb területein, és csökkenjenek az őket érintő hátrányok.”

Az ünnepi esemény a tantestület és a diákok előadásával és egy, a pedagógusok által előadott rövid színdarabbal folytatódott.

Forrás: Kaposvári Egyházmegye

Fotó: Kling Márk/Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria