Szűz Máriának állítottak oltárt Tahitótfalun

2018. szeptember 14. péntek 14:36

Egy különleges utat bejárt Mária-szobor áll azon a szabadtéri oltáron, melyet szeptember 12-én, Szűz Mária neve napján áldottak meg Tahitótfalun.

Az oltárt állíttató család a nyár elején egy különleges Szűzanya-szoborra bukkant az interneten. Az azt árusító régiségkereskedő egy történetet is megosztott a családdal, mely szerint a szobor kalandos utat járt be, amíg a Duna bal partjáról a jobb partjára került, földrajzilag szinte azonos helyre.

A szobor korábban a Váci Egyházmegyében volt megtalálható, majd egy restaurálást követően az etyeki filmstúdióba került. A tavalyi tűzeset után, amelyet a szobor teljes épségben vészelt át, egy régiségkereskedő tulajdonába került. Itt talált rá az a család, aki a Szűzanya iránti hálából és tiszteletből, valamint azért, hogy Szűz Mária szobra ne csak részükre legyen látható, egy oltárt építtetett tahitótfalui házuk közelében.

A család Erdős Attila plébániai kormányzót kérte fel, hogy Szűz Mária neve napján, szeptember 12-én áldja meg az építményt. Az oltár bárki számára megtekinthető, a család szívesen látja azokat, akik imádsággal látogatnak el az általuk emelt oltárhoz.

Szöveg és fotó: Dros Róbert, Tahitótfalu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: Szűz Mária
Vezető híreink - olvasta már?
a-hutlenseg-megelozese-mit-mond-pszichologus-es-moralteologus
A hűtlenség megelőzése – Mit mond a pszichológus és a morálteológus?

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Családteológiai Intézetének szervezésében szeptember 20-án Somogyiné Petik Krisztina, Asztalosné Elekes Szende pszichológus és Papp Miklós görögkatolikus lelkész, morálteológus beszélt a hűtlenség megelőzéséről a főiskola nagyelőadójában.

2018. szeptember 21. péntek
-masok-okulni-fognak-vallomasombol-megjelent-kruesz-krizosztom-pannonhalmi-foapat-oneletrajza
„Mások okulni fognak vallomásomból” – Megjelent Kruesz Krizosztom pannonhalmi főapát önéletrajza

Szeptember 20-án este a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban mutatták be Sólymos László Szilveszter OSB Kruesz Krizosztom (1865-1885), Kruesz Krizosztom Önéletrajz című kötetének a bemutatására.

2018. szeptember 21. péntek