Szűz Máriának állítottak oltárt Tahitótfalun

2018. szeptember 14. péntek, 14:36

Egy különleges utat bejárt Mária-szobor áll azon a szabadtéri oltáron, melyet szeptember 12-én, Szűz Mária neve napján áldottak meg Tahitótfalun.

Az oltárt állíttató család a nyár elején egy különleges Szűzanya-szoborra bukkant az interneten. Az azt árusító régiségkereskedő egy történetet is megosztott a családdal, mely szerint a szobor kalandos utat járt be, amíg a Duna bal partjáról a jobb partjára került, földrajzilag szinte azonos helyre.

A szobor korábban a Váci Egyházmegyében volt megtalálható, majd egy restaurálást követően az etyeki filmstúdióba került. A tavalyi tűzeset után, amelyet a szobor teljes épségben vészelt át, egy régiségkereskedő tulajdonába került. Itt talált rá az a család, aki a Szűzanya iránti hálából és tiszteletből, valamint azért, hogy Szűz Mária szobra ne csak részükre legyen látható, egy oltárt építtetett tahitótfalui házuk közelében.

A család Erdős Attila plébániai kormányzót kérte fel, hogy Szűz Mária neve napján, szeptember 12-én áldja meg az építményt. Az oltár bárki számára megtekinthető, a család szívesen látja azokat, akik imádsággal látogatnak el az általuk emelt oltárhoz.

Szöveg és fotó: Dros Róbert, Tahitótfalu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: Szűz Mária
Vezető híreink – olvasta már?
nyilt-nap-gyori-brenner-janos-papnevelo-intezetben
Nyílt nap a győri Brenner János Papnevelő Intézetben

A győri Brenner János Papnevelő Intézet szeretettel hívja és várja a papi hivatás iránt érdeklődőket február 23-án, szombaton 9 órára.

12:21
szentmise-az-elhunyt-hajlektalanokert-egyedi-es-megismetelhetetlen-ertek-minden-ember-elete
Szentmise az elhunyt hajléktalanokért – „Egyedi és megismételhetetlen érték minden ember élete”

A Sant’Egidio közösség szervezésében, hajléktalan barátaik jelenlétében Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök mutatott be szentmisét február 17-én, vasárnap Budapesten, a Horváth Mihály téri Szent József-templomban azokért, akik az utcán éltek és haltak meg.

14:03