Szűz Máriának állítottak oltárt Tahitótfalun

2018. szeptember 14. péntek 14:36

Egy különleges utat bejárt Mária-szobor áll azon a szabadtéri oltáron, melyet szeptember 12-én, Szűz Mária neve napján áldottak meg Tahitótfalun.

Az oltárt állíttató család a nyár elején egy különleges Szűzanya-szoborra bukkant az interneten. Az azt árusító régiségkereskedő egy történetet is megosztott a családdal, mely szerint a szobor kalandos utat járt be, amíg a Duna bal partjáról a jobb partjára került, földrajzilag szinte azonos helyre.

A szobor korábban a Váci Egyházmegyében volt megtalálható, majd egy restaurálást követően az etyeki filmstúdióba került. A tavalyi tűzeset után, amelyet a szobor teljes épségben vészelt át, egy régiségkereskedő tulajdonába került. Itt talált rá az a család, aki a Szűzanya iránti hálából és tiszteletből, valamint azért, hogy Szűz Mária szobra ne csak részükre legyen látható, egy oltárt építtetett tahitótfalui házuk közelében.

A család Erdős Attila plébániai kormányzót kérte fel, hogy Szűz Mária neve napján, szeptember 12-én áldja meg az építményt. Az oltár bárki számára megtekinthető, a család szívesen látja azokat, akik imádsággal látogatnak el az általuk emelt oltárhoz.

Szöveg és fotó: Dros Róbert, Tahitótfalu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: Szűz Mária
Vezető híreink - olvasta már?
egymillio-gyermek-imadkozza-rozsafuzert
Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért

Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű kezdeményezéshez csatlakozva október 18-án, magyarországi idő szerint 9 órakor világszerte gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért és az egységért. Számos helyen ezért akár a tanítást is felfüggesztik erre az időre.

2018. szeptember 20. csütörtök
elhunyt-gaal-endre
Elhunyt Gaál Endre

Életének 73., áldozópapságának 50. évében elhunyt Gaál Endre protonotárius, kanonok, nagyprépost, teológiai tanár. Az alábbiakban közzétesszük az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye közleményét és a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium Facebook-oldalán megjelent nekrológot.

2018. szeptember 20. csütörtök