Szűz Máriának állítottak oltárt Tahitótfalun

2018. szeptember 14. péntek 14:36

Egy különleges utat bejárt Mária-szobor áll azon a szabadtéri oltáron, melyet szeptember 12-én, Szűz Mária neve napján áldottak meg Tahitótfalun.

Az oltárt állíttató család a nyár elején egy különleges Szűzanya-szoborra bukkant az interneten. Az azt árusító régiségkereskedő egy történetet is megosztott a családdal, mely szerint a szobor kalandos utat járt be, amíg a Duna bal partjáról a jobb partjára került, földrajzilag szinte azonos helyre.

A szobor korábban a Váci Egyházmegyében volt megtalálható, majd egy restaurálást követően az etyeki filmstúdióba került. A tavalyi tűzeset után, amelyet a szobor teljes épségben vészelt át, egy régiségkereskedő tulajdonába került. Itt talált rá az a család, aki a Szűzanya iránti hálából és tiszteletből, valamint azért, hogy Szűz Mária szobra ne csak részükre legyen látható, egy oltárt építtetett tahitótfalui házuk közelében.

A család Erdős Attila plébániai kormányzót kérte fel, hogy Szűz Mária neve napján, szeptember 12-én áldja meg az építményt. Az oltár bárki számára megtekinthető, a család szívesen látja azokat, akik imádsággal látogatnak el az általuk emelt oltárhoz.

Szöveg és fotó: Dros Róbert, Tahitótfalu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: Szűz Mária
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-ne-gondoljuk-hogy-meg-tudunk-valtozni-szentlelek-segitsege-nelkul
Ferenc pápa: Ne gondoljuk, hogy meg tudunk változni a Szentlélek segítsége nélkül!

November 21-én a Szentatya a tízparancsolat utolsó mondatairól tartotta katekézisét: „Ne kívánd el felebarátod feleségét […], ne kívánj el semmi egyebet, ami az övé!” Hangsúlyozta, hogy e felszólítások a bajok gyökerére mutatnak rá, a bennünk rejlő helytelen kívánságokra, melyektől csak Isten tisztíthatja meg a szívünket.

16:25
papnovendekek-titkos-elete-hat-csapat-300-perc-tomeny-futball
A papnövendékek titkos élete: Hat csapat, 300 perc tömény futball

Az elmúlt hétvégén, november 16–18-ig egy különleges focikupától volt hangos az esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnok. Hat szeminárium kispályás focicsapata mérte össze tudását a Magyar Sion „futballarénájában”. Müller Márk papnövendék írását adjuk közre.

09:45