Találkozóra várják a katolikus családokat Kárpátalján

Külhoni – 2015. március 30., hétfő | 9:55

A beregszászi római katolikus egyházközség kárpátaljai magyar katolikus családtalálkozót szervez május 16-án, szombaton Beregszászban, a Pásztor Ferenc közösségi házban – tájékoztat a Kárpátinfó.net.


A tavalyi esperesi kerületi családi nap után idén szeretnék egész Kárpátaljára kiterjeszteni a rendezvényt, minél több családot bevonni, és ezzel hagyományt teremteni.

A családtalálkozóra többek között felnőtteknek szóló előadásokkal, kiscsoportos beszélgetésekkel készülnek a szervezők. A nap vendége egy budapesti házaspár, Csanády Márta és Mihály lesznek, akik hosszú évek óta a házas hétvégék résztvevői, előadói. A gyermekeket és a fiatalokat külön programok várják: kézműves-foglalkozás, játékok, kincskeresés, focibajnokság, ugrálóvár, koncertek. A nap zárásaként Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök celebrál szentmisét.

A rendezvény célja katolikus magyar öntudatban megtartani a kárpátaljai családokat. A rendszeres találkozások révén a családok megismerhetik egymást, szorosabbra fűzhetik a kapcsolatokat, felmérhetik a legfontosabb problémákat, és a jövőben közös programokat szervezhetnek. A cél, hogy a településeken családreferensek működjenek, akiknek konkrét feladatuk egyrészt a kárpátaljai családhálózattal való kapcsolattartás, másrészt a helyi közösség, a helyi családok összefogása.

A szervezők várják a különböző katolikus civil szervezetek, illetve közösségek jelentkezését is, akiknek egy-egy civil sátorban lehetőséget biztosítanak a bemutatkozásra és programjaik népszerűsítésére.

Fotó: Kárpátalja.ma

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria