Találkoztak a karizmatikus megújulás közösségei Erdélyben

2014. október 20. hétfő 14:55

Október 11-én tartották az Erdélyi Katolikus Karizmatikus Megújulás (EKKM) XI. találkozóját. A közösségek képviselői Székelyudvarhelyen gyűltek össze – Barabás Mózes tájékoztatta szerkesztőségünket a rendezvényről.

Székelyudvarhelyen a Rákóczi Center sportcsarnokban gyűltek össze az Erdély-szerte működő EKKM 15 közösségének képviselői – több mint ezer résztvevő – a „Jézus ránézett és megkedvelte” mottóval megrendezett találkozón. Tamás József segédpüspök köszöntötte a résztvevőket.

A nap előadója David Payne, az angliai westminsteri apátságban működő Katolikus Evangelizációs Szolgálat elnöke volt. Bevezetőjében saját megtéréséről, az életében bekövetkezett csodákról beszélt. David Payne szerint mindannyiunknak szükségünk van három alapvető találkozásra ahhoz, hogy Isten szeretetének misszionáriusai legyünk. A Katolikus Evangelizációs Szolgálat elnöke többször is idézte Ferenc pápát. 

A találkozón a szentségimádást Fülöp László gelencei segédlelkész vezette. A hálaadó szentmisén László Rezső Kapnikbányán szolgáló plébános volt a főcelebráns. László Rezső a gazdag ifjú története alapján arra buzdított, szánjuk oda testünket-lelkünket, gondolatvilágunkat Jézusnak, kössünk vele szövetséget. Ne csak kívülről figyeljük Jézust, hanem evezzünk a mélyre. Kiemelte a krisztusi közösségek fontosságát: ahhoz, hogy gyarlóságunk, elesettségünk, visszatérő bűneink ellenére Isten útján megmaradjunk, létfontosságú, hogy egy ilyen közösség legyen mögöttünk. „Az erdőn kívüli fát a természet jobban megpróbálja, mint azt, amelyik a tisztáson áll” – mondta.

A szentmisén a székelyudvarhelyi Kis Szent Teréz-plébánia Hálaluja ifjúsági zenekara szolgált. A marosvásárhelyi Magvető közösség vezette a dicsőítést a szentségimádáson és a szentmisén.

Tizenhat lelkipásztor szolgáltatta ki a bűnbocsánat szentségét, többen közülük a teljes programon jelen voltak.

A találkozó ideje alatt gyerekfelügyeletet vállaltak a ferences nővérek a Nardini óvodában, a fiatalok számára a Keresztirány ifjúsági szolgálat, valamint a helyi Pitypang közösség szervezett programot.

Fotó: Ekkm.ro

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
kitagult-liturgikus-ter-bemutatjuk-megujulo-gyori-szekesegyhazat
Kitágult a liturgikus tér – Bemutatjuk a megújuló győri székesegyházat

A győri Nagyboldogasszony-székesegyház felújításáról Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke; Lukácsi Zoltán, a Győri Hittudományi Főiskola rektora; Bognár István püspöki irodaigazgató, a székesegyház plébánosa és Németh Attila sopronbánfalvi plébános számolt be olvasóinknak.

2017. december 13. szerda
angyal-lehel-teren-bunbanati-es-imaestet-tartanak-az-arpad-hazi-szent-margit-templomban
ANGYAL a Lehel téren – Rekordszámú pap várja a gyónni vágyókat az Árpád-házi Szent Margit-templomban

A Regnum Marianum és a Lehel téri Árpád-házi Szent Margit-templom közössége „Adventi és Nagyböjti Gyónási Alkalmat”, azaz ANGYAL-t szervez december 20-án, 18 órától a budapesti Lehel téri templomban.

2017. december 13. szerda