Tamási Zsoltot nevezték ki a marosvásárhelyi katolikus gimnázium igazgatójává

2018. augusztus 21. kedd, 12:15

A Maros megyei tanfelügyelőség augusztus 20-án Tamási Zsoltot nevezte ki az újból megalapított marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Gimnázium igazgatójává. Ő töltötte be az intézmény tavaly felszámolt elődjének igazgatói tisztségét is.

Illés Ildikó Maros megyei főtanfelügyelő-helyettes az MTI-nek elmondta, augusztus 20-án volt az utolsó nap, amikor a tanfelügyelőség kinevezhette a román oktatási miniszter által tíz nappal ezelőtt újraalapított iskola igazgatóját. A meghirdetett posztra egyedül Tamási Zsolt jelentkezett, akinek a pályázatát az egyházmegye is támogatta. A tanfelügyelőség igazgatótanácsa őt nevezte ki szeptember 1-jei hatállyal igazgatónak – közölte a főtanfelügyelő-helyettes.

Tamási Zsolt a 2014-ben megalapított, majd tavaly a helyi hatóságok által felszámolt római katolikus gimnáziumnak is igazgatója volt. A román korrupcióellenes ügyészség többek között ellene is vádat emelt 2017 őszén, mivel a vádhatóság értelmezése szerint törvénytelenül történt 2014-ben az iskolaalapítás. Az ügyben még nem született bírósági ítélet.

Valentin Popa román oktatási miniszter rendelete szerint az iskola a szeptember 10-én kezdődő új tanévtől önálló jogi intézményként fog működni, azokkal a már korábban elindult osztályokkal, amelyeket a tavaly megszüntetett iskolából a tanfelügyelőség a Bolyai Farkas Elméleti Líceumhoz sorolt.

A katolikus iskolának továbbra is az Egyháznak visszaszolgáltatott marosvásárhelyi épületegyüttes B szárnyában biztosítanak helyet, a főépületben ugyanis a román tannyelvű Unirea Főgimnázium működik.

Forrás: MTI

Fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Külhoni
Vezető híreink – olvasta már?
a-legfontosabb-amit-tudnunk-kell
A legfontosabb, amit tudnunk kell

Évközi 6. vasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 6,17.20–26)

16:00
ferenc-papa-ne-feljunk-talalkozni-krisztussal-az-idegenekben-es-migransokban
Ferenc pápa: Ne féljünk találkozni Krisztussal az idegenekben és a migránsokban!

Február 15-én délután maga a Szentatya nyitotta meg szentmisével a „Félelemtől mentesek” című háromnapos találkozót Sacrofanóban, amelyet az Olasz Püspöki Konferencia (CEI) „Bevándorlók” nevű alapítványa, az olasz karitász és az Astalli Központ szervezett.

08:57