Tanévnyitó és generációs családi nap Nyíracsádon

2018. szeptember 7. péntek 11:08

Szeptember 1-én, szombaton a Nyíracsádi Görögkatolikus Parókia és a Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola közösen szervezte meg az általános iskolások részére a tanévnyitót, ami egyben egy nyárzáró generációs családi nap is volt.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Reggel Szent Liturgiával kezdődött a tanévnyitó, amelyen Tatai Zoltán iskolalelkész prédikációjában a tanév jelmondatáról beszélt: „Növekedjetek a szeretetben!” Ezt követően Garda László intézményvezető nyitotta meg az új iskolai tanévet.

A szertartást követően a résztvevők az iskolába vonultak át, ahol a pedagógusoknak Papp Tibor atya, a nyíregyházi egyházmegye helynöke tartott év eleji rekollekciót, majd Bodnár Attila mátészalkai iskolalelkész a szülőkkel beszélgetett a gyermeknevelésről.

A diákoknak és óvodás gyermekeknek közben tartalmas szórakozás kezdődött vakációbúcsúztató programokkal: volt ugráló vár, csúszda és népi játékok, szerepeltek bohócok és bűvészek. A nagymamáknak és idősebbeknek közben egy érdekes előadás nyújtott új ismereteket „A palatáblától az interaktív tábláig” címmel 

A nap táncházzal és ebéddel fejeződött be.

Forrás: Tóth Elek parókus

Fotó: Jószai Teodóra

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
a-hutlenseg-megelozese-mit-mond-pszichologus-es-moralteologus
A hűtlenség megelőzése – Mit mond a pszichológus és a morálteológus?

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Családteológiai Intézetének szervezésében szeptember 20-án Somogyiné Petik Krisztina, Asztalosné Elekes Szende pszichológus és Papp Miklós görögkatolikus lelkész, morálteológus beszélt a hűtlenség megelőzéséről a főiskola nagyelőadójában.

2018. szeptember 21. péntek
-masok-okulni-fognak-vallomasombol-megjelent-kruesz-krizosztom-pannonhalmi-foapat-oneletrajza
„Mások okulni fognak vallomásomból” – Megjelent Kruesz Krizosztom pannonhalmi főapát önéletrajza

Szeptember 20-án este a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban mutatták be Sólymos László Szilveszter OSB Kruesz Krizosztom (1865-1885), Kruesz Krizosztom Önéletrajz című kötetének a bemutatására.

2018. szeptember 21. péntek