Tanévnyitó és generációs családi nap Nyíracsádon

2018. szeptember 7. péntek, 11:08

Szeptember 1-én, szombaton a Nyíracsádi Görögkatolikus Parókia és a Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola közösen szervezte meg az általános iskolások részére a tanévnyitót, ami egyben egy nyárzáró generációs családi nap is volt.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Reggel Szent Liturgiával kezdődött a tanévnyitó, amelyen Tatai Zoltán iskolalelkész prédikációjában a tanév jelmondatáról beszélt: „Növekedjetek a szeretetben!” Ezt követően Garda László intézményvezető nyitotta meg az új iskolai tanévet.

A szertartást követően a résztvevők az iskolába vonultak át, ahol a pedagógusoknak Papp Tibor atya, a nyíregyházi egyházmegye helynöke tartott év eleji rekollekciót, majd Bodnár Attila mátészalkai iskolalelkész a szülőkkel beszélgetett a gyermeknevelésről.

A diákoknak és óvodás gyermekeknek közben tartalmas szórakozás kezdődött vakációbúcsúztató programokkal: volt ugráló vár, csúszda és népi játékok, szerepeltek bohócok és bűvészek. A nagymamáknak és idősebbeknek közben egy érdekes előadás nyújtott új ismereteket „A palatáblától az interaktív tábláig” címmel 

A nap táncházzal és ebéddel fejeződött be.

Forrás: Tóth Elek parókus

Fotó: Jószai Teodóra

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
nyilt-nap-gyori-brenner-janos-papnevelo-intezetben
Nyílt nap a győri Brenner János Papnevelő Intézetben

A győri Brenner János Papnevelő Intézet szeretettel hívja és várja a papi hivatás iránt érdeklődőket február 23-án, szombaton 9 órára.

12:21
szentmise-az-elhunyt-hajlektalanokert-egyedi-es-megismetelhetetlen-ertek-minden-ember-elete
Szentmise az elhunyt hajléktalanokért – „Egyedi és megismételhetetlen érték minden ember élete”

A Sant’Egidio közösség szervezésében, hajléktalan barátaik jelenlétében Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök mutatott be szentmisét február 17-én, vasárnap Budapesten, a Horváth Mihály téri Szent József-templomban azokért, akik az utcán éltek és haltak meg.

14:03