Tanévnyitó és generációs családi nap Nyíracsádon

2018. szeptember 7. péntek 11:08

Szeptember 1-én, szombaton a Nyíracsádi Görögkatolikus Parókia és a Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola közösen szervezte meg az általános iskolások részére a tanévnyitót, ami egyben egy nyárzáró generációs családi nap is volt.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Reggel Szent Liturgiával kezdődött a tanévnyitó, amelyen Tatai Zoltán iskolalelkész prédikációjában a tanév jelmondatáról beszélt: „Növekedjetek a szeretetben!” Ezt követően Garda László intézményvezető nyitotta meg az új iskolai tanévet.

A szertartást követően a résztvevők az iskolába vonultak át, ahol a pedagógusoknak Papp Tibor atya, a nyíregyházi egyházmegye helynöke tartott év eleji rekollekciót, majd Bodnár Attila mátészalkai iskolalelkész a szülőkkel beszélgetett a gyermeknevelésről.

A diákoknak és óvodás gyermekeknek közben tartalmas szórakozás kezdődött vakációbúcsúztató programokkal: volt ugráló vár, csúszda és népi játékok, szerepeltek bohócok és bűvészek. A nagymamáknak és idősebbeknek közben egy érdekes előadás nyújtott új ismereteket „A palatáblától az interaktív tábláig” címmel 

A nap táncházzal és ebéddel fejeződött be.

Forrás: Tóth Elek parókus

Fotó: Jószai Teodóra

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-ne-gondoljuk-hogy-meg-tudunk-valtozni-szentlelek-segitsege-nelkul
Ferenc pápa: Ne gondoljuk, hogy meg tudunk változni a Szentlélek segítsége nélkül!

November 21-én a Szentatya a tízparancsolat utolsó mondatairól tartotta katekézisét: „Ne kívánd el felebarátod feleségét […], ne kívánj el semmi egyebet, ami az övé!” Hangsúlyozta, hogy e felszólítások a bajok gyökerére mutatnak rá, a bennünk rejlő helytelen kívánságokra, melyektől csak Isten tisztíthatja meg a szívünket.

16:25
papnovendekek-titkos-elete-hat-csapat-300-perc-tomeny-futball
A papnövendékek titkos élete: Hat csapat, 300 perc tömény futball

Az elmúlt hétvégén, november 16–18-ig egy különleges focikupától volt hangos az esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnok. Hat szeminárium kispályás focicsapata mérte össze tudását a Magyar Sion „futballarénájában”. Müller Márk papnövendék írását adjuk közre.

09:45