Átadták a Szent Erzsébet rózsája díjat – KÉPGALÉRIÁVAL

A Teremtő akaratát teljesítjük, amikor a képmását, az embert feltétlen szeretetben és tiszteletben részesítjük – fogalmazott Erdő Péter bíboros a Szent Erzsébet rózsája díj átadóünnepségén november 23-án Budapesten. A... »

Az iraki káld pátriárka levele a muszlim vezetőkhöz

Louis Raphael Sako pátriárka határozott szavakkal felszólította az iszlám közösség vezetőit, hogy vállalják felelősségüket és szálljanak szembe a magát iszlámnak nevező szélsőségesekkel, akik halálos veszélyt jelentenek a... »

Adventi koncert az Autista Segítő Központ szervezésében

A Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány fenntartásában működő Autista Segítő Központ adventi koncertet rendez Gyöngyösön november 29-én – tájékoztat Szerdahelyi Csongor a Ferences Sajtóközponttól.

Ferenc pápa az új szentek közbenjárását kérte

A november 23-án, Krisztus Király vasárnapján Szent Péter téren tartott szentté avatási szertartás után a pápa a hívekkel elimádkozta az Úrangyalát. Az imádság előtt az új szentek közbenjárásáért fohászkodott.

Pápai szentmise Krisztus Király ünnepén

Jézus számára uralkodni azt jelenti: engedelmeskedni az Atya akaratának, hogy beteljesedjék szeretet- és üdvösségterve – hangzott el a Szentatya homíliájában november 23-án, Krisztus Király vasárnapján. A Szent Péter téren... »

Húsvétra felújítják a Tihanyi Bencés Apátságot

Húsvétra kívülről is felújítják a Tihanyi Bencés Apátságot egy 145 millió forintos kormányzati beruházás második ütemeként – közölte az apátság turisztikai igazgatója az MTI-vel.

Ferenc pápa tombolát kezdeményez a szegények javára

A Szentatya tombola keretében bocsátja közre azokat az ajándékokat, amelyeket eddig kapott, hogy pénzt gyűjtsön a szegényeknek.

A svájci gárdisták százéves egyenruhája

Száz évvel ezelőtt vezették be a Pápai Svájci Gárda ünnepi egyenruháját.

Mennyei távlatból

Krisztus, a mindenség királya – Gondolatok az evangéliumhoz (Mt 25,31–46)

Ferenc pápa nyolc tanácsa családoknak – VIDEÓVAL

Ferenc pápa beszédeiből válogatta össze ezúttal a családoknak szóló jótanácsokat a Rome Reports hírportál.

Húsvétra felújítják a Tihanyi Bencés Apátságot

Húsvétra kívülről is felújítják a Tihanyi Bencés Apátságot egy 145 millió forintos kormányzati beruházás második ütemeként – közölte az apátság turisztikai igazgatója az MTI-vel.

Szent Erzsébet kenyere – példaértékű összefogás a gyermekek javára

A Katolikus Karitász és a Lipóti Pékség november 23-án közös programot indít az éhező gyermekek megsegítésére – tájékoztatta szerkesztőségünket a Katolikus Karitász sajtószolgálata. Az akció karácsonyig tart.

Ferenc pápa: Minden életállapot életszentségre vezet! – VIDEÓVAL

Mire kapott meghívást a keresztsége jegyében minden keresztény? Hogyan tudja ezt megvalósítani? – e két kérdést tette fel katekézise kezdetén Ferenc pápa november 19-én délelőtt a Szent Péter téren szerdai általános kihallgatásán.

Ferenc pápa: Ne tartsuk hitünket páncélszekrényben! – VIDEÓVAL

„A javakat, amelyeket Istentől kaptunk, ne tartsuk páncélszekrényben, hanem használjuk fel mások javára” – tanította Ferenc pápa november 16-án délben, az Úrangyala elimádkozása előtt mondott beszédében.

Idén is megrendezik a Szent Miklós-napokat Gyergyóban

A hagyományoknak megfelelően Szent Miklós püspök ünnepe alkalmából december 4–7. között idén is megrendezik a városnapi rendezvénysorozatot Gyergyószentmiklóson.

Új templomot szenteltek fel Bihar megyében

Böcskei László megyéspüspök felszentelte a Bihar megyei Fogás új templomát, és megáldotta a szintén Bihar megyei Dólya új ravatalozó kápolnáját a november 15-16-i hétvégén – tájékoztatott a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye.

Asia Bibi férje nyílt levélben fordult a pakisztáni elnökhöz

Asia Bibi, a káromlásért halálra ítélt pakisztáni asszony férje a pakisztáni elnökhöz fordult felesége szabadon bocsátása érdekében, és hogy a család Franciaországba költözhessen – adja hírül a Catholic Herald.

A 110 éves Anne de Sousberghe nővér köszöntése

A 110 esztendős Anne de Sousberghe az egyik legidősebb szerzetes nővér a világon. November 7-én, 110. születésnapján Ferenc pápa is felköszöntötte őt – adja hírül a Society of Helpers (Segítő Nővérek) honlapja.

Ferenc pápa nyolc tanácsa családoknak – VIDEÓVAL

Ferenc pápa beszédeiből válogatta össze ezúttal a családoknak szóló jótanácsokat a Rome Reports hírportál.

Felhívás a máriapócsi kegyhely jubileumára készülve

Jövőre ünneplik Máriapócson a kegykép könnyezésének 300. évfordulóját. Ennek alkalmából Kapin István máriapócsi parókus felhívást intéz a hívekhez – adta hírül a Hajdúdorogi Egyházmegye.

Mustó Péter: Megszereted, ami a tiéd – VIDEÓVAL

A Jezsuita Könyvek sorozatban jelent meg Mustó Péter legújabb könyve az imádságról, az Istennel való kapcsolatról, a veszteségről, a csalódásról, a megbékélésről, az elfogadásról. November 18-án a budapesti Párbeszéd Házában mutatták be a könyvet.

Több mint két évtized után újra megjelenik a négykötetes zsolozsmáskönyv

Az első kötet december elején, a továbbiak a liturgikus év soron következő időszakaihoz igazodva jelennek meg – tájékoztatta szerkesztőségünket a Szent István Társulat igazgatója, Farkas Olivér.