Élő Rózsafüzér zarándoklat Csíkszeredában

2014. október 25-én, szombaton újra sor kerül az Élő Rózsafüzér zarándoklatra Csíkszeredában. A résztvevők reggel fél 9-kor gyülekeznek a csíksomlyói kegytemplomban, ahonnan 9 órakor útjára indul a zarándoklat - tájékoztatta... »

Ferenc pápa: az életfogytiglani börtönbüntetés burkolt halálbüntetés

Ferenc pápa csütörtökön a Nemzetközi Büntetőjogi Társaság tagjait fogadta a Vatikánban. Beszédében a halálbüntetés és az életfogytiglani börtönbüntetés eltörlését hangsúlyozta, valamint a börtönkörülmények javítását... »

Kapisztrán Szent János ünnepe Capestranóban

Nemzeti ünnepünkön, október 23-án népes magyar delegáció vett részt Capestránóban Kapisztrán Szent János ünnepén – tájékoztatta szerkesztőségünket Németh László olaszországi magyar főlelkész.

Elhunyt Bencsik József SJ

Elhunyt Bencsik József jezsuita szerzetes - tájékoztatta szerkesztőségünket a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartományának sajtószolgálata.

„Isten az alany, én vagyok a tárgy”

A Magyar Katolikus Kulturális Hetek keretében október 21-én, kedden Pécsett, a Dóm-kőtárban Varga Ferenc szobrászművész Művészet Krisztusban címmel tartott előadást - tájékoztat a pécsi egyházmegye sajtószolgálata.

A svájci gárda szakácsa receptkönyvet írt a pápák kedvenc ételeiből

Mi volt a kedvenc étele II. János Pál pápának és hogyan változott a vatikáni konyha menüje, amióta az argentin Ferenc pápára főznek? - ezt is elárulja David Geissernek, a svájci gárdisták szakácsának a könyve - tájékoztat az... »

Programsorozattal kapcsolódik a Kájoni Közösségi Ház a Holokauszt Emlékévhez

Irodalmi esttel, koncerttel, kiállítással kapcsolódik a budai Pasaréten működő Kájoni János Közösségi Ház a Magyar Holokauszt Emlékévhez. Gazdag kínálatukkal egész évben várják az érdeklődőket. Működésükről Dériné... »

A pápa fogadta Grenada miniszterelnökét

Ferenc pápa október 23-án délelőtt az Apostoli Palotában fogadta Keith Mitchell kormányfőt, aki ezt követően találkozott Pietro Parolin bíboros államtitkárral és Dominique Mamberti érsekkel, a Szentszék államközi kapcsolatainak... »

Iraki keresztény csapatok – Új keresztes hadjárat?

„Aki azt mondja, hogy új keresztes hadjáratok vannak születőben, az téved, és ezzel csak tovább fokozza a konfliktust” – jelenti ki Shlemon Warduni bagdadi káld segédpüspök a Sir hírügynökségnek adott nyilatkozatában.

Napi sajtószemle

Az október 24-i lapok szemléje

Ferenc pápa üzenetet küldött a Ratzinger Alapítvány kolumbiai ülésére

Ezer résztvevője van „Az élet tisztelete, a béke útja” témáról október 23-án és 24-én zajló nemzetközi tanácskozásnak, amelyet a medellíni pápai egyetemen tartanak, s melyre Ferenc pápa üzenetet küldött.

Sík Sándor egyházmegyei szavaló- és rajzverseny Debrecenben

A 125 éve született Sík Sándor pap költőre szavaló- és rajzversennyel emlékeztek a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye diákjai október 21-én, a debreceni Szent József Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban – tájékoztat az... »

Sík Sándor egyházmegyei szavaló- és rajzverseny Debrecenben

A 125 éve született Sík Sándor pap költőre szavaló- és rajzversennyel emlékeztek a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye diákjai október 21-én, a debreceni Szent József Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban – tájékoztat az... »

Új ólomüveg ablakok és ereklye a soproni Szent Orsolya-templomban

Október 8-án ünnepélyesen megáldották a soproni Szent Orsolya-templom oltár feletti falát díszítő színes üvegablakokat, és ugyanakkor helyezték el IV. Károly utolsó magyar király csontereklyéjét a Szent Angéla-mellékoltárnál egy fakeresztben – számol be Bertha Ágnes a Győri... »

Ferenc pápa beszéde a szinódus utolsó munkanapján

A Szentatya a püspöki szinódus rendkívüli ülésének utolsó munkanapján, október 18-án beszédet intézett a szinódusi atyákhoz és a szinódus minden más részvevőjéhez. Teljes terjedelmében közöljük Ferenc pápa beszédét.

Ferenc pápa: Köszönjük, kedves és szeretett VI. Pál pápa!

Ferenc pápa október 19-én, a Szent Péter téren a napi evangélium – az adópénz példázata – híres jézusi mondásával kezdte homíliáját a családszinódust lezáró szentmisén, melynek keretében boldoggá avatta elődjét, VI. Pált.

Kápolnaszentelés a nagyváradi öregek otthonában

A kápolna megáldása rendkívüli alkalom, hiszen ezáltal egy új és fontos lakó, Krisztus költözött az idősek otthonába - hangsúlyozta Böcskei László megyéspüspök kedden, a nagyváradi Szent Erzsébet Öregotthon kápolnájának felszentelésekor – tájékoztat az Erdon.ro.

Gróf Majláth Gusztáv Károly püspökre emlékeztek Gyulafehérváron

150 éve született névadójukra, Gróf Majláth Gusztáv Károly erdélyi püspökre emlékeztek a Teológiai Líceum diákjai és a Seminarium Incarnatae Sapientiae papnövendékei október 18-án, Gyulafehérváron.

A keleti rítusú katolikus egyházak püspökeinek tanácskozása Ukrajnában

Október 23. és 26. között az ukrajnai Lembergben (Lviv) találkoznak az európai keleti rítusú katolikus egyházak püspökei. Az éves tanácskozásról a CCEE sajtóközleménye tájékoztat.

Kereszt az Európai Parlamentben

Első ízben helyeztek el keresztet az Európai Parlament egyik tanácstermében. Az októberben felállított kereszt építőkövein az EU tagállamai név szerint szerepelnek – tudósított a Kathpress.

VI. Pál pápa: Az Isten népének hitvallása

Ferenc pápa ma boldoggá avatja elődjét, VI. Pál pápát. Az alábbiakban közzétesszük VI. Pál 1968-ban, a hit évét lezáró beszédében elmondott „Hitvallását”.

Erdő Péter: VI. Pál az egyház szabadságáért dolgozott

Ferenc pápa az októberi családszinódus végén boldoggá avatja elődjét, VI. Pált, aki 1963 és 1978 között volt Szent Péter utóda. A püspöki szinódus főrelátorát, Erdő Péter bíborost arra kértük, hogy ismertesse meg olvasóinkkal egy kicsit jobban a II. Vatikáni Zsinatot lezáró... »

Templomséta Székesfehérváron – VIDEÓVAL

Székesfehérváron rendhagyó templomtúrára invitálták az érdeklődőket a Magyar Katolikus Kulturális Hetek keretében október 18-án. A belvárosi barokk templomok gazdag múltjával Smohay András művészettörténész ismertette meg a résztvevőket – írja a Székesfehérvári Egyházmegye... »

Cristina nővér: Eszköz vagyok Isten kezében, nem pedig popsztár

Az Avvenire olasz katolikus napilap interjút készített Cristina Scuccia nővérrel, az olasz The Voice tehetségkutató nyertesével abból az alkalomból, hogy hamarosan megjelenik első lemeze, amelynek bemutatkozó dala a Like a Virgin átirata.