Havas Boldogasszony-nagybúcsú Szegeden

Havas Boldogasszony-nagybúcsút rendeznek az alsóvárosi ferences templomban augusztus első hétvégéjén (2-án és 3-án). Az Alsóvárosi Ferences Látogatóközpont tájékoztatta szerkesztőségünket az eseményről.

Pakisztán: a párbeszéd segíthet megszüntetni a vallási intoleranciát

A vallási intolerancia Pakisztán egyik legnagyobb problémája - nyilatkozta a Fides hírügynökségnek Inayat Bernard, a lahorei St. Mary szeminárium rektora. A Vatikáni Rádió német szerkesztőségének tudósítása.

Papszentelés Kenderesen

Palánki Ferenc segédpüspök július 26-án – Ternyák Csaba egri érsek megbízásából – az Egri Főegyházmegye szolgálatára pappá szentelte Vízi János diakónust. A szentmisére a szentelendő szülőhelyén, Kenderesen került sor,... »

A marosvásárhelyi önkormányzat igent mondott az új magyar tannyelvű katolikus iskola alapítására

Megszavazta július 29-ei ülésén a marosvásárhelyi városi tanács a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Gimnázium megalapítását, amit hosszas politikai egyeztetés előzött meg – tájékoztat az MTI.

Napi sajtószemle

A július 30-ai lapok szemléje

Elhunyt Hollai Antal

Életének 57., papságának 32. évében Hollai Antal pápai káplán, budapest-albertfalvi esperes-plébános, címzetes apát visszaadta lelkét Teremtőjének – tájékoztatta szerkesztőségünket Kovács Zoltán, az Esztergom–Budapesti... »

Svájc és a bevándorlók: a kereszténység megvédése nem vezethet korlátok emeléséhez

Pier Giacomo Grampa nyugalmazott luganói püspök nyilatkozatot adott ki öt hónappal azután, hogy Svájcban jóváhagyták a tömeges bevándorlás elleni kezdeményezést. A Vatikáni Rádió olasz nyelvű adásának összefoglalóját... »

Szent Kristóf üzenetéről beszélt Böjte Csaba

Ha hiszünk a jó szó, a szeretet gyógyító erejében, ha, mint Szent Kristóf, vállunkra merjük venni a gyámolításra szorulókat, akkor van remény – idéz a Sonline Böjte Csaba beszédéből, melyet Szántódpusztán, a járművek... »

Uniós program a nyomortelepeken élő romákért

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezeti az uniós PAIRS programot, amely keresi az utakat a leszakadó roma közösségek megsegítéséhez. Az Európai Parlament hivatalos lapja, a The Parliament júliusi számában megjelent beszámoló... »

Szent Márta

Július 29. Szent Márta emléknapja. A liturgiában csak Márta neve szerepel, azonban elválaszthatatlan testvéreitől, Máriától és Lázártól, ezért az evangéliumokból közös történetüket emeljük ki.

Ferenc pápa keddi Twitter-üzenete

Becsüljük meg jobban a háztartásban dolgozók és a betegápolók munkáját: értékes szolgálatot végeznek.

Bombatámadás érte a gázai plébániát

Július 29-én, kedden reggel bombatámadás érte a gázai Szent Család-plébánia melletti épületet. Az iskola és a plébánia termei is megrongálódtak. A Vatikáni Rádió olasz nyelvű hírportáljának tájékoztatását olvashatják.

2015 januárjában Srí Lankára és a Fülöp-szigetekre utazik a pápa

A Szentszék Sajtóterme kedden délben hivatalosan bejelentette Ferenc pápa utazásának dátumát. A Vatikáni Rádió híradását olvashatják.

Pünkösdista hívekkel találkozott Ferenc pápa Casertában

Július 28-án, hétfőn délelőtt Ferenc pápa visszatért Casertába, hogy találkozzon barátjával, Giovanni Traettino pünkösdista lelkésszel, akit még Buenos Airesben ismert meg – tájékoztat a Vatikáni Rádió.

A mátraverebély-szentkúti kegyhely közleménye

A Nagyboldogasszony ünnepéhez kapcsolódó főbúcsút és a többi hagyományos zarándoklatot, ünnepnapot a korábbi évtizedekben megszokott rendben tartják meg a Nemzeti Kegyhelyen – tájékoztat a Ferences Sajtóközpont.

Korzenszky Richárd aranymiséje Kapuváron

Korzenszky Richárd tihanyi bencés perjel mutatta be az ünnepi szentmisét július 27-én, a kapuvári Szent Anna-templom búcsúján.

A békéért imádkozott vasárnap Ferenc pápa - VIDEÓVAL

„Kérem, hagyjátok abba!” Ferenc pápa a Közel-Kelet, Irak és Ukrajna békéjéért fogalmazott meg felhívást július 27-én, vasárnap délben, az Úrangyala elimádkozásakor – adta hírül a Vatikáni Rádió.

Ferenc pápa fogadta a hite miatt halálra ítélt szudáni fiatalasszonyt és családját

P. Federico Lombardi szentszéki szóvivő csütörtökön kora délután közzétett tájékoztatása szerint Ferenc pápa 13 órakor a Szent Márta-házban fogadta a szudáni családot – adta hírül a Vatikáni Rádió.

Böjte Csaba árvái lakhatják ötven évig a keresdi várkastélyt

A dévai Szent Ferenc Alapítvány használatába adták ötven évre az erdélyi Bethlen család örökösei a keresdi várkastélyt, ahol az alapítvány képzési és nevelési központját akarják létrehozni – adta hírül az MTI.

Könyv formájában is bemutatkozik a Gyulafehérvári Caritas

Bemutatták a Sokszínű Caritas 2014-es kiadványát a Gyulafehérvári Caritas csíkszeredai székhelyén, ugyanakkor a civil szervezet munkatársai beszámoltak ez évi tevékenységeikről, terveikről – tájékoztat Barabás Hajnal a Székelyhon.ro-n.

Pünkösdista hívekkel találkozott Ferenc pápa Casertában

Július 28-án, hétfőn délelőtt Ferenc pápa visszatért Casertába, hogy találkozzon barátjával, Giovanni Traettino pünkösdista lelkésszel, akit még Buenos Airesben ismert meg – tájékoztat a Vatikáni Rádió.

Louis Sako káld pátriárka: Elég volt a keresztények iránti közönyből

Louis Sako iraki káld pátriárka felhívást intézett az ENSZ-hez, melyben az iraki keresztények drámai helyzetére hívta fel a figyelmet, kérve, hogy a Biztonsági Tanács ne pusztán megfigyelőként vegyen tudomást az Iszlám Állam által elkövetett rémtettekről. A Vatikáni Rádió... »

A szeretet hullámhosszán: Állat és angyal között

Szabó Ferenc jezsuita a Vatikáni Rádióban futó sorozatában a családdal foglalkozó októberi püspöki szinódusra készülve a személyesség–szerelem–házasság kérdéseit érinti a keresztény antropológia és teológia szemszögéből. A második részt közöljük.

A brit parlament előtt az asszisztált öngyilkosság kérdése

Lord Falconer munkáspárti képviselő törvényjavaslatot terjesztett elő a brit parlament felsőházában, mely legálissá tenné az asszisztált öngyilkosságot az Egyesült Királyságban – tájékoztat a Zenit hírügynökség.

Könyvajánló: Nős papok? – Harminc égető kérdés a cölibátusról

Az Arturo Cattaneo olasz teológus, pap tanár által szerkesztett kötet érthetővé akarja tenni a szélesebb nyilvánosság számára azokat az okokat, amelyek miatt a papi cölibátus annyira szívügye az Egyháznak. A szerzők e célból válaszolnak a cölibátussal szembeni leggyakoribb és... »

Középkori építmények alapjait kutatták Székesfehérváron – VIDEÓVAL

Befejeződött a tervásatás a székesfehérvári püspökség kertjében – tájékoztat a Székesfehérvári Egyházmegye.