Megáldották az újraépített békéssámsoni templomot

Kiss-Rigó László szeged–csanádi püspök ünnepi szentmise keretében áldotta meg március 28-án, az újraépített békéssámsoni Sarlós Boldogasszony-templomot. Az ünnepségen köszöntőt mondott Balog Zoltán, az emberi erőforrások... »

Nagyböjti kalendárium – március 29., virágvasárnap

Az idei nagyböjtben a megszentelt élet évéhez kapcsolódva korábbi századokban élt és köztünk élő, ismert és kevésbé ismert szerzetesek gondolatait idézzük napról napra. Készüljünk együtt Jézus feltámadásának ünnepére!

Ferenc pápa üzenete a XXX. ifjúsági világnapra

„Boldogok a tiszta szívűek, mert meglátják az Istent.” (Mt 5,8)

Keresztút az Andrássy úton: Tegyetek tanúságot Krisztus szeretetéről

Keresztút az életért mottóval emlékeztek meg Krisztus szenvedéstörténetéről március 28-án, a virágvasárnap előtti szombat délután Budapesten. A Regnum Christi Apostoli Mozgalom kezdeményezte keresztúton az Andrássy úton haladó... »

Fények a sötétségben

Virágvasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Mk 14,1 – 15,47)

Pápai gyásztávirat a Asszír Keleti Egyház pátriárkájának halálára

A Szentatya IV. Mar Dinkha katholikosz március 26-án az Egyesült Államokban bekövetkezett haláláról értesülve táviratot küldött Mar Aprem metropolitának, az Asszír Keleti Egyház helynökének – tájékoztat a Vatikáni Rádió.

Passiójátékot mutatnak be virágvasárnap Máriabesnyőn

Passiójátékot mutatnak be virágvasárnap a máriabesnyői bazilika udvarán – tájékoztat az MTI.

Kódolatlan hetek a Bonum TV-n!

Az Antenna Hungária Zrt. és a BonumTV Kh. Np. Kft. megállapodása alapján 2015. március 27. és április 24. között a Bonum TV minden MinDig TV felhasználó számára kódolatlanul lesz elérhető – közölte médiapartnerünk, a Bonum TV.

Nosiglia érsek: A szent vászonról leolvashatjuk az Úr szenvedésének jeleit

A napokban ismertették a Szentszék sajtótermében Ferenc pápa júniusi torinói látogatásának részletes programját. Cesare Nosiglia torinói érsek, Jézus halotti leplének pápai őrzője a bemutatón az esemény jelentőségéről... »

Erdő Péter mutatott be szentmisét az Avilai Nagy Szent Teréz-templomban

Avilai Nagy Szent Teréz születésének ötszáz éves évfordulóját ünnepli ma az egyház. A nevét viselő terézvárosi plébániatemplomban Erdő Péter bíboros celebrálta az ünnepi szentmisét március 28-án, délelőtt 10 órakor.

A jeruzsálemi bevonulásra emlékezünk

Virágvasárnapot ünnepli az egyház most vasárnap, március 29-én. A nagyhét kezdetét jelentő napon Jézus Jeruzsálembe való bevonulásáról emlékezünk – írja a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Sajtószolgálata.

A „Szent József, a munkás” férfiszövetség lelki megerősítő hétvégét szervezett

A gondokról és azok megoldásáról beszélgettek a „Szent József, a munkás” Katolikus Férfiszövetség lelki megerősítő hétvégéjén – tájékoztat a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye.

Ferenc pápa Twitter-üzenete március 28-án

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

Csonka Ferencre emlékeztek Kővágószőlősön

Keresztúttal, koszorúzással és ünnepséggel emlékeztek március 20-án Csonka Ferencre, a legendás cserkészvezető papra egykori tanítványai, ismerői és tisztelő Kővágószőlősön, a Búzás Andor Művelődési Házban - tájékoztat... »

Avilai Szent Teréz virágoskertje – március 28.

A kármelita rend megújítójának írásaiból, mondásaiból válogattunk. Ezekből nyújtunk át egy virágcsokornyit a szent születésének 500. évfordulójára készülve.

Napi sajtószemle

A március 28-i lapok szemléje

Ökumenikus imaórát tartottak Budapesten a keresztény vértanúk emlékére

Erdő Péter bíboros vezette március 27-én este a belvárosi Szent Mihály-templomban az imádságot napjaink vértanúiért. A Szent Egyed közösség által szervezett szertartáson részt vettek több keresztény felekezet képviselői is.

Nagyheti és húsvéti szertartások a püspöki és érseki székhelyeken

A nagyhét és húsvét ünnepi püspöki liturgiáinak helyszíneiről és időpontjairól a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Sajtószolgálata tájékoztat.

Ferenc pápa üdvözölte a római hajléktalanokat a Sixtus-kápolnában

Konrad Krajewski érsek, pápai főalamizsnás március 26-án, csütörtökön meghívott százötven római hajléktalant a Vatikáni Múzeumba. Nagy meglepetés érte őket: Ferenc pápa köszöntötte a társaságot a Sixtus-kápolnában – a Zenit hírügynökség tájékoztat.

Ferenc pápa: Az egyház egyetlen családot sem hagy magára

Gyümölcsoltó Boldogasszony március 25-ei ünnepéhez kapcsolódóan a szentatya azt kérte, hogy mindnyájan imádkozzunk a családszinódusért, hogy az egyház teljesíteni tudja a családok megsegítésére szóló küldetését.

Új érseki helynököt neveztek ki a Gyulafehérvári Főegyházmegyében

Jakubinyi György érsek, március 22-i hatállyal Urbán János Erik ferences szerzetest, a csíksomlyói kegytemplom templomigazgatóját nevezte ki a Gyulafehérvári Főegyházmegye megszentelt élet intézményeiért felelős érseki helynökének - tájékoztat a főegyházmegye.

Erdélyben is gyűjtenek a kárpátaljaiaknak

A Gyulafehérvári Egyházmegye templomaiban április 19-én fognak adományokat gyűjteni a kárpátaljai rászorulók megsegítésére. Jakubinyi György érsek levelét, melyben meghirdeti az akciót, április 12-én olvassák fel majd a templomokban – szövegét az egyházmegye honlapja alapján... »

Keresztények és muzulmánok közös felelőssége az együttélés

Március 24-én konferenciát tartottak Rómában katolikusok és síiták részvételével a vallások együttéléséről, a párbeszéd szükségességéről – az Agensir és a Zenit olasz katolikus hírügynökségek tájékoztatnak.

Pozsonyban a ’88-as gyertyás tüntetésre emlékeztek

A kommunista karhatalom által 1988 márciusában szétvert „gyertyás tüntetés” évfordulója alkalmából, március 25-én este megemlékezést tartottak a pozsonyi Hviezdoslav téren, az 1989-es csehszlovákiai rendszerváltás egyik legjelentősebb előzményének egykori helyszínén –... »

Jó hír Írországnak: Mary Aikenhead Isten tiszteletre méltó szolgálóleánya lett

Ferenc pápa jóváhagyta az Isten szolgálóleánya, Mary Aikenhead hősies erényeiről szóló dekrétumot. A Catholic Herald írását adjuk közre.

Az egyház Avilai Szent Teréz születésének 500. évfordulójára készül – VIDEÓVAL

Zsófia spanyol királyné kiállítást nyitott meg Avilában, Ferenc pápa fogadta az Avilai Szent Teréz emlékét idéző „A fény útja” zarándokait. A Kathpress és a német kármelita rend tudósítása.

Teréz 500

500 évvel ezelőtt, 1515. március 28-án született Avilai Szent Teréz. Török Csaba teológus írását közöljük a nagy kármelita szent életéről és életművéről.

NE FÉLJETEK! – Szent II. János Pál pápa öröksége

„NE FÉLJETEK! Karol Wojtyła szerepe a szabadság felé vezető úton” címmel tartottak beszélgetést március 26-án a budapesti Lengyel Intézetben. Az est védnöke Alberto Bottari de Castello, Magyarország apostoli nunciusa volt.

Avilai Szent Teréz virágoskertje – március 27.

A kármelita rend megújítójának írásaiból, mondásaiból válogattunk. Ezekből nyújtunk át egy virágcsokornyit a szent születésének 500. évfordulójára készülve.

Különleges új hangszert mutatnak be a budapesti Szent Teréz-templomban

A Mandel Róbert hangszerkészítő által megalkotott isonos nevű hangszer lényegében egy „kétszemélyes basszus tekerőlant”. Első nyilvános megszólaltatására március 28-án, szombaton 17 órakor kerül sor a budapest-terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz-plébániatemplomban. A Fidelio.hu... »

Rádióhallgatás élőben
hírlevél feliratkozás