Április 30-án indul a XV. francia egyházi kerékpárverseny

42 pap és diakónus, valamint négy apáca startol április 30-án a XV. egyházi kerékpárverseny rajtvonalától a Franciaország északi részén fekvő Steenvoorde-ban – jelentette be április 22-én a francia püspöki konferencia. A La... »

Dietrich Bonhoeffer teológusról szóló könyv a könyvfesztiválon

A nemzetiszocialisták által kivégzett Dietrich Bonhoeffer evangélikus lelkész életéről szóló magyar nyelvű kötetet mutatja be az Immanuel Kiadó az április 24-én, pénteken kezdődő Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon. Az MTI... »

Ferenc pápa fogadta az ad limina látogatást végző dél-afrikai püspököket

Ferenc pápa április 24-én egyenként fogadott 14 dél-afrikai főpásztort, akik ezekben a napokban végzik ad limina látogatásukat a Rómában – tájékoztat a Vatikáni Rádió.

Megújul Kalocsa érseki központja

A kalocsai érsekség rekonstrukciós programja keretében megújul az Érseki Főszékesegyház, az érseki kastély, és az egykori kanonokházból kialakítják az érseki kincstárat – közölte Vörös Márta, a felújítást vezető... »

Ferenc pápa: Ne féljünk az örömtől!

Vannak keresztények, akik félnek attól az örömtől, amelyet Jézus feltámadásával kíván nekünk adni. Életük temetésre hasonlít, de a feltámadt Úr mindig velünk van – mondta a pápa április 24-én, a Szent Márta Házban... »

A Vatikáni Rádió adása a Rómába érkező zarándokoknak

A Vatikáni Rádió egyik olasz adása (105 FM) április 22. és 27. között élő adásban tájékoztat közérdekű információkról a szentté avatással kapcsolatban – tájékoztat a rádió honlapja.

Ferenc pápa csütörtöki Twitter-üzenete

Az egyszerű életstílus jót tesz nekünk, és lehetővé teszi, hogy jobban osztozzunk a rászorulókkal.

Új ereklyetartóban Szent Adalbert földi maradványai

Új ereklyetartóban helyezték el április 23-án a prágai Szent Vitus-székesegyházban Szent Adalbert földi maradványait.

Az egyház meghallgat, szeret és hisz – budapesti tanácskozás a rendkívüli püspöki szinódus témakörében

Ferenc pápa tudatosan újítja és erősíti meg a püspöki szinódus intézményét, amely a főpásztorok közötti kollegialitás, a pápa és a püspökök közötti kapcsolat megerősítését szolgálja – hangsúlyozta Budapesten Lorenzo... »

II. János Pál pápa virágoskertje – április 24.

A lengyel pápa írásaiból, mondásaiból és a személyéhez kapcsolódó történetekből válogattunk – ezekből nyújtunk át egy virágcsokornyit a szentté avatás alkalmából, április 21-től május 4-ig.

Mobilalkalmazással is népszerűsítik az új fordítású Bibliát

Az interneten terjesztett háromrészes reklámfilmsorozattal, a www.bibliajarat.hu honlappal és mobiltelefonos alkalmazással is népszerűsítik az új fordítású Bibliát – közölte a Magyarországi Református Egyház kommunikációs... »

Santo subito! – II. János Pál gyors szentté avatása

Több mint ötven év kellett XXIII. János szentté avatásához, amelyhez az előírt második csodatevés sem volt szükséges. A hívők által már a temetésén szentnek kikiáltott II. János Pált kevesebb mint tíz év alatt kanonizálták.... »

Napi sajtószemle

Az április 24-i lapok szemléje

A dachaui lágerben elhunyt Girotti atya boldoggá avatása

A szerdai általános kihallgatáson Ferenc pápa emlékeztetett arra, hogy április 26-án a piemonti Alba településen boldoggá avatják Giuseppe Girotti domonkos atyát, akit hit elleni gyűlöletből öltek meg a dachaui náci táborban –... »

II. János Pál és XXIII. János szentté avatására készülve – Németh László pápai prelátussal beszélgettünk

Németh László olaszországi magyar főlelkész Paskai László bíboros közvetlen munkatársaként és Rómában tanuló, majd dolgozó lelkészként is sok emléket őriz II. János Pál pápáról. A lengyel pápa alakja mellett XXIII. János... »

XXIII. János pápa virágoskertje – április 24.

A „jó pápa” mondásaiból és személyéről szóló anekdotákból válogattunk – ezekből nyújtunk át egy virágcsokornyit a szentté avatás alkalmából, április 21-től május 4-ig.

Az egyház meghallgat, szeret és hisz – budapesti tanácskozás a rendkívüli püspöki szinódus témakörében

Ferenc pápa tudatosan újítja és erősíti meg a püspöki szinódus intézményét, amely a főpásztorok közötti kollegialitás, a pápa és a püspökök közötti kapcsolat megerősítését szolgálja – hangsúlyozta Budapesten Lorenzo... »

Placid atya platinamiséje Pannonhalmán

A 98 éves Olofsson Placid atya április 22-én ünnepelte papszentelésének 75. évfordulóját, platinamiséjét a bazilikában. A Pannonhalmi Bencés Főapátság a honlapján számolt be az eseményről.

Rómában megkezdődött a kettős szentté avatás előtti visszaszámlálás

Többnapos egyházi eseménysorozat készíti elő XXIII. János és II. János Pál pápák április 27-i szentté avatását a Vatikánban és Rómában a hívők és a sajtó számára – tájékoztat az MTI.

Christus surrexit, venite et videte! – Ferenc pápa húsvéti üzenete - VIDEÓVAL

A húsvétvasárnapi szentmise után Ferenc pápa körbejárta a Szent Péter teret hogy köszöntse az egybegyűlt híveket, ezt követően az „áldások erkélyén” felolvasta húsvéti üzenetét, majd kiosztotta a hagyományos Urbi et Orbi-áldást.

Elhunyt Burián László ebedi esperes-plébános

Búcsúztatása április 25-én, pénteken lesz a párkányi öreg temetőben – tájékoztat az ujszo.com.

Magyar szentmise Rómában a szentté avatás előestéjén

A római magyar közösség XXIII. János pápa és Boldog II. János Pál pápa szentté avatását megelőző este, április 26-án 18 órakor magyar szentmisét tart a Santo Stefano Rotondo-templomban, Isten Szolgája Mindszenty József bíboros egykori címtemplomában.

Lerombolnák a világhírű egyiptomi kolostort

Nemzetbiztonsági kockázatot jelent, ezért haladéktalanul le kell rombolni az egyiptomi Szent Katalin-kolostort egy nyugalmazott egyiptomi tábornok szerint – adta hírül a Múlt-kor történelmi portál.

A kulcsokból öntött II. János Pál szobor

Mexikóváros székesegyházának oldalában áll az a különleges szobor, amely II. János Pál pápát ábrázolja, miseruháján a Guadalupei Szűz óriási arcmásával.

II. János Pál és XXIII. János szentté avatására készülve – Böjte Csaba testvérrel beszélgettünk

II. János Pál pápa élete által a világ jobbá vált. „Ne féljetek, bátorság, veletek vagyok”: ezekkel a jézusi szavakkal fordult mindenkihez, és megmutatta, hogy a megélt jó felemel, távlatokat nyit. Erről beszélt Böjte Csaba a két pápa szentté avatásának küszöbén.

II. János Pál és XXIII. János szentté avatására készülve – Erdő Péter bíborossal beszélgettünk

Az ízesen népi XXIII. János és a felejthetetlen kisugárzású II. János Pál pápa alakját egyaránt felidézi az az interjú, amelyet Erdő Péter bíboros adott honlapunknak.

II. János Pál pápa virágoskertje – április 23.

A lengyel pápa írásaiból, mondásaiból és a személyéhez kapcsolódó történetekből válogattunk – ezekből nyújtunk át egy virágcsokornyit a szentté avatás alkalmából, április 21-től május 4-ig.

XXIII. János pápa virágoskertje – április 23.

A „jó pápa” mondásaiból és személyéről szóló anekdotákból válogattunk – ezekből nyújtunk át egy virágcsokornyit a szentté avatás alkalmából, április 21-től május 4-ig.