Tartós szeretet határok nélkül

2019. április 19., péntek | 12:41

Több mint kétszáz élelmiszercsomagot adott át rászorulóknak a Katolikus Karitász Kárpátalján. A „Tartós szeretet” nagyböjti élelmiszergyűjtő felhívás eredményeként 170 tonna adomány gyűlt össze, amelyből a határon túli magyar családokat is támogatni tudja a segélyszervezet.

Több mint kétszáz, nehéz helyzetben élő családot és idős egyedülállót segít húsvét előtt tartós élelmiszerekből és édességekből álló csomagokkal Kárpátalja tizenegy településén a Katolikus Karitász. Az adományok kiszállítása április 17-én, nagyszerdán kezdődött Ungváron.

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója az újságíróknak elmondta, hogy a Karitász Tartós szeretet címmel meghirdetett húsvéti segélyprogramja is átnyúlik a határokon, ahogy ez a Karitász más programjaival is történik az év többi időszakában.

Nagyhéten Kárpátalja tizenegy településén 225 rászoruló család és egyedülálló idős ember kap tartós élelmiszerekből – étolajból, rizsből, tésztafélékből, konzervekből és édességből – álló ajándékcsomagot a Katolikus Karitász kárpátaljai munkatársainak közvetítésével. A segélyszervezet most is azoknak a nehéz sorsú embereknek juttat ünnepi adományt, akik az év során rendszeresen részesülnek a Karitász segélyeiből – mondta el Écsy Gábor.

A támogatásról az ungvári karitászházban tartott sajtótájékoztatón Simon Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára beszélt, köszönetet mondott a segélyszervezetnek a Kárpátalján élő magyar és más nemzetiségű rászorultaknak nyújtott támogatásért. Megköszönte az anyaországi magánembereknek, vállalkozóknak és cégeknek, hogy lehetővé teszik a nehéz helyzetben élők segítését a karitatív szervezetek révén. A politikus különösen fontosnak nevezte a Katolikus Karitász kárpátaljai misszióját. Ismertette, hogy az EMMI szociális államtitkársága a gyermekek számára húsvéti édességekkel, ceruzákkal és gyurmával egészítette ki a katolikus segélyszervezet kárpátaljai ajándékcsomagjait.

A sajtótájékoztató után Écsy Gábor és Simon Attila Ungváron több rászoruló családot személyesen felkeresve adta át a segélycsomagokat.

Forrás: Karitász.hu; MTI.hu

Fotó: Wágner Csapó József

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink – olvasta már?
egyszeru-es-szep-bemutattak-csiksomlyoi-papai-szentmise-liturgikus-eszkozeit
Egyszerű és szép – Bemutatták a csíksomlyói pápai szentmise liturgikus eszközeit

A Ferenc pápa által Csíksomlyón celebrált június 1-jei szentmisén használatos liturgikus eszközöket és a Gyulafehérvári Főegyházmegye első, erre az alkalomra készült Evangeliáriumát mutatták be május 24-én, pénteken a székelyudvarhelyi-szombatfalvi Szent György Plébánia közösségi házában.

21:44
a-feltamadasba-vetett-hit-mi-remenyunk-bemutattak-szabo-ferenc-sj-ket-uj-konyvet
Hogy meglássuk a szeretet-Istent – Bemutatták Szabó Ferenc SJ két új könyvét

Május 23-án este az Építészet és Művészet Kévés Stúdió Galéria és az Építészek, Mérnökök, Képzőművészek Egylete Baross utcai székházában tartották Szabó Ferenc SJ „Isten nem halt meg” és „»Mindig neki harangozunk…« – Istenkereső magyar költők és írók” című könyveinek bemutatóját.

20:18