Telefonon kívánt gyógyulást az őt kritizáló katolikus publicistának Ferenc pápa

2013. november 18., hétfő | 16:51

Személyesen hívta fel Ferenc pápa az őt gyakran kritizáló olasz tradicionalista szerzőt, Mario Palmarot – aki súlyos betegségben szenved –, hogy gyógyulást kívánjon neki.

A Catholic World Report szerint Palmaro úgy nyilatkozott: Ferenc pápa azt mondta neki, hogy közel érezte magához, amikor hallotta, hogy súlyos betegségben szenved. „Világosan éreztem mély emberi együttérzését, túl a véleményeken és elveken” – mondta az olasz szerző.

Palmarót szavai szerint meglepte és megdöbbentette a pápa hívása. Kijelentette: neki, mint katolikusnak, ez volt élete egyik legcsodálatosabb élménye. Hozzátette: kötelességének érezte, hogy emlékeztesse a pápát, hogy olyanvalakit hívott fel, aki barátjával, Alessandro Gnocchival együtt gyakran fogalmaz meg éles kritikát vele szemben. Ugyanakkor Palmaro, mint az Egyház fia, biztosította a pápát teljes hűségéről is. A pápa azonban alig engedte befejezni a mondandóját, és leszögezte, hogy érti: Palmaro szeretettel fogalmazza meg kritikáját, ami fontos Ferenc pápának. 


Palmaro a Libero című olasz lapnak elmondta azt is, hogy Ferenc pápa november elsejei hívásáról nem akart senkinek beszélni, „természetesen” megtartotta magának, mivel privát beszélgetésről volt szó. Először egy blog, a Papale Papale adott hírt a telefonról, nem említve neveket, majd a VinoNuovo című blog már néven nevezte Palmarót, aki ezután nyilatkozott a Liberónak az esetről. 

Mario Palmaro, aki korábban az olasz Mária Rádió munkatársa volt, és Alessandro Gnocchi az olasz katolicizmus két, tradicionalista hozzáállásáról ismert személyisége, akik gyakran fogalmazzák meg kritikájukat Ferenc pápával szemben; legutóbb az Il Foglio című lapok hasábjain vádolták a pápát morális és vallási relativizmussal – írja a Catholic World Report. Palmaro egyébiránt bioetikát és filozófiát tanít több egyetemen, többek közt 1996 óta a milánói katolikus egyetem bioetikai intézetének munkatársa. 

Magyar Kurír
(szg)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Címkék: Vatikán
Vezető híreink – olvasta már?
egyszeru-es-szep-bemutattak-csiksomlyoi-papai-szentmise-liturgikus-eszkozeit
Egyszerű és szép – Bemutatták a csíksomlyói pápai szentmise liturgikus eszközeit

A Ferenc pápa által Csíksomlyón celebrált június 1-jei szentmisén használatos liturgikus eszközöket és a Gyulafehérvári Főegyházmegye első, erre az alkalomra készült Evangeliáriumát mutatták be május 24-én, pénteken a székelyudvarhelyi-szombatfalvi Szent György Plébánia közösségi házában.

21:44
a-feltamadasba-vetett-hit-mi-remenyunk-bemutattak-szabo-ferenc-sj-ket-uj-konyvet
Hogy meglássuk a szeretet-Istent – Bemutatták Szabó Ferenc SJ két új könyvét

Május 23-án este az Építészet és Művészet Kévés Stúdió Galéria és az Építészek, Mérnökök, Képzőművészek Egylete Baross utcai székházában tartották Szabó Ferenc SJ „Isten nem halt meg” és „»Mindig neki harangozunk…« – Istenkereső magyar költők és írók” című könyveinek bemutatóját.

20:18