Teljes Szívvel Forte – Ifjúsági zenecsoport-vezetőket képeznek Csíksomlyón

2017. november 24. péntek 13:15

A Gyulafehérvári Főegyházmegye ifjúsági főlelkészségének legújabb kezdeményezése az ifjúsági zenecsoportok vezetőit szólítja meg. Számukra indult szervezett képzés, amely november 17–19. között Csíksomlyón vette kezdetét.

A Teljes Szívvel Forte (TSZ-Forte) elnevezésű képzés egy négy hétvégés, öt hónapon át tartó képzéssorozat, amelynek célja, hogy a Gyulafehérvári Főegyházmegyében olyan zenecsoportok működjenek, amelyek minőségi zenével szolgálják Istent. A képzésre harminc fiatal jelentkezett több mint tíz plébániáról.

A szervezőknek nem volt könnyű dolguk, hiszen egy teljesen új képzésről van szó, amelynek az alapjait le kell rakniuk. Az első hétvége fő kérdése a „Miért csinálom ezt?” volt: a résztvevők megvizsgálhatták a motivációjukat és szándékaikat, amiért belevágtak ebbe a képzésbe vagy szolgálatba. A péntek délután kezdődő képzés ismerkedéssel és zenei témájú közös játékkal kezdődött, amelyben zenével kapcsolatos tárgyakat és fogalmakat kellett bemutatni.

Szombat reggel a mentorcsoportokba osztott résztvevőket kihívás elé állították: közösen kellett megoldaniuk egy mentőakciót, amelynek célja az volt, hogy komfortzónájukból kilépve egymást közös cél felé segítsék. A nap további részében Kerekes István tréner és kiképző avatta be a résztvevőket a csoportvezetés tudnivalóiba.

Az azonos zenecsoportból érkezőknek stratégiákat és víziót kellett kidolgozniuk csapatuk számára, amit majd otthon gyakorlatba is ültetnek. Szombat este a Teljes Szívvel-képzéseken már hagyományosnak számító TSZ-esten a lelkiekre figyelve a fiatalok saját magukat, talentumaikat és szolgálatukat helyezték az Oltáriszentségben jelen lévő Jézus elé.

A vasárnapi képzés során a résztvevők szembesülhettek motivációjukkal. A fiatalok különböző tanúságtételeket hallhattak a mentoraiktól és a kiképzőktől, amelyeknek fő témája az imádságos és megbízható szolgálat volt.

A hétvége hálaadó szentmisével zárult, Ilyés Zsolt csíkszentléleki plébános a prédikációban bátorította a fiatalokat, hogy akármennyi talentumot is kaptak, felelősségük gyarapítani.

Forrás: Száva Péter/TSZ-Forte zenecsoportvezető-képzés

Fotó: TSZ-Forte zenecsoportvezető-képzés

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
kitagult-liturgikus-ter-bemutatjuk-megujulo-gyori-szekesegyhazat
Kitágult a liturgikus tér – Bemutatjuk a megújuló győri székesegyházat

A győri Nagyboldogasszony-székesegyház felújításáról Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke; Lukácsi Zoltán, a Győri Hittudományi Főiskola rektora; Bognár István püspöki irodaigazgató, a székesegyház plébánosa és Németh Attila sopronbánfalvi plébános számolt be olvasóinknak.

2017. december 13. szerda
angyal-lehel-teren-bunbanati-es-imaestet-tartanak-az-arpad-hazi-szent-margit-templomban
ANGYAL a Lehel téren – Rekordszámú pap várja a gyónni vágyókat az Árpád-házi Szent Margit-templomban

A Regnum Marianum és a Lehel téri Árpád-házi Szent Margit-templom közössége „Adventi és Nagyböjti Gyónási Alkalmat”, azaz ANGYAL-t szervez december 20-án, 18 órától a budapesti Lehel téri templomban.

2017. december 13. szerda