Teljes Szívvel Forte – Ifjúsági zenecsoport-vezetőket képeznek Csíksomlyón

Külhoni – 2017. november 24., péntek | 13:15

A Gyulafehérvári Főegyházmegye ifjúsági főlelkészségének legújabb kezdeményezése az ifjúsági zenecsoportok vezetőit szólítja meg. Számukra indult szervezett képzés, amely november 17–19. között Csíksomlyón vette kezdetét.

A Teljes Szívvel Forte (TSZ-Forte) elnevezésű képzés egy négy hétvégés, öt hónapon át tartó képzéssorozat, amelynek célja, hogy a Gyulafehérvári Főegyházmegyében olyan zenecsoportok működjenek, amelyek minőségi zenével szolgálják Istent. A képzésre harminc fiatal jelentkezett több mint tíz plébániáról.

A szervezőknek nem volt könnyű dolguk, hiszen egy teljesen új képzésről van szó, amelynek az alapjait le kell rakniuk. Az első hétvége fő kérdése a „Miért csinálom ezt?” volt: a résztvevők megvizsgálhatták a motivációjukat és szándékaikat, amiért belevágtak ebbe a képzésbe vagy szolgálatba. A péntek délután kezdődő képzés ismerkedéssel és zenei témájú közös játékkal kezdődött, amelyben zenével kapcsolatos tárgyakat és fogalmakat kellett bemutatni.

Szombat reggel a mentorcsoportokba osztott résztvevőket kihívás elé állították: közösen kellett megoldaniuk egy mentőakciót, amelynek célja az volt, hogy komfortzónájukból kilépve egymást közös cél felé segítsék. A nap további részében Kerekes István tréner és kiképző avatta be a résztvevőket a csoportvezetés tudnivalóiba.

Az azonos zenecsoportból érkezőknek stratégiákat és víziót kellett kidolgozniuk csapatuk számára, amit majd otthon gyakorlatba is ültetnek. Szombat este a Teljes Szívvel-képzéseken már hagyományosnak számító TSZ-esten a lelkiekre figyelve a fiatalok saját magukat, talentumaikat és szolgálatukat helyezték az Oltáriszentségben jelen lévő Jézus elé.

A vasárnapi képzés során a résztvevők szembesülhettek motivációjukkal. A fiatalok különböző tanúságtételeket hallhattak a mentoraiktól és a kiképzőktől, amelyeknek fő témája az imádságos és megbízható szolgálat volt.

A hétvége hálaadó szentmisével zárult, Ilyés Zsolt csíkszentléleki plébános a prédikációban bátorította a fiatalokat, hogy akármennyi talentumot is kaptak, felelősségük gyarapítani.

Forrás: Száva Péter/TSZ-Forte zenecsoportvezető-képzés

Fotó: TSZ-Forte zenecsoportvezető-képzés

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria