Tiszafüredi ifjúsági találkozó

2018. augusztus 12. vasárnap 14:12

Augusztus 8. és 11. között harmadik alkalommal rendeztek ifjúsági találkozót Tiszafüreden. Az idei találkozó elmélkedéseit, szentmiséit Füleczki István atya tartotta.

A fiatalok (többnyire egyetemisták) gazdag lelki és testi felüdülésben vehettek részt. A lelki programokat – elmélkedések, keresztút, szentségimádás, szentmise, gyónási lehetőség – főként a délelőtti órákban tartották.

Az elmélkedések fő témája az istenképünk és a szeretetnyelvünk megkeresése volt. Füleczki István atya interaktív előadásai segítették a fiatalokat, akik az elmélkedések után kiscsoportokban osztották meg egymással gondolataikat.

Délutánonként, kihasználva a helyi adottságokat és a Tisza közelségét, kipróbálhatták a vízi sportokat: sárkányhajóztak, csónakáztak, vízitúrán vettek részt, kenuztak és strandoltak.

A mezőkövesdi MásRock zenekar és az Egri Főegyházmegye papjaiból álló Páterrock is ellátogatott a találkozóra, és esti koncertet adtak.

A záró szentmisében hálát adtak a találkozás öröméért, a hitben való megerősödésért. Táncházzal folytatódott az este.

Forrás és fotó: Tiszafüredi Ifjúsági Találkozó Szervezők

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
egyben-tart-ferences-zarandoklat-matraverebely-szentkutra
Egyben tart – Ferences zarándoklat Mátraverebély-Szentkútra

Augusztus 14–20-áig immár huszonnegyedik alkalommal szervezték meg a ferencesek Esztergomtól Mátraverebély-Szentkútig vezető zarándoklatát. A résztvevők száma idén is meghaladta a kétszázat. Augusztus 19-én, a Szécsénytől Szentkútig tartó szakaszon csatlakoztunk a zarándokokhoz

14:27
a-kereszt-tartja-meg-hazat-szent-istvan-kiraly-unnepe-gyori-egyhazmegye-fotemplomaban
A kereszt tartja meg a hazát – Szent István király ünnepe a Győri Egyházmegye főtemplomában

Veres András győri megyéspüspök ünnepi szentmisét mutatott be augusztus 20-án, Szent István király, hazánk fővédőszentje ünnepén a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.

13:00