Tiszafüredi ifjúsági találkozó

2018. augusztus 12. vasárnap, 14:12

Augusztus 8. és 11. között harmadik alkalommal rendeztek ifjúsági találkozót Tiszafüreden. Az idei találkozó elmélkedéseit, szentmiséit Füleczki István atya tartotta.

A fiatalok (többnyire egyetemisták) gazdag lelki és testi felüdülésben vehettek részt. A lelki programokat – elmélkedések, keresztút, szentségimádás, szentmise, gyónási lehetőség – főként a délelőtti órákban tartották.

Az elmélkedések fő témája az istenképünk és a szeretetnyelvünk megkeresése volt. Füleczki István atya interaktív előadásai segítették a fiatalokat, akik az elmélkedések után kiscsoportokban osztották meg egymással gondolataikat.

Délutánonként, kihasználva a helyi adottságokat és a Tisza közelségét, kipróbálhatták a vízi sportokat: sárkányhajóztak, csónakáztak, vízitúrán vettek részt, kenuztak és strandoltak.

A mezőkövesdi MásRock zenekar és az Egri Főegyházmegye papjaiból álló Páterrock is ellátogatott a találkozóra, és esti koncertet adtak.

A záró szentmisében hálát adtak a találkozás öröméért, a hitben való megerősödésért. Táncházzal folytatódott az este.

Forrás és fotó: Tiszafüredi Ifjúsági Találkozó Szervezők

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
pro-cultura-hungarica-dijat-kapott-bojte-csaba
Pro Cultura Hungarica díjat kapott Böjte Csaba

A magyar kultúra ápolását, a közösségépítést és a nemzeti identitás megőrzését elismerő díjakat, köztük Böjte Csabának Pro Cultura Hungarica díjat adtak át a magyar kultúra napján, január 22-én a budapesti Hagyományok Házában.

09:51
zenari-biboros-budapesten-keresztenyek-irgalmas-szamaritanusok-sziriai-foldi-pokolban
Zenari bíboros Budapesten: A keresztények irgalmas szamaritánusok a szíriai földi pokolban

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép, különösen a gyermekek szenvedéseiről. Bemutatták a magyar kormány által támogatott kórházi programot is, amely a szegények kezelését teszi lehetővé.

2019. január 22. kedd
Seregély István: Útravaló – 2019. január 23.

Seregély István: Útravaló – 2019. január 23.

Seregély István nyugalmazott egri érsek szívügyének tekintette, hogy nyugdíjas éveiben elmélkedéseket írjon az Adoremusba. A múlt esztendő utolsó napján elhunyt főpapra emlékezve napról napra minden reggel közreadjuk a 2019. januári számba Útravaló címmel írt... »

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. január 23.

Mai evangélium – 2019. január 23.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mk 3,1–6

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle