Tíz elektromos kerékpárt ajándékoztak a pápának

Ferenc pápa – 2016. január 28., csütörtök | 16:22

A Firenze melletti Prato városának egyik zöldvállalata január 27-én, szerdán tíz elektromos kerékpárt ajándékozott Ferenc pápának, köszönetként a Laudato si’ kezdetű enciklikáért.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az NWG Prato cég, mely a megújuló energiaforrások alkalmazása területén kötelezte el magát, ezzel a gesztussal fejezte ki elismerését a Laudato si’ kezdetű enciklika megjelenéséért, mely a teremtett világ megóvását szorgalmazza és ajánlja minden ember figyelmébe.

A zöldvállalat vezetői a Vatikánban tartott sajtótájékoztatójuk keretében elmondták, mekkora örömet okozott nekik a pápa „zöldenciklikája”, és hogy abból inspirációt, ötletet és erőt merítettek a vállalat vezetői és alkalmazottai is.

A pratói cég 2012-ben egy elektromos kisautót ajándékozott XVI. Benedek pápának, amit ő a Szentszék Sajtóterme munkatársai rendelkezésére bocsátott belső használatra, a Vatikánállam területén. Ferenc pápa az elmúlt év november tizedikén látogatott Pratóba, és ott éppen a munka világának képviselőivel, főként munkásokkal találkozott.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria