Több mint 180 tonna élelmiszer gyűlt össze a templomokban

Hazai – 2015. március 27., péntek | 14:17

Országszerte több mint 180 tonna adomány gyűlt össze a templomokban a nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtési akció során – tájékoztat a Katolikus Karitász.


A nagyböjti időszakban ismét meghirdették a templomokban a tartósélelmiszer-gyűjtést, az adományokból a Karitász-csoportok állítottak össze húsvéti ajándékcsomagokat a rászorulók számára. Az idei nagyböjti akció során ismét rekordmennyiségű adomány gyűlt össze. A több mint 180 tonna élelmiszerből országosan több mint 22 ezer család részesül még az ünnep előtt.

A gyűjtés során a templomokba érkező adományokat a plébániák Karitász-önkéntesei válogatják szét, és állítanak össze belőlük csomagokat a plébánia területén nehéz helyzetben élőknek. A megmaradó adományok sem vesznek kárba, ezeket az egyházmegyei karitászközpontok osztják szét hajléktalanoknak és rászoruló családoknak.

Az átlagosan 8 kilogrammos csomagok tartalma: liszt, olaj, rizs, cukor, tészta, konzervek, tea, készételkonzervek és édesség. Az ajándékcsomagokat több helyen kiegészítették húsvéti apróságokkal is a gyermekek számára, valamint húsvéti ajándékkártyákat is készítenek melléjük az önkéntesek.

A Katolikus Karitász hálásan köszöni minden adományozó nagylelkű segítségét, támogatásukkal évről évre többek számára sikerül ünneppé tenni a húsvétot.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria