Több önkéntes beteglátogató lesz a szolnoki Hetényi-kórházban

2018. február 19. hétfő 16:06

Önkéntes beteglátogatókat toboroztak a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet lelkigondozói. Az új segítőknek február 13-án tartottak elméleti képzést a kórház kápolnájában.

Az előadások a beteglátogatás szabályairól és titoktartás elsődleges fontosságáról szóltak, számos személyes történet és tanúságtétel mellett.

A leendő beteglátogatókat Maroska Anikó ápolási igazgatónő is üdvözölte, aki a lelkigondozók és az önkéntes beteglátogatók kórházi jelenlétének fontosságát hangsúlyozta, mivel az elesett, kiszolgáltatott betegeknek nagy szükségük van a lelki segítségre.

Forrás és fotó: Váci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
egyben-tart-ferences-zarandoklat-matraverebely-szentkutra
Egyben tart – Ferences zarándoklat Mátraverebély-Szentkútra

Augusztus 14–20-áig immár huszonnegyedik alkalommal szervezték meg a ferencesek Esztergomtól Mátraverebély-Szentkútig vezető zarándoklatát. A résztvevők száma idén is meghaladta a kétszázat. Augusztus 19-én, a Szécsénytől Szentkútig tartó szakaszon csatlakoztunk a zarándokokhoz

14:27
a-kereszt-tartja-meg-hazat-szent-istvan-kiraly-unnepe-gyori-egyhazmegye-fotemplomaban
A kereszt tartja meg a hazát – Szent István király ünnepe a Győri Egyházmegye főtemplomában

Veres András győri megyéspüspök ünnepi szentmisét mutatott be augusztus 20-án, Szent István király, hazánk fővédőszentje ünnepén a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.

13:00