Több mint félmillióan foglaltak jegyet a torinói lepel kiállítására

2010. január 14. csütörtök, 12:40

A Krisztus halotti lepleként számon tartott ereklyét április 10. és május 23. között állítják ki a torinói székesegyházban. A leplet a 2000-es szentév óta most láthatják először a látogatók, mégpedig a 2002-es restauráláskor megújult formájában.

A felújítás során eltávolították a lepelről az 1532-es chambéry-i tűz nyomait és más foltokat, valamint az 1534-ben hozzáadott szegélyt, és modernizálták az ereklye tartószerkezetét is.

A Torinói Egyházmegye hivatalos adatai szerint a szentévben több mint egymillióan tekintették meg a 72 napig kiállított leplet. Idén a kiállítás csak 44 napig tart majd, de a Libero című olasz újság híradása szerint már hatszázezren foglaltak rá jegyet. XVI. Benedek pápa a tervek szerint május 2-án látogat Torinóba – írja a CNA.

„A leplen látható kép arra késztet, hogy az emberek fájdalmáról elmélkedjünk, a szenvedésről, amelyre sokszor szavakat sem találunk – fogalmazott a kiállításról szóló üzenetében Severino Poletto bíboros, torinói érsek (képünkön). – A lepel minden érdeklődő számára nagy lehetőséget ad, hogy jobban megismerje és megszeresse saját magát, testvéreit és az Úr Jézus Krisztust."

A kiállítás alatt minden reggel 7 órakor szentmisét mutatnak be a székesegyházban; az Oltáriszentséget is kihelyezik egy kápolnában, és több papnál lehet szentgyónást végezni. Az előzetesen bejelentkezett látogatók este 8 óráig látogathatják a székesegyházat.

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Címkék: torinói lepel
Vezető híreink – olvasta már?
a-legfontosabb-amit-tudnunk-kell
A legfontosabb, amit tudnunk kell

Évközi 6. vasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 6,17.20–26)

16:00
ferenc-papa-ne-feljunk-talalkozni-krisztussal-az-idegenekben-es-migransokban
Ferenc pápa: Ne féljünk találkozni Krisztussal az idegenekben és a migránsokban!

Február 15-én délután maga a Szentatya nyitotta meg szentmisével a „Félelemtől mentesek” című háromnapos találkozót Sacrofanóban, amelyet az Olasz Püspöki Konferencia (CEI) „Bevándorlók” nevű alapítványa, az olasz karitász és az Astalli Központ szervezett.

08:57