TŰZ evangelizációs találkozót rendeztek fiataloknak az Urániában

Hazai – 2016. április 13., szerda | 15:25

Április 9-én délután tartották az Uránia Nemzeti Filmszínházban az ifjúsági TŰZ találkozót több közösség összefogásával, valamint Erdő Péter bíboros áldásával és támogatásával. Az összejövetelen fiatalok tettek tanúságot Jézus Krisztusba vetett hitükről a jelen lévő mintegy négyszáz kortársuk előtt.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A fiatalok közösen énekeltek zenei kíséret mellett dicsőítő dalokat Pulay Vince és a Fúzió Közösség zenekarának vezetésével. A filmbejátszásokkal színesített beszélgetős műsorban Süveges Gergő televíziós újságíró, Zámbori Soma színész és Kis Brigitta, a Pure Fashion szolgálat ifjú munkatársa vett részt. A megtérés fontosságáról Kunszabó Anna egyetemi hallgató, a Fúzió Közösség társalapítója beszélt, míg a közös imádságot Kunszabó Zoltán diakónus vezette.

Az evangelizációs találkozón több olyan fiatal is részt vett, akik eddig még távol álltak az egyháztól, de keresztény barátaik meghívására eljöttek a rendezvényre. Közülük sokan kifejezték szándékukat, hogy a jövőben ellátogatnak annak a kilenc katolikus ifjúsági közösségnek az egyikébe, amelyekről a helyszínen tájékoztatást kaptak. A találkozó közbenjáró imaszolgálattal fejeződött be az Urániában, de a közös imádság még egészen késő estig folytatódott a Szent Rókus-kápolnában.

A TŰZ evangelizációs találkozók sorozata 1997 óta zajlik Budapesten és szerte a Kárpát-medencében. Az elmúlt közel húsz évben az Új Jeruzsálem Katolikus Közösség programjaként fiatalok és idősebbek sokasága került közelebb e szolgálat által Jézushoz. A következő TŰZ találkozót május 7-én, szombaton 16 órától rendezik meg a Horváth Mihály téri templomban, a májusi budapesti missziós napok egyik kiemelt eseményeként.

Forrás és fotó: Új Jeruzsálem Katolikus Közösség

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria