Új fényben tündököl a római Santa Maria Maggiore-bazilika

2018. január 20. szombat 19:26

Január 19-án, pénteken délután öt órakor villantak fel a Santa Maria Maggiore-bazilika új fényei, miután felújították a régi világítást.

Az olasz Acea vízművek támogatásával létrejött felújítás révén az új világítás a régi költségek húsz százalékával működik, az energiaköltség tehát az ötödére csökkent, miközben a fényerő megnövekedett. A belső tér új világításán túl a homlokzat és a loggiájában látható eredeti mozaikok, valamint a harangtorony tündököl új éjszakai fényben.

A felavatási ünnepi szertartásán Stanisław Ryłko bíboros, a bazilika főpapja, valamint a spanyol királyi pár, I. János Károly király és Zsófia királyné is jelen volt. Régi szokás szerint ugyanis a spanyol királyi pár a bazilika kegyura.

A felújítási munkák múlt év júniusában kezdődtek, a Vatikáni Kormányzóság felügyeletével.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
keresd-beket-faradhatatlanul-kozeledik-12-nemzetkozi-romai-ministranszarandoklat
Keresd a békét fáradhatatlanul – Közeledik a 12. Nemzetközi Római Ministránszarándoklat

Július 28. és augusztus 4. között rendezik meg a 12. Nemzetközi Római Ministránszarándoklatot. Csiszár Klára pasztorálteológust, a Nemzetközi Ministránsszövetség (CIM) alelnökét, a rendezvény egyik főszervezőjét kérdeztük a zarándoklat üzenetéről és a programokról.

2018. július 17. kedd
kapcsolatokban-elunk-vagy-online-vagyunk
Pécsi Rita: Kapcsolatokban élünk vagy „online vagyunk”?

„Mit tehetünk az online világ térnyerése ellen? (...) Kevesen veszik figyelembe, hogy a számítógép-használat csak abban az életkorban járhat valós előnyökkel, amikor már kifejlődött az idegrendszer, a döntésképesség, az érzelmi intelligencia...” Uzsalyné Pécsi Rita írását olvashatják.

2018. július 17. kedd