Új fényben tündököl a római Santa Maria Maggiore-bazilika

2018. január 20. szombat 19:26

Január 19-án, pénteken délután öt órakor villantak fel a Santa Maria Maggiore-bazilika új fényei, miután felújították a régi világítást.

Az olasz Acea vízművek támogatásával létrejött felújítás révén az új világítás a régi költségek húsz százalékával működik, az energiaköltség tehát az ötödére csökkent, miközben a fényerő megnövekedett. A belső tér új világításán túl a homlokzat és a loggiájában látható eredeti mozaikok, valamint a harangtorony tündököl új éjszakai fényben.

A felavatási ünnepi szertartásán Stanisław Ryłko bíboros, a bazilika főpapja, valamint a spanyol királyi pár, I. János Károly király és Zsófia királyné is jelen volt. Régi szokás szerint ugyanis a spanyol királyi pár a bazilika kegyura.

A felújítási munkák múlt év júniusában kezdődtek, a Vatikáni Kormányzóság felügyeletével.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
vasarnap-orszagos-gyujtes-lesz-katolikus-iskolak-javara
Vasárnap országos gyűjtés lesz a katolikus iskolák javára

A katolikus iskolák javára gyűjtenek Magyarország összes katolikus templomában február 25-én, a hónap utolsó vasárnapján. Az adakozás évről évre bizonyítja, hogy milyen sokan szívükön viselik az Egyház oktatási-nevelési szolgálatának támogatását.

17:03
orszagjarasra-indul-az-eucharisztikus-vilagkongresszus-keresztje
Országjárásra indul az Eucharisztikus Világkongresszus keresztje

Országjáró körútra viszik az Eucharisztikus Világkongresszus missziós keresztjét. A keresztet Erdő Péter bíboros prímás áldotta meg és indította útjára február 24-én, szombaton délután az esztergomi bazilikából – tájékoztatta Tóth János Csaba, a főegyházmegye sajtóreferense az MTI-t.

16:50