Új internetes szolgáltatás indult a Szentatya megválasztásának évfordulóján

Kitekintő – 2012. április 20., péntek | 9:08

Április 19-től, XVI. Benedek megválasztásának 7. évfordulójától új szolgáltatást biztosít a Vatikán honlapja, a www.vatican.va. A widget egy HTML-oldalba egyszerűen beilleszthető és futtatható új alkalmazás.

Az angol szó eredeti jelentése: kütyü. A számítástechnikában a widget rendszerint kicsi, valamely alkalmazáson belül futó, vagy az operációs rendszerrel induló hasznos segédprogramot jelent, mely egyedi felépítése kifejezetten egy bizonyos funkció ellátására lett kialakítva.

Az új alkalmazás által lehetővé válik a Vatikán hivatalos honlapján megtalálható dokumentumok automatikus és dinamikus átvitele más honlapokra. A pápai Tanítóhivatal így újabb kommunikációs eszközzel gazdagodik a honlap tartalmának terjesztése terén, felhasználva a technológia adta minden lehetőséget a Szentatya szavainak hirdetésére. A widget által lehetővé válik az alapvető friss híreknek, mint például a vasárnapi Úrangyala-imádságoknek vagy az általános kihallgatások katekéziseinek, illetve a Szentszék Sajtóterme napi közlönyének automatikus átvétele a vatikáni honlapról. A www.vatican.va internetes oldal baloldalán található Focus címszó alatt a widget vatican.va ikonra kattintva elérhető az az e-mail cím (widgets@vatican.va), amelyen azt a kódot lehet igényelni, amellyel a saját honlapon megjeleníthetővé válnak majd a vatikáni weboldalról átvett dokumentumok.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír