Ünnepel a Szent Mór Katolikus Iskolaközpont

Hazai – 2015. március 26., csütörtök | 17:36

Húszéves a pécsi Szent Mór Katolikus Iskolaközpont. A jubileum alkalmából Udvardy György pécsi megyéspüspök március 25-én ebédre és kötetlen beszélgetésre hívta az intézmény dolgozóit – tájékoztat a Pécsi Egyházmegye.


A Szent Mór Katolikus Iskolaközpont többcélú intézmény: általános iskolai, gimnáziumi és művészeti képzést is nyújt. A fenntartó Pécsi Egyházmegye 1990-ben újra megnyitotta a régi, nagyhírű Püspöki Énekiskola kapuit, s a hagyományokat követve fiúkat várt az iskolába.

1995-ben az intézmény egyesült a lányoknak is helyet adó egyházzenei tagozatos, Kolping-rendszerű oktatási formával. Az általános iskolai képzés 1996-ban bővült zeneiskolai, 1998-ban képzőművészeti iskolai tevékenységgel. 1997-ben jött létre a nyolcosztályos, 2012-ben pedig a négyosztályos gimnázium.

Március 25-én Udvardy György pécsi megyéspüspök hívta ebédre és beszélgetésre az intézmény dolgozóit, akik a püspöki palotát is megtekintették.

Az intézményt nyitottsága, befogadó szellemisége miatt szívesen választják más felekezetekhez tartozó családok is gyermekeik számára. Az intézményben a lelki mellett nagy hangsúlyt fektetnek a művészeti nevelésre is.

A jubileumi évben megrendezték a tanár-szülő bált, a karácsonyi vásárt, valamint Periszkóp címmel minden hónap első péntekén közös gondolkodásra ösztönző előadásokat, beszélgetéseket tartanak az iskolában.

Március 30-án tantestületi lelkinapot tartanak, áprilisban pedig lesz huszonnégy órás foci az iskolában, valamint művészetek napja a Pécsi Nemzeti Színházban. Májusban öregdiák-találkozót és tantestületi kirándulást szerveznek a jubileumi év zárásaként.

Fotó: Gyöngyösi István

Magyar Kurír