Ünneppel kezdődött a felkészülés a NEK-re Sopronhorpácson – KÉPRIPORT

2019. március 8. péntek 15:58

Március 3-án a sopronhorpácsi Szent Péter és Pál-templomban koncelebrált szentmisével nyitották meg az öt testvérplébánia – Egyházasfalu, Keresztény, Und, Zsira és Sopronhorpács – felkészülését az 2020-as eucharisztikus világkongresszusra.

A szentmisét Németh László, a Győri Egyházmegye általános püspöki helynöke mutatta be; koncelebrált az öt falu, az „5-NEK” plébánosa, Kovács Pál.

A sopronhorpácsi hívek mellett a testvérplébániák – Egyházasfalu, Keresztény, Und és Zsira – képviselői is részt vettek az ünnepi eseményen.

A liturgia kezdetén Németh László atya elindította a templom szökőkútját, amelyet a 2020-as NEK jelmondata – „Minden forrásom belőled fakad” (Zsolt 87,7) – ihletett.

A szentmise után a jelen lévő hívek és lelkipásztorok körmenetben vonultak Sopronhorpács határába, ahol a kijelölt földparcella megáldása után ünnepélyesen elvetették a plébánia búzáját.

Kovács Pál atya ötlete nyomán az itt termett búzából fogják sütni a plébánia ostyáját.

Az eseményhez kapcsolódóan Németh László katekézist tartott a sopronhorpácsi művelődési házban.

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Fábián Gábor

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
papp-miklos-edzesterve-nagybojtre-iii-resz-olvass-nap-mint-nap-jakab-apostol-levelebol
Papp Miklós edzésterve nagyböjtre, III. rész: Olvass nap mint nap Jakab apostol leveléből!

Papp Miklós görögkatolikus parókus rendhagyó edzésre hív a nagyböjtben. Takarítsuk ki fejünk „faliújságját”, és olvassunk el mindennap egy fejezetet Jakab apostol leveléből – ajánlja a kihívás harmadik részében.

2019. március 18. hétfő
van-e-jovoje-kereszteny-hitnek-megjelent-az-uj-ember-kiadvanyok-legujabb-kotete
Van-e jövője a keresztény hitnek? – Megjelent az Új Ember Kiadványok legújabb kötete

A Magyar Kurír Új Ember Kiadványok sorozatának legújabb, „Imádság ködben” című kötetében a kortárs teológia két meghatározó alakjának, Hans Joasnak és Robert Spaemann-nak a keresztény hit jövőjéről folytatott beszélgetését tesszük közzé. Kedvcsinálóként a fordító, Görföl Tibor előszavát olvashatják.

2019. március 18. hétfő