Urbán Erik a pápa csíksomlyói látogatásáról: Történelmi esemény

2019. január 17. csütörtök, 14:59

Ferenc pápa látogatása kapcsán a csíksomlyói kegytemplom igazgatóját, Urbán János Erik ferences szerzetest kérdezte az Anziksz nagykárolyi hírportál.

„A Vatikán honlapján megjelenő hivatalos bejelentést, mely szerint Szentatyánk, Ferenc pápa Romániába jön, mi is nagy örömmel fogadtuk, különösen, hogy az ezeréves Gyulafehérvári Főegyházmegye területén található máriás kegyhelyet is felkeresi Csíksomlyón. Történelmi esemény, hiszen pápa még Csíksomlyón nem járt” – fogalmazott Urbán Erik. Elmondta, Csíksomlyón a zarándokok a búcsúk alkalmával tanúságot tesznek hitükről, az Egyház iránti hűségükről és szeretetükről, amelyet az elődöktől szép lelki örökségként őriznek és továbbörökítenek, a Szentatya látogatása pedig még inkább megerősíti az itt élőket hitükben és az Egyház iránti szeretetükben.

A csíksomlyói kegytemplom igazgatója felelevenítette első benyomását a Szentatyáról: évekkel ezelőtt, a Szent Péter-bazilika loggiáján álló, frissen megválasztott pápáról az egyszerűség, alázatosság jutott eszébe, és úgy gondolja, ilyen pápára van szükség a 21. században: „Erre van legnagyobb szükség, magunk helyett a fölséges és dicsőséges Istenre fókuszálni. Istent visszahelyezni a középpontba, és engedni, hogy életünket alakítsa, formálja, csiszolja. Ebből a mély istenkapcsolatból fog fakadni a lelki megújulás, amely mindannyiunk és az egész Anyaszentegyház javát fogja szolgálni, hogy Assisi Szent Ferenc atyánk segítségével újra tudjuk építeni Egyházunkat” – fogalmazott Urbán Erik.

A teljes interjú ITT olvasható.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Suciu Dorottya/Anzix.com

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink – olvasta már?
nemzetkozi-eucharisztikus-kongresszus-kivul-es-belul-tizenot-kerdes-es-valasz-segit-keszuletben
Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kívül és belül – Tizenöt kérdés és válasz segít a készületben

Fábry Kornélt, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) általános titkárát kérdeztük a budapesti találkozó előkészületeiről, tudnivalóiról. A kérdéseket és a válaszokat két részben adjuk közre. Az alábbiakban az első rész olvasható.

2019. február 18. hétfő
isten-tud-kozel-hozni-minket-egymashoz-uzeni-hazassag-hete
Isten tud közel hozni minket egymáshoz – üzeni a házasság hete

A hazánkban tizenkettedszer megrendezett házasság hete programsorozat záró szentmiséjére február 17-én, a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban került sor. A liturgiát Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök vezette.

2019. február 18. hétfő