Út a szent kapuhoz – a Család Pápai Tanácsának útmutatója az irgalmasság szentévében

Kitekintő – 2015. november 26., csütörtök | 18:21

A Család Pápai Tanácsa kiadványt készített, hogy az irgalmasság szentévében segítséget nyújtson a családoknak abban, miként tegyék meg együtt a zarándoklatot a szent kapuhoz.

A Család Pápai Tanácsa által javasolt lelki út három részből áll. A három állomáson arra hívják a családokat, hogy mondjanak köszönetet az Úrnak, kérjenek bocsánatot az Úrtól és egymástól, gyakorolják konkrétan, együtt az irgalmasság valamilyen formáját.

A zarándokút mindhárom szakaszán bibliai idézetek és Ferenc pápának a szentévet meghirdető bullájából való részletek segítik a családokat az elmélyülésben. A felkészülésben aktívan közreműködhetnek a gyermekek is, akik felolvashatják a részleteket. A kiadvány segíti a szülőket, hogyan magyarázzák el gyermekeiknek, mi az irgalmasság szentéve; kérdéseket tesz fel a családi életről, amelyeket meg lehet beszélni. Az üresen hagyott helyekre a családok beírhatják, miért adnak hálát, illetve milyen döntést hoztak, kit segítenek az irgalmasság szentévében.

December 27-én lesz Rómában, a Szent Péter téren a családok zarándoklata az irgalmasság szentévében. Az ünnepi alkalmon részt vevő családok megkapják ezt a kis füzetet, amelynek segítségével végigjárhatják az utat a tér közepén felállított jászoltól a bazilika szent kapujáig. Minden egyházmegye rendezhet hasonló eseményt, amelyet a helyi hagyományokhoz, szokásokhoz lehet igazítani.

Az útmutató magyar nyelven ITT, olasz, angol, francia, spanyol és portugál nyelven ITT található.

Forrás és fotó: Familiam.org

Magyar Kurír
(tzs)

Kapcsolódó fotógaléria