Útravaló – 2019. március 20.

2019. március 20., szerda | 7:00

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Márciusban Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót.

(Statio: ad S. Caeciliam)

Az evangéliumban a Zebedeus-fiúk anyjára figyelmünk, aki helyet kér gyermekei számára Isten országában. A mai stáció ugyanis Szent Cecília (†250) bazilikájában van, annál a szentnél, aki szüzességi fogadalmat tett, majd elvezette vőlegényét, valamint annak testvérét a keresztség felvételére és
a vértanúságra. A szűz, aki így a hitben anya lett, az Egyház képe, és egyben a Zebedeus-fiúk anyjának szívébe ültetett vágy igazi megvalósítója, mert ő az Úr parancsa szerint a váltságul ajánlott élet vállalására vezette el a nekiadottakat. Bár régiónkban manapság békés időket élünk, de így sem tagadhatjuk le, homályosíthatjuk el magunk vagy a keresztségre készülők előtt, hogy a vértanúság a keresztény élet egy tényleges formája, aminek vállalása ott van a keresztségi fogadalom kimondásában, megújításában, a szentek vágyakozásában.

Fotó: Vatican.va

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Nézőpont
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-ha-nem-bocsatasz-meg-testvereidnek-isten-sem-bocsat-meg-neked
Ferenc pápa: Ha nem bocsátasz meg testvéreidnek, Isten sem bocsát meg neked!

A Szentatya április 24-én folytatta a Miatyánkról szóló katekézissorozatát. Ma is az Úr imájának arról a mondatáról elmélkedett, amelyben azt kérjük, hogy az Úr engedje el adósságainkat, vétkeinket, amint mi is elengedjük embertársainkét. Beszédének fordítását teljes terjedelmében közöljük.

2019. április 24., szerda
az-otodik-evangelium-egy-multfeltaro-evtized-szentfoldon-voros-gyozo-akademikus-professzorral
Az Ötödik Evangélium – Egy múltfeltáró évtized a Szentföldön Vörös Győző akadémikus professzorral

A kutatások lenyűgöző eredményeiről és a 20. századi „előkutatásokra” visszatekintő dokumentációkból már a harmadik reprezentatív akadémiai monográfiája jelent meg. Húsvét alkalmából az „Ötödik Evangélium” üzeneteiről kérdeztük Vörös Győzőt.

2019. április 24., szerda