Végzős orvostanhallgatók Te Deuma Pécsett

Hazai – 2015. július 5., vasárnap | 17:55

Július 3-án a PTE Általános Orvostudományi Karának végzős, avatás előtt álló orvostanhallgatóiért tartottak szentmisét a Pius-templomban délután 5 órakor. A szentmisét Udvardy György megyéspüspök celebrálta. A Pécsi Egyházmegye híre.

Udvardy György homíliájában a mindent egységbe foglaló bizalom fontosságát hangsúlyozta: bízni kell a másik emberben, annak igazmondásában, hitelességében, felkészültségében. Tekintély és bizalom nélkül az orvos-beteg kapcsolat sem működhet. Isten pedig olyan tekintély, akihez bizalom fűz bennünket. A megyéspüspök kiemelte: a végzős orvostanhallgatók mind arra vállalkoznak, hogy az ember jövőjéért, biztonságáért tegyenek, s az ember mellett ott állni isteni feladat.

A szentmise végén a leendő orvosok külön-külön is áldásban részesültek.

„Úr Jézus, isteni Orvos, aki életed során megkülönböztetett szeretettel szeretted azokat, akik szenvednek, és aki a gyógyítás küldetését bíztad tanítványaidra, tégy minket készségessé arra, hogy enyhítsük beteg testvéreink fájdalmait. Add, hogy mindannyian tudatában legyünk a ránk bízott komoly küldetésnek és mindig törekedjünk arra, hogy mindennapi munkánk során a te irgalmas szereteted eszközei legyünk. Világosítsd meg elménket, vezesd kezünket, tedd figyelmessé és együtt érzővé szívünket. Add, hogy minden betegben meg tudjuk látni arcvonásaidat.” (Szent II. János Pál pápa)

Fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria