Venezuelai küldöttség járt a Vatikánban

2019. február 14., csütörtök | 12:14

Február 11-én, hétfőn egy venezuelai küldöttséget fogadott a vatikáni államtitkárság – ismertette Alessandro Gisotti, a Szentszék Sajtótermének ideiglenes igazgatója újságírói kérdésekre válaszolva.

A latin-amerikai országból érkezett delegáció tagjaival folytatott vatikáni megbeszélésen elhangzott: Ferenc pápa és a Szentszék közel áll a venezuelai lakossághoz, elsősorban azokhoz, akik szenvednek.

A vatikáni államtitkárság képviselői aggodalmukat fejezték ki a venezuelai helyzet kapcsán, és kiemelték annak szükségességét, hogy sürgősen igazságos és békés megoldást kell találni a válság kezelésére. „Tegyék ezt az emberi jogok tiszteletben tartásával, az ország minden lakójának javát keresve, a vérontást elkerülve” – ismertette a hétfői vatikáni megbeszélésen elhangzottakat Alessandro Gisotti.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-az-abortusz-soha-nem-az-valasz-amelyet-nok-es-csaladok-keresnek
Ferenc pápa: Az abortusz soha nem az a válasz, amelyet a nők és a családok keresnek!

Május 25-én a Szentatya a „Yes to Life” konferencia résztvevőit fogadta. „A törékeny élet drága ajándékának gondozása” című konferenciát a Világiak, Család és Élet Kongregációja szervezte. A magyar sajtóban leegyszerűsítve jelent meg a pápa beszéde, amit most teljes terjedelmében olvashatnak.

09:55
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

2019. május 26., vasárnap