Venezuelai küldöttség járt a Vatikánban

2019. február 14., csütörtök | 12:14

Február 11-én, hétfőn egy venezuelai küldöttséget fogadott a vatikáni államtitkárság – ismertette Alessandro Gisotti, a Szentszék Sajtótermének ideiglenes igazgatója újságírói kérdésekre válaszolva.

A latin-amerikai országból érkezett delegáció tagjaival folytatott vatikáni megbeszélésen elhangzott: Ferenc pápa és a Szentszék közel áll a venezuelai lakossághoz, elsősorban azokhoz, akik szenvednek.

A vatikáni államtitkárság képviselői aggodalmukat fejezték ki a venezuelai helyzet kapcsán, és kiemelték annak szükségességét, hogy sürgősen igazságos és békés megoldást kell találni a válság kezelésére. „Tegyék ezt az emberi jogok tiszteletben tartásával, az ország minden lakójának javát keresve, a vérontást elkerülve” – ismertette a hétfői vatikáni megbeszélésen elhangzottakat Alessandro Gisotti.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink – olvasta már?
-lelkem-gyerekkoromtol-igazgatva-volt-isten-az-eg-fele-latogatoban-horvath-gyula-k
„Elégettem az összes könyvemet, a Biblia kivételével” – Látogatóban Horváth Gyula költőnél

Horváth Gyula 1959-ben született a Borsod megyei, kétezer lakosú Alsóvadászon, egy cigánytelepen. Napjaink egyik legnagyobb költője. Tizenhat évesen publikált először, ezután versei rendszeresen megjelentek az Élet és Irodalomban, a Vigiliában, az Új Írásban, a Tiszatájban.

2019. március 25., hétfő
ferenc-papa-loretoban-ferfi-es-no-hazassagan-alapulo-csalad-nelkulozhetetlen
Ferenc pápa Loretóban: A férfi és a nő házasságán alapuló család nélkülözhetetlen

Március 25-én mintegy tízezer hívőt köszöntött a Szentatya a loretói kegyhely előtti téren, miután misét mutatott be Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén, és aláírta az ifjúságnak szentelt szinódus utáni apostoli buzdítását, amelyet április 2-án tesznek majd közzé.

2019. március 25., hétfő