Venezuelai küldöttség járt a Vatikánban

2019. február 14. csütörtök, 12:14

Február 11-én, hétfőn egy venezuelai küldöttséget fogadott a vatikáni államtitkárság – ismertette Alessandro Gisotti, a Szentszék Sajtótermének ideiglenes igazgatója újságírói kérdésekre válaszolva.

A latin-amerikai országból érkezett delegáció tagjaival folytatott vatikáni megbeszélésen elhangzott: Ferenc pápa és a Szentszék közel áll a venezuelai lakossághoz, elsősorban azokhoz, akik szenvednek.

A vatikáni államtitkárság képviselői aggodalmukat fejezték ki a venezuelai helyzet kapcsán, és kiemelték annak szükségességét, hogy sürgősen igazságos és békés megoldást kell találni a válság kezelésére. „Tegyék ezt az emberi jogok tiszteletben tartásával, az ország minden lakójának javát keresve, a vérontást elkerülve” – ismertette a hétfői vatikáni megbeszélésen elhangzottakat Alessandro Gisotti.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink – olvasta már?
varszegi-asztrik-puspokke-szentelesenek-harmincadik-evfordulojat-unnepeltek-pannonhalman
Várszegi Asztrik püspökké szentelésének harmincadik évfordulóját ünnepelték Pannonhalmán

Harminc évvel ezelőtt, 1989. február 11-én szentelte Várszegi Asztrik bencés szerzetest négy paptestvérével együtt püspökké Paskai László bíboros Esztergomban. A pannonhalmi bencés szerzetesközösség február 15-én ünnepi szentmise keretében adott hálát Várszegi Asztrik püspökké szenteléséért.

16:42
a-legfontosabb-amit-tudnunk-kell
A legfontosabb, amit tudnunk kell

Évközi 6. vasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 6,17.20–26)

16:00