Veres András és Bíró László püspökök is részt vesznek az őszi családszinóduson

Ferenc pápa – 2015. június 16., kedd | 17:49

Május 22-én ratifikálta Ferenc pápa a XIV. rendes püspöki szinóduson részt vevő tagok és helyetteseik listáját, akik az egyes püspöki karok és szervezetek képviseletében lesznek jelen a szinóduson – adja hírül a Vatikáni Rádió.

Magyarországról Veres András szombathelyi megyéspüspök tagként, míg Bíró László tábori püspök helyettes tagként vesz majd részt a XIV. rendes közgyűlésen, melyet A család hivatása és missziója az egyházban és a mai világban témáról tartanak október 4. és 25. között a Vatikánban.

Mint ismeretes, a szinódus főrelátora Erdő Péter bíboros, aki május 25-én és 26-án részt vett a püspöki szinódus rendes tanácsának ülésén Ferenc pápa jelenlétében. Akkor a Vatikáni Rádiónak elmondta, hogy elkészült az Instrumentum laboris, vagyis a tanácskozás munkadokumentuma. A Szentszék várhatóan június 23-án mutatja be hivatalosan a dokumentumot.

„Ez alkalmat ad arra, hogy a nyári hónapokban a résztvevők felkészüljenek a szinódusi témákból, mindenki eldöntheti, melyik ponthoz kíván hozzászólni, elkészítheti a megjegyzéseit. Úgyhogy azt hiszem, azért egy lépést tettünk előre az őszi szinódus felé vezető úton” – mondta május végén a Vatikáni Rádiónak Erdő Péter bíboros.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: L’Osservatore Romano

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria