Veres András püspök közleménye a Szent László-év kapcsán

Hazai – 2017. január 4., szerda | 12:50

Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke megbeszélést folytatott a Szent László-év tanácsadó testülete tagjaival az emlékév lebonyolításáról. Az alábbiakban olvashatják a megbeszélés után kiadott közleményt.

Dr. Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke hivatalában fogadta a Nemzetpolitikai Államtitkárság által meghirdetett Szent László-év tanácsadó testületét. A Potápi Árpád János államtitkár úr által kinevezett testület tagjai közül Gaal Gergely elnök, dr. Lomnici Zoltán, Okos Márton, valamint Czibolya Gábor voltak jelen.

A tanácsadó testület az erre az évre meghirdetett Szent László-év ünnepélyes megnyitásával és méltó lebonyolításával kapcsolatban kérte Veres András püspök és a Magyar Katolikus Egyház együttműködését.

Veres András püspök örömmel vette a kezdeményezést, és felajánlotta szíves együttműködését a Szent László-év lebonyolításához. Megállapodtak, hogy az ünnepi év megnyitó eseményére Győrben, 2017. február 18-án, központi eseményére pedig 2017. június 26–27-én kerül sor.

Győr, 2017. január 4.

Dr. Veres András győri megyéspüspök,

a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke

Forrás és fotó: Győri Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria