Versmondó versenyt rendeztek a csornai Rákóczi-óvodában

2019. január 30., szerda | 14:38

A csornai II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola óvodájában a hagyományokhoz híven idén is megrendezték a házi versmondó versenyt január 18-án, a magyar kultúra napjához kapcsolódóan.

A gyerekek legkedvesebb, téli tematikájú verseiket szavalták a teremtett világ szépségeiről, az állatok védelméről. Sok vidám percet szereztek társaiknak és a felnőtteknek egyaránt, bájos humorral közvetítve a műveket.

A versmondókat apró ajándékkal és oklevéllel jutalmazták az óvodapedagógusok, a legügyesebbek és a legbátrabbak külön dicséretben részesültek.

Forrás és fotó: II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola, Csorna / Győri Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
ilyen-lesz-felujitott-harmashalom-oltar
Ilyen lesz a felújított Hármashalom-oltár

A csíksomlyói kegyhely Facebook-oldalán közzétették a nyeregbeli pódium felújításának látványtervét április 22-én, húsvéthétfő reggelén. A Hármashalom-oltárt Ferenc pápa június eleji látogatására újítják fel és bővítik ki.

18:57
ferenc-papa-husvethetfon-teli-marokkal-meritsunk-bekebol-es-derubol
Ferenc pápa húsvéthétfőn: Teli marokkal merítsünk a békéből és a derűből!

A Szentatya április 22-én délben már a húsvéti időre jellemző, „Mennynek királyné asszonya” kezdetű Mária-antifónát imádkozta el a Szent Péter téren egybegyűlt hívőkkel. Beszédében hangsúlyozta, hogy a sírnál járt asszonyokhoz hasonlóan saját életünkben mi is találkozhatunk Jézussal.

15:58