Vigyünk takarót, hálózsákot a hajléktalanoknak!

Hazai – 2017. november 21., kedd | 15:38

A krízisidőszakban az utcán élő emberek előtt nagy kihívás, hogy túléljék a nyirkos, szeles, fagyos nappalokat és főleg éjszakákat. A Szent Egyed közösség tagjai heti rendszerességgel szerdánként keresik fel a belvárosi aluljárókat, tereket, hogy jó szót, teát, ennivalót vigyenek barátaiknak.

A hajléktalanok a téli hidegben állandó életveszélyben vannak, ezért a közösség arra hív mindenkit, csatlakozzon hozzájuk, vigyenek nekik közösen forró teát, zsíros kenyeret, takarót – és baráti szót, reményt.

A közösség fiatal tagjai szeretnék minél több alkalommal meglátogatni utcán élő barátaikat, ehhez várják mások jelentkezését is. Aki szeretne részt venni az alkalmak valamelyikén, vigyen magával termoszban forró teát (vagy csak termoszt a közösen főzött teához), és zsíros kenyeret, szendvicset. Azt kérik, hogy aki tud, vigyen takarót, hálózsákot, amelyet ily módon személyesen adhat át a hajléktalanoknak – olyan embereknek, akikkel a közösség tagjai évek óta barátságot ápolnak, név szerint ismerik őket.

Szerdánként 18 és 20 óra között a Kaníziusz Szent Péter-templomba (IX. kerület, Gát utca 4. sz.) várják a felajánlott adományokat, főként plédet, hálózsákot, polifoamot (Amennyiben az időpont nem megfelelő, telefonon lehet egyeztetni a következő számon: +36-30-1851150). 18 órától szendvicseket készítenek, 19 órától imádságot tartanak, ezt követően lehet csatlakozni a fiatalokból álló csoportok útvonalaihoz is. 

Forrás: Szent Egyed közösség

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria