XVI. Benedek pápa – a híresztelésekkel ellentétben – jól van

2017. október 23. hétfő 18:40

A múlt héten híresztelések röppentek fel a sajtóban a nyugalmazott pápa egészségi állapotáról, többek között, hogy a „végét járja”. Október 18-án Greg Burke szentszéki szóvivő saját Twitter-oldalán egy fényképet közölt, válaszként a „hamis állításokra”.

Október 18-án, múlt hét szerdáján Greg Burke szentszéki szóvivő, miután a Pápai Ház prefektusát és egyben XVI. Benedek különleges titkárát, Georg Gänswein érseket meghallgatta, saját Twitter-oldalán egy fényképet közölt válaszként a „hamis állításokra”. Magyarázkodás helyett a fénykép alatt elegánsan csak a következőt írta: „A nyugalmazott pápa, ma délután ötkor”.

A képen XVI. Benedek pápa látható a Mater Ecclesiae-monostor előtt, amint mosolyogva a gondját viselő, mellette álló két nővér kezét fogja. XVI. Benedek április 16-án töltötte be 90. életévét, s noha fizikai állapota korának megfelelően gyenge, szellemi képességei teljes birtokában teljesíti azt a feladatot, amit lemondásakor mintegy kijelölt magának, vagyis imádkozik az Egyházért.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Greg Burke/Twitter.com

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
keletrol-jon-lux-nyugatrol-luxus-kiss-rigo-laszlo-magyar-puspokok-ad-limina-latogatasarol
Keletről jön a lux, nyugatról a luxus – Kiss-Rigó László a magyar püspökök ad limina látogatásáról

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai november 20. és 24. között ad limina látogatáson vesznek részt Rómában. A küldöttség tagjaként Rómában tartózkodó Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök a Vatikáni Rádió magyar adásában beszélt eddigi tapasztalatairól, élményeiről.

14:28
ferenc-papa-misen-belepunk-golgota-esemenyeibe-es-nem-szinieloadasra-megyunk
Ferenc pápa: A misén belépünk a Golgota eseményeibe, és nem színielőadásra megyünk!

A Szentatya november 22-én folytatta katekéziseit a szentmiséről. A mise emlékezet jellegéről elmélkedett, a szentmise ugyanis Krisztus húsvéti misztériumának emlékezete.

2017. november 22. szerda