Ferenc pápa szombati Twitter-üzenete

„Krisztus keresztje megmutatja a gonosz összes erejét, de Isten irgalmasságának mindenhatóságát is” – írja a Szentatya október 25-i Twitter-üzenetében.

Antonio Spadaro: Jó napot! Ferenc pápa vagyok

„Ferenc pápa szavaira mindenki figyel”– írja előszavában Horváth Árpád SJ, a Jezsuita Füzetek sorozatában megjelent kötet szerkesztője. Az egyházfő Antonio Spadaro által hozzá intézett kérdéseire adott válaszai mellett... »

Tardy László: Az egyházzene kényelmes zubbonyát öltöttem magamra

Tardy László majdnem ötven éve a budapesti Mátyás-templom karnagy-kántora. Az erdélyi Krónika Online számára Csinta Samu készített vele interjút, amelyben életútjáról, hivatásáról beszél.

Napi sajtószemle

Az október 25-i lapok szemléje

Szent Mór püspök

A 11. századi pécsi püspökről nem írtak legendát, vagy ha igen, az nem maradt ránk. Az egyéb irodalmi emlékekben szétszórva található adatokból mégis kirajzolódik előttünk szent alakja.

Ferenc pápa köszöntötte a zarándokúton lévő Orientale Lumen alapítvány tagjait

Benső megtérés nélkül nincs igazi ökumenikus dialógus – hangsúlyozta Ferenc pápa október 24-én, amikor fogadta az Orientale Lumen amerikai alapítvány tagjait.

Papok táncpárbaja hódítja meg az internetet - VIDEÓVAL

A két Rómában tanuló, egymással táncpárbajt vívó amerikai pap videója olyan sebességgel hódította meg az internetet, mint pár hónappal ezelőtt Cristina nővér bemutatkozása az olaszországi Voice tehetségkutatóban –... »

Munkálkodjunk mindannyian az egyház egységén

Minden keresztény arra hivatott, hogy dolgozzon az egyház egységéért a Szentlélek vezetésével – ezt a gondolatot hangsúlyozta Ferenc pápa péntek reggel a Szent Márta házban bemutatott szentmiséje homíliájában.

Élő Rózsafüzér zarándoklat Csíkszeredában

2014. október 25-én, szombaton újra sor kerül az Élő Rózsafüzér zarándoklatra Csíkszeredában. A résztvevők reggel fél 9-kor gyülekeznek a csíksomlyói kegytemplomban, ahonnan 9 órakor útjára indul a zarándoklat - tájékoztatta... »

Ferenc pápa: Az életfogytiglani börtönbüntetés burkolt halálbüntetés

Ferenc pápa csütörtökön a Nemzetközi Büntetőjogi Társaság tagjait fogadta a Vatikánban. Beszédében a halálbüntetés és az életfogytiglani börtönbüntetés eltörlését hangsúlyozta, valamint a börtönkörülmények javítását... »

Kapisztrán Szent János ünnepe Capestranóban

Nemzeti ünnepünkön, október 23-án népes magyar delegáció vett részt Capestránóban Kapisztrán Szent János ünnepén – tájékoztatta szerkesztőségünket Németh László olaszországi magyar főlelkész.

Elhunyt Bencsik József SJ

Elhunyt Bencsik József jezsuita szerzetes - tájékoztatta szerkesztőségünket a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartományának sajtószolgálata.

Sík Sándor egyházmegyei szavaló- és rajzverseny Debrecenben

A 125 éve született Sík Sándor pap költőre szavaló- és rajzversennyel emlékeztek a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye diákjai október 21-én, a debreceni Szent József Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban – tájékoztat az egyházmegye sajtószolgálata.

Új ólomüveg ablakok és ereklye a soproni Szent Orsolya-templomban

Október 8-án ünnepélyesen megáldották a soproni Szent Orsolya-templom oltár feletti falát díszítő színes üvegablakokat, és ugyanakkor helyezték el IV. Károly utolsó magyar király csontereklyéjét a Szent Angéla-mellékoltárnál egy fakeresztben – számol be Bertha Ágnes a Győri... »

Ferenc pápa köszöntötte a zarándokúton lévő Orientale Lumen alapítvány tagjait

Benső megtérés nélkül nincs igazi ökumenikus dialógus – hangsúlyozta Ferenc pápa október 24-én, amikor fogadta az Orientale Lumen amerikai alapítvány tagjait.

Ferenc pápa beszéde a szinódus utolsó munkanapján

A Szentatya a püspöki szinódus rendkívüli ülésének utolsó munkanapján, október 18-án beszédet intézett a szinódusi atyákhoz és a szinódus minden más részvevőjéhez. Teljes terjedelmében közöljük Ferenc pápa beszédét.

Kapisztrán Szent János ünnepe Capestranóban

Nemzeti ünnepünkön, október 23-án népes magyar delegáció vett részt Capestránóban Kapisztrán Szent János ünnepén – tájékoztatta szerkesztőségünket Németh László olaszországi magyar főlelkész.

Kápolnaszentelés a nagyváradi öregek otthonában

A kápolna megáldása rendkívüli alkalom, hiszen ezáltal egy új és fontos lakó, Krisztus költözött az idősek otthonába - hangsúlyozta Böcskei László megyéspüspök kedden, a nagyváradi Szent Erzsébet Öregotthon kápolnájának felszentelésekor – tájékoztat az Erdon.ro.

A svájci gárda szakácsa receptkönyvet írt a pápák kedvenc ételeiből

Mi volt a kedvenc étele II. János Pál pápának és hogyan változott a vatikáni konyha menüje, amióta az argentin Ferenc pápára főznek? - ezt is elárulja David Geissernek, a svájci gárdisták szakácsának a könyve - tájékoztat az MTI.

A keleti rítusú katolikus egyházak püspökeinek tanácskozása Ukrajnában

Október 23. és 26. között az ukrajnai Lembergben (Lviv) találkoznak az európai keleti rítusú katolikus egyházak püspökei. Az éves tanácskozásról a CCEE sajtóközleménye tájékoztat.

VI. Pál pápa: Az Isten népének hitvallása

Ferenc pápa ma boldoggá avatja elődjét, VI. Pál pápát. Az alábbiakban közzétesszük VI. Pál 1968-ban, a hit évét lezáró beszédében elmondott „Hitvallását”.

Erdő Péter: VI. Pál az egyház szabadságáért dolgozott

Ferenc pápa az októberi családszinódus végén boldoggá avatja elődjét, VI. Pált, aki 1963 és 1978 között volt Szent Péter utóda. A püspöki szinódus főrelátorát, Erdő Péter bíborost arra kértük, hogy ismertesse meg olvasóinkkal egy kicsit jobban a II. Vatikáni Zsinatot lezáró... »

„Isten az alany, én vagyok a tárgy”

A Magyar Katolikus Kulturális Hetek keretében október 21-én, kedden Pécsett, a Dóm-kőtárban Varga Ferenc szobrászművész Művészet Krisztusban címmel tartott előadást - tájékoztat a pécsi egyházmegye sajtószolgálata.

Programsorozattal kapcsolódik a Kájoni Közösségi Ház a Holokauszt Emlékévhez

Irodalmi esttel, koncerttel, kiállítással kapcsolódik a budai Pasaréten működő Kájoni János Közösségi Ház a Magyar Holokauszt Emlékévhez. Gazdag kínálatukkal egész évben várják az érdeklődőket. Működésükről Dériné Stark Zsófia igazgatót kérdeztük.