Új magyar tagja van a Pápai Biblikus Bizottságnak

A Szentatya új tagokat nevezett ki, illetve egyes tagokat megerősített a Pápai Biblikus Bizottságban. Az összesen húsztagú nemzetközi bizottságnak tizennyolc pap és két világi nő a tagja.

A családszinódus mérlegéhez

Szabó Ferenc SJ a két hét során megismert összefoglalók alapján, főleg az október 16-i délelőtti tizenkettedik általános munkaülésen elhangzott kiscsoportos beszámolókra figyelve írta jegyzetét a III. rendkívüli... »

A hívek könyörgései VI. Pál boldoggá avatásának szentmiséjén

Ferenc pápa október 19-én a Szent Péter téren, a családszinódust lezáró szentmise keretében boldoggá avatta VI. Pál pápát. A hívek különféle nyelveken fogalmazták meg könyörgéseiket.

Ferenc pápa: Krisztus egyháza az emberiséget szolgálja, és szélesre tárja kapuit

Ferenc pápa beszédet mondott a püspökök harmadik rendkívüli, a család témájával foglalkozó szinódusának lezárásakor, október 18-án.

Beszámoló a püspöki szinódus tizennegyedik munkaüléséről – Záró üzenet

Az alábbiakban közzétesszük az Apostoli Szentszék sajtószolgálata által kiadott összefoglalót a rendkívüli szinódus október 18-án délelőtt lezajlott tizennegyedik munkaüléséről, melyen a szinódusi atyák jóváhagyták az... »

Ferenc pápa Úrangyala imádsága – VIDEÓVAL

Az október 19-i ünnepi szentmise végén végén, az Úrangyala imádság előtt Ferenc pápa köszöntötte az Olaszországból és a különböző országokból megjelent zarándokokat és a hivatalos küldöttségeket – összesen mintegy 70... »

Ferenc pápa: Köszönjük, kedves és szeretett VI. Pál pápa!

Ferenc pápa október 19-én, a Szent Péter téren a napi evangélium – az adópénz példázata – híres jézusi mondásával kezdte homíliáját a családszinódust lezáró szentmisén, melynek keretében boldoggá avatta elődjét, VI.... »

Ian Barry: Karácsonyi kívánság

Egy igaz ember története elevenedik meg Ian Barry alkotásába, melyet az Etalon Film Kiadó jelentetett meg 2014 szeptemberében.

Új boldoggal gazdagodott a világegyház – VIDEÓVAL

Október 19-én, vasárnap délelőtt a fél 11-kor kezdődő szentmisén Ferenc pápa a boldogok sorába iktatta elődjét, VI. Pál pápát. A Szent Péter téren bemutatott ünnepi szentmise egyben a harmadik, a család témájával foglalkozó... »

Az újvidéki ferences vértanúkra emlékeznek

Ünnepélyes keretek között emlékeznek meg az újvidéki ferences templomban a rendház két alapító tagja vértanúhalálának 70. évfordulójáról október 25-én – tájékoztatta szerkesztőségünket Harmath Károly OFM.

Kerekasztal-beszélgetést tartottak Pécsen a keresztény irodalomról

A Katolikus Kulturális Hetek keretében, október 15-én , a pécsi Dóm Kőtárban írók, költők, kritikusok és irodalomtörténészek beszélgettek kereszténység és kortárs magyar irodalom kapcsolatáról, valamint arról, kinek mit... »

Pázmány-nap 2014

Névadója születésének 444. évfordulója alkalmából október 15-én szervezte meg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem a piliscsabai campuson az idei Pázmány-napot, melyen Franco Anelli, a milánói katolikus egyetem rektora tartotta a központi előadást – tájékoztat a PPKE Rektori... »

Fatimai imaest Szombathelyen és Toronyban

Szombathely-Szentkirályon és Toronyban is szentségimádást, hálaadó szentmisét tartottak a Szűzanya tiszteletére – a Szombathelyi Egyházmegye adott hírt az ünnepi alkalmakról.

Ferenc pápa: Krisztus egyháza az emberiséget szolgálja, és szélesre tárja kapuit

Ferenc pápa beszédet mondott a püspökök harmadik rendkívüli, a család témájával foglalkozó szinódusának lezárásakor, október 18-án.

Ferenc pápa üzenete a missziós világnapra

A katolikus egyház 1926 óta minden év október harmadik vasárnapján, idén október 19-én megtartja a világmisszió napját. Az alábbiakban közreadjuk Ferenc pápa missziós világnapra írt üzenetét.

Az újvidéki ferences vértanúkra emlékeznek

Ünnepélyes keretek között emlékeznek meg az újvidéki ferences templomban a rendház két alapító tagja vértanúhalálának 70. évfordulójáról október 25-én – tájékoztatta szerkesztőségünket Harmath Károly OFM.

Gyertyát gyújtottak a szegény családokért

Negyvenöt településén lobbantak fel október 17-én a szolidaritás és a remény jegyében meggyújtott mécsesek lángjai a romániai Caritas-szervezetek által hagyományosan megrendezett „Egymillió csillag” nevet viselő szolidaritási akció keretében – tájékoztat a Szatmári Friss... »

Megtalálták Ferenc pápa szülőházát

Mindeddig nem tudta senki, hogy Buenos Aires Flores városnegyedének melyik részében, melyik épületében született Jorge Mario Bergoglio. Egy háromlakásos, földszintes, szegényes ház kis lakásában – adja hírül a Famiglia Cristiana olasz keresztény hetilap internetes portálja.

Don Bosco-sziget a bevándorlóknak

Október 15-én, szerdán indítják el a szicíliai Cataniában a Don Bosco-sziget elnevezésű projektet, amelynek célja, hogy szállást kínáljon az ideérkező bevándorlóknak – tájékoztat a Szaléziak.hu.

VI. Pál pápa: Az Isten népének hitvallása

Ferenc pápa ma boldoggá avatja elődjét, VI. Pál pápát. Az alábbiakban közzétesszük VI. Pál 1968-ban, a hit évét lezáró beszédében elmondott „Hitvallását”.

Meghívás a szabadságra – buktatókkal

Évközi 29. vasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Mt 22,15–21)

Edith Stein-emlékkiállítás nyílt Győrben – KÉPGALÉRIÁVAL

Pápai Lajos győri megyéspüspök október 16-án ünnepélyesen megnyitotta az Edith Stein-emlékkiállítást a győri Zichy Ferenc Látogatóközpont káptalanházában – tájékoztat a Győri Egyházmegye.

Kiállítás nyílik a Vatikánban VI. Pál és a művészet kapcsolatáról

A Szent Péter téri kolonnád Nagy Károly-szárnyában – a boldoggá avatásra készülve – október 16-án, csütörtök délután kiállítás nyílik VI. Pál pápa és a művészek címmel.