Mendelssohn és Bach egyházi művei a 25 éves Purcell Kórustól

Mendelssohn oratorikus egyházi műveit, Bach h-moll miséjét és Haydn Az évszakok című oratóriumát kínálja tavaszi bérletében az Orfeo Zenekar és az idén 25. születésnapját ünneplő Purcell Kórus – tájékoztatta az MTI-t az... »

Az élet igéje – 2015. február

Az egész világon milliók olvassák és igyekeznek tettekre váltani – Chiara Lubich, a Fokoláre Mozgalom alapítójának kezdeményezése szerint – az adott hónapra kiválasztott bibliai mondatot és a hozzá fűzött magyarázatot, amely... »

Hívom a családokat 2015 februárjában – Bíró László püspök levele

Hívom a családokat, a házaspárokat, a jegyeseket és a szerelmeseket, a szerzetes- és paptestvéreket, és mindenkit, aki a család és az élet mellett áll!

Rendkívüli hírek: Nem eléggé terjed Jézus híre!

Évközi 4. vasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Mk 1,21–28)

Bosco Szent János áldozópap

Bosco Szent János emléknapját, égi születésnapját ünnepli ma az egyház. A Szalézi Társaság alapítójának életrajzát a Szaléziak.hu honlap tette közzé.

Rembrandt és a holland arany évszázad festészete

2014. október 31-én nyílt, és február 15-ig még látogatható a Szépművészeti Múzeumban a 17. századi holland művészetet bemutató tárlat, amely egyszerre vezet végig Hollandia függetlenné válásának történetén a művészeti... »

Ferenc pápa táviratban üdvözölte az új olasz államfőt

Az olasz parlament megválasztotta az új köztársasági elnököt Sergio Mattarella alkotmánybíró, politikus személyében.

Ferenc pápa: Ne csak műveljük a földet, hanem óvjuk is!

Az olasz őstermelők szövetsége alapításának 70. évfordulóját ünnepli. Ebből az alkalomból fogadta képviselőiket Ferenc pápa.

Szent Efrém Napokat tartottak két megyeszékhelyen

Idén is megrendezték a Szent Efrém Napokat, ezúttal két helyszínen, január 29-én Debrecenben és január 30-án Nyíregyházán – tudósít a Hajdúdorogi Egyházmegye.

Ferenc pápa Twitter-üzenete január 31-én

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

Lenau-díjat kapott Mayer Mihály nyugalmazott püspök

A 2014. évi Lenau-díj kitüntetettje Mayer Mihály, a Pécsi Egyházmegye nyugállományba vonult püspöke. Mayer Mihály a magyarországi németségért végzett munkásságáért vehette át a kitüntetést 2015. január 23-án – tájékoztat a Pécsi Egyházmegye.

Szentmisével emlékeznek meg az utcán meghalt hajléktalanokról Budapesten

A Szent Egyed közösség szervezésében február 1-jén 15 órakor a budapesti Horváth Mihály téri Szent József-templomban mondanak misét azokért a hajléktalanokért, akik az utcán haltak meg elhagyatottan – adja hírül a közösség.

Saját székhelyükön helyezik az új érsekek nyakába a palliumot ez évtől

Ferenc pápa január 12-i dátummal elküldött levelében értesített minden nunciust a pallium átadásának új liturgikus rendjéről – adta hírül január 29-én Guido Marini prelátus, pápai szertartásmester. A hagyományos vatikáni ünnepség megmarad, és egy érseki székhelyen zajló... »

Ferenc pápa: Emlékezet és reménység a keresztény ember két meghatározó jegye

„A kereszténynek mindig meg kell őriznie a Krisztussal való találkozás emlékezetét és a belé vetett reményt” – állapította meg Ferenc pápa a Szent Márta-ház kápolnájában január 30-án mondott homíliájában.

Határon túli templomok értékeinek megóvását is támogatja a Forster Központ

Határon túli örökségvédelmi programja keretében 31 millió forintos állami forrást fordít elsősorban kutatásokra, dokumentációs és értékfelmérő munkákra a Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ – tájékoztat az MTI.

Kettős ünnep a Dévai Szent Ferenc Alapítvány otthonaiban – KÉPGALÉRIÁVAL

A magyar kultúra napjához kapcsolódva jótékonysági bált rendeztek Székelyhídon január 24-én. Ugyanezen a hétvégén az alapítvány több házában műsorral köszöntötték Böjte Csabát születésnapja alkalmából.

Ferenc pápa táviratban üdvözölte az új olasz államfőt

Az olasz parlament megválasztotta az új köztársasági elnököt Sergio Mattarella alkotmánybíró, politikus személyében.

Megrendítő vallomások kerültek elő vatikáni levéltárakból az örmény tragédiáról

Száz év telt el az örmény népet ért sorscsapás óta. Georges Ruyssens, jezsuita szerzetes, a Pápai Keleti Intézet professzora Vatikánban őrzött dokumentumok alapján tárja az érdeklődők elé a 20. század első népirtásáról fennmaradt tanúvallomásokat.

Kiállítás nyílt a piarista rend 300 éves kecskeméti múltjáról

A piarista rend 300 éves kecskeméti múltját mutatja be az a kiállítás, amely január 30-án nyílt meg Kecskeméten, a Cifrapalotában – adja hírül az MTI.

Az én szerzetesem: Mátray Lelle Mária OP

A megszentelt élet évében meghirdettük „Az én szerzetesem” kampányunkat. Azt kérjük olvasóinktól, osszák meg velünk, ki a kedvenc szerzetesük – vagy más megszentelt életet élő ismerősük –, mit jelent ő számukra. Kovács-Mihócza Orsolya mutatja be barátnőjét, Mátray Lelle... »

Megnyitják Kis Szent Teréz nővérének boldoggá avatási ügyét – VIDEÓVAL

Ferenc pápa nagy tisztelője Lisieux-i Teréznek, akinek szüleit, Louis-t és Zelie-t 2008-ban XVI. Benedek pápa avatta boldoggá. Most indul nővére, Léonie Martin boldoggá avatásának folyamata, melyről a Rome Reports kérdezte a posztulátort, Antonio Sangallit.

Ferenc pápa látogatása Srí Lankán egy magyar szerzetes szemével

A Srí Lanka-i Negombóban szolgáló jezsuita szerzetes, Tőkés György írt arról, hogy mit jelentett Ferenc pápa apostoli látogatása a szigetország lakóinak.

Rembrandt és a holland arany évszázad festészete

2014. október 31-én nyílt, és február 15-ig még látogatható a Szépművészeti Múzeumban a 17. századi holland művészetet bemutató tárlat, amely egyszerre vezet végig Hollandia függetlenné válásának történetén a művészeti... »

Programsorozattal emlékeznek Dobszay László 80. születésnapjára

A Zeneakadémia Egyházzene Tanszéke, a Magyar Egyházzenei Társaság és a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Zenetudományi Intézete nagyszabású programsorozattal emlékezik Dobszay László Széchenyi-díjas zenetudósra, aki február 2-án lenne 80 éves – számol be az MTI.