Ferenc pápa október 23-i Twitter-üzenete

"A család az a hely, ahol személyként fejlődünk. Minden család egy építőkő a társadalom számára."

Kápolnaszentelés a nagyváradi öregek otthonában

A kápolna megáldása egy rendkívüli alkalom, hiszen ezáltal egy új és fontos lakó, Krisztus költözött az idősek otthonába - hangsúlyozta Böcskei László megyéspüspök kedden, a nagyváradi Szent Erzsébet Öregotthon... »

60. születésnapját ünnepelte a nyírbátori katolikus gimnázium

60. születésnapját ünnepelte a nyírbátori Báthory István Katolikus Gimnázium és Szakközépiskola október 17-én. Az intézményt tavaly óta tartja fenn a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye – tájékoztatott Kovács Ágnes... »

Gróf Majláth Gusztáv Károly püspökre emlékeztek Gyulafehérváron

150 éve született névadójukra, Gróf Majláth Gusztáv Károly erdélyi püspökre emlékeztek a gyulafehérvári Teológiai Líceum diákjai és a Seminarium Incarnatae Sapientiae papnövendékei október 18-án, Gyulafehérváron.

Teológiai napok Máriapócson

Október 17-18-án, pénteken és szombaton görögkatolikus teológiai napokat tartottak Máriapócson, az Orientalium Ecclesiarum zsinati határozatot állítva az elmélkedések központjába – adja hírül a Hajdúdorogi Egyházmegye honlapja.

Ferenc pápa fogadta a Bayern München labdarúgóit

A Szentatya a szerdai általános kihallgatás előtt, délelőtt fél 10-kor a vatikáni VI. Pál-teremben fogadta a Bayern München tagjait.

A Pápai Urbaniana Egyetem nagy aulája a XVI. Benedek nevet kapja

Október 21-én, kedden a Pápai Urbaniana Egyetem tanévnyitó ünnepsége keretében az egyetem nagy auláját XVI. Benedekről nevezték el.

Az ’56-os áldozatokra emlékeztek Székesfehérváron – VIDEÓVAL

Imádságos megemlékezésre hívta Székesfehérváron Spányi Antal megyéspüspök az egyházak képviselőit, a városi és megyei vezetőket, hogy együtt fejezzék ki tiszteletüket az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei és... »

Ferenc pápa megemlékezett Szent II. János Pál emléknapjáról

Szentté avatása óta első alkalommal ünnepli az egyház a közel 27 éves pápaságot megért Karol Wojtyła liturgikus emléknapját.

Felújították a bátaszéki plébániatemplomot

A felújított templom átadására és megáldására október 26-án vasárnap, 15 órakor püspöki szentmise keretében kerül sor. A hálaadó szentmisét Udvardy György megyéspüspök mutatja be – tájékoztat a Pécsi Egyházmegye.

Ferenc pápa: Egy család se maradjon munka nélkül

A szerdai általános kihallgatás végén a Szentatya az olasz Meridiana légitársaság dolgozóit is köszöntötte. Az olasz vállalat 1366 alkalmazott elbocsátását tervezi.

Ferenc pápa: Az egyház Krisztus teste – VIDEÓVAL

Október 22-én, szerdán délelőtt Ferenc pápa folytatta katekézisét a Szent Péter téren megtartott általános kihallgatáson. A Szentatya tanításában rámutatott: a háborúk nem a harctereken, hanem a szívekben kezdődnek.

Hazánkba érkezik az ifjúsági világtalálkozók keresztje

A világtalálkozó négy méter magas fakeresztjét és Szűz Máriát karján a kis Jézussal ábrázoló ikonját Románia fiataljai adják át magyar testvéreiknek november 2-án, Nyíregyházán, püspöki szentmise keretében. A kereszt és az ikon magyarországi vándorútjáról tájékoztat az... »

Káptalant tartottak a szegénygondozó nővérek

A Ferences Szegénygondozó Nővérek október 17. és 19. között tartották tisztújító káptalani gyűlésüket Esztergomban, Székely János püspököt elnökletével – tájékoztatott a Ferences Sajtóközpont.

Ferenc pápa október 23-i Twitter-üzenete

"A család az a hely, ahol személyként fejlődünk. Minden család egy építőkő a társadalom számára."

Ferenc pápa beszéde a szinódus utolsó munkanapján

A Szentatya a püspöki szinódus rendkívüli ülésének utolsó munkanapján, október 18-án beszédet intézett a szinódusi atyákhoz és a szinódus minden más részvevőjéhez. Teljes terjedelmében közöljük Ferenc pápa beszédét.

Kápolnaszentelés a nagyváradi öregek otthonában

A kápolna megáldása egy rendkívüli alkalom, hiszen ezáltal egy új és fontos lakó, Krisztus költözött az idősek otthonába - hangsúlyozta Böcskei László megyéspüspök kedden, a nagyváradi Szent Erzsébet Öregotthon... »

Jubilál a Katolikus Magyar Bibliatársulat Erdélyben

A Biblia elmélyült tanulmányozása egyszerre jelent lelki és szellemi kihívást. A Biblia megismerését és megszeretését előmozdítani kívánó Katolikus Magyar Bibliatársulat húszéves jubileumát ünnepli. Az évfordulóra Csíkszeredában emlékeznek meg október 25-én – írja a... »

A keleti rítusú katolikus egyházak püspökeinek tanácskozása Ukrajnában

Október 23. és 26. között az ukrajnai Lembergben (Lviv) találkoznak az európai keleti rítusú katolikus egyházak püspökei. Az éves tanácskozásról a CCEE sajtóközleménye tájékoztat.

Kereszt az Európai Parlamentben

Első ízben helyeztek el keresztet az Európai Parlament egyik tanácstermében. Az októberben felállított kereszt építőkövein az EU tagállamai név szerint szerepelnek – tudósított a Kathpress.

VI. Pál pápa: Az Isten népének hitvallása

Ferenc pápa ma boldoggá avatja elődjét, VI. Pál pápát. Az alábbiakban közzétesszük VI. Pál 1968-ban, a hit évét lezáró beszédében elmondott „Hitvallását”.

Erdő Péter: VI. Pál az egyház szabadságáért dolgozott

Ferenc pápa az októberi családszinódus végén boldoggá avatja elődjét, VI. Pált, aki 1963 és 1978 között volt Szent Péter utóda. A püspöki szinódus főrelátorát, Erdő Péter bíborost arra kértük, hogy ismertesse meg olvasóinkkal egy kicsit jobban a II. Vatikáni Zsinatot lezáró... »

Templomséta Székesfehérváron – VIDEÓVAL

Székesfehérváron rendhagyó templomtúrára invitálták az érdeklődőket a Magyar Katolikus Kulturális Hetek keretében október 18-án. A belvárosi barokk templomok gazdag múltjával Smohay András művészettörténész ismertette meg a résztvevőket – írja a Székesfehérvári Egyházmegye... »

Ian Barry: Karácsonyi kívánság

Egy igaz ember története elevenedik meg Ian Barry alkotásába, melyet az Etalon Film Kiadó jelentetett meg 2014 szeptemberében.