A halálra ítélt Asia Bibi levelében Ferenc pápa imáját kéri

Asia Bibi, akit október 16-án másodfokon is halálra ítéltek Pakisztánban istenkáromlás vádjával, levelet írt Ferenc pápának, melyben arra kéri, hogy imádkozzon érte – tájékoztat a Vatican Insider hírportál.

Ferenc pápa találkozott az ókatolikusok küldöttségével

„Közösen tanúskodni az evangéliumról ebben az utat tévesztett mai Európában” – hangsúlyozta a Szentatya, mikor a csütörtöki audienciák sorában október 30-án fogadta az Utrechti Unió ókatolikus püspöki konferenciájának... »

Ferenc pápa szentmisét mutat be a Guadalupei Szűzanya liturgikus ünnepén

A Latin-Amerikai Pápai Bizottság sajtóközleményben tájékoztat, hogy december 12-én 18 órakor a Szentatya szentmisét mutat be a Szent Péter-bazilikában Latin-Amerika védőszentjének emléknapján.

Folytatja dél-alföldi hátralékkezelő programját a Máltai Szeretetszolgálat

Öt hónap alatt háromezer fogyasztó jelentkezett az EDF DÉMÁSZ és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hátralékkezelő programjára. Ennek végrehajtásához 2014–2015-ben 150 millió forintos keret áll rendelkezésre – adta hírül a... »

Ferenc pápa: „Az ördög nem mítosz”

„A keresztény élet folyamatos küzdelem a gonosz, a világ és a test szenvedélyei ellen” – mondta homíliájában Ferenc pápa október 30-án, csütörtök reggel a Szent Márta-házban bemutatott szentmisén.

Megszentelték a Boldog Meszlényi Zoltán-templom harangjait – KÉPGALÉRIÁVAL

A budapesti Szent Adalbert Plébánia közössége október 30-án szentmisén búcsúzott el attól az üzlethelyiségből átalakított kápolnától, amelyet évtizedekig használtak. A szertartás után Erdő Péter bíboros megszentelte a... »

Ferenc pápa Twitter-üzenete október 30-án

„Az egyház legfőbb küldetése az evangelizálás: elvinni a Jóhírt mindenkinek.”

Napi sajtószemle

Az október 30-i lapok szemléje

A szív- és érrendszeri betegeket segíti a Gyulafehérvári Caritas új programja

Az otthon gondozott, hátrányos helyzetű szív- és érrendszeri betegeket segítő, a Gyulafehérvári Caritas és a Vodafone Románia Alapítvány által kidolgozott programról tartottak sajtótájékoztatót október 29-én a csíksomlyói... »

Egyre több észak-iraki keresztény család menekül Bagdadba

Egyre növekszik a Bagdadba menekült, Moszulból és a Ninivei-síkságról származó családok között a keresztények száma, akik az Iszlám Állam (IS) dzsihádistáinak támadása miatt kényszerülnek elhagyni otthonaikat.

Csordás Eörs-emlékzarándoklat a Szentföldön

A Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend Magyarországi Helytartósága szentföldi zarándoklatot tart október 22–31-ig Csordás Eörs apostoli protonotárius emlékére, aki a rendszerváltozás után újjászervezte a lovagrend magyar tagozatát... »

Elhunyt Kovács Imre Endre premontrei kanonok

Dr. Kovács Imre Endre premontrei kanonok, gyémántmisés áldozópap, emeritus perjel, címzetes esperes, nyugalmazott plébános életének 89., szerzetességének 71., papságának 66. évében, 2014. október 28-án este elhunyt –... »

Megszentelték a Boldog Meszlényi Zoltán-templom harangjait – KÉPGALÉRIÁVAL

A budapesti Szent Adalbert Plébánia közössége október 30-án szentmisén búcsúzott el attól az üzlethelyiségből átalakított kápolnától, amelyet évtizedekig használtak. A szertartás után Erdő Péter bíboros megszentelte a... »

Szombatonként gazdapiacot tartanak az újhatvani plébánia udvarán

Termelői piacot nyitott októberben a Váci Egyházmegye az újhatvani plébánia udvarán. A hatvani kezdeményezés a váci Püspöki Gazdapiac példáját követi, amelyet Beer Miklós megyéspüspök nagyjából egy éve indított el – adta hírül az egyházmegye honlapja.

Ferenc pápa: Hitünk mércéje a szeretetünk – VIDEÓVAL

„Nem választhatjuk el a vallásos életet azoknak a testvéreknek a szolgálatától, akikkel konkrétan találkozunk” – mondta október 26-án, vasárnap délben mondott Úrangyala imádságában Ferenc pápa a Szent Péter téren összegyűlt hívekhez.

Ferenc pápa: A házasságot soha nem támadták annyira, mint napjainkban

Ferenc pápa október 25-én a vatikáni VI. Pál teremben fogadta az alapításának százéves évfordulóját ünneplő Schönstatt Apostoli Mozgalom képviselőit. A világ 50 országából több mint 7500 zarándok – köztük magyar küldöttség is – érkezett a mozgalom október 23-án... »

Az egyház és a társadalom sokat köszönhet a szerzeteseknek

„Milyennek látja az egyház és a civil társadalom a megszentelt életet Romániában?” – ezzel a témával foglalkozott a Romániai Női és Férfi Szerzetes Elöljárók Országos Konferenciája október 13–16. között, a soros közgyűlésük keretében tartott közös képzési napokon –... »

Rózsafüzér-zarándoklat Sepsiszentgyörgyért

A római katolikusok rózsafüzér-imaláncot szerveztek Sepsiszentgyörgyön a város megújulásáért és a békéért. A rendezvényhez az elmúlt napokban százak csatlakoztak – tudósít a Székelyhon.ro.

Szobrot állítottak Szent II. János Pál pápának Párizsban – KÉPGALÉRIÁVAL

Október 25-én, szombaton délelőtt felavatták Zourab Tsereteli orosz-grúz származású szobrászművész II. János Pált ábrázoló alkotását a párizsi Notre-Dame mellett, a XXIII. János téren – adta hírül a francia La Croix.

A keleti rítusú katolikus egyházak püspökei tanácskoztak Lembergben

Október 23. és 26. között az ukrajnai Lembergben (Lviv) találkoztak az európai keleti rítusú katolikus egyházak püspökei. Az éves tanácskozáson üzenetet fogalmaztak meg, melyet az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) sajtóközleménye mellett az alábbiakban közreadunk.

Egyre népszerűbbek az internetes rózsafüzér-csoportok – VIDEÓVAL

Számtalan módon segíti az internet a hívek közösségbe szerveződését és imaéletét. Csaknem öt éve indult útjára egy nagy népszerűségnek örvendő kezdeményezés: a rózsafüzér közös elimádkozása a Skype segítségével.

Rendkívüli szinódus után – Interjú Erdő Péter főrelátorral

Erdő Péter bíboros az október 5-étől 18-áig tartó rendkívüli szinódus főrelátora volt. Az MKPK és a CCEE elnökét a püspöki gyűlésről, annak tapasztalatairól kérdeztük.

Orsolyiták az Eurovíziós Dalfesztivál máltai döntőjében

Az Ekklesia Sisters az egyik legnagyobb esélyese az Eurovíziós Dalfesztivál máltai előválogatója november 22-i döntőjének – adta hírül a La Croix, az Aci Prensa tudósítására hivatkozva.

Pécsen látható a velencei Szent Márk-bazilika mozaikjait bemutató tárlat

A Magyar Katolikus Kulturális Hetek programsorozat részeként október 27-től a pécsi dóm kőtárában tekinthető meg „A megváltás titka – a velencei Szent Márk-bazilika mozaikjai” című vándorkiállítás.