Gesztesy András Fraknói-díjat kapott

Idén Gesztesy András, a Pécsi Hittudományi Főiskola teológiai tanára az egyik díjazott – tájékoztat a Pécsi Egyházmegye.

Erdő Péter vizitációja Rákospalota-MÁV-telepen

November 22-én kánoni vizitáción fogadta Erdő Péter bíborost a Rákospalota-MÁV-telep Jézus Szíve plébániatemplom közössége. Több mint hat évtizede ad teret a hívek vallási és kulturális életének a plébánia és a hozzá... »

Szalézi válaszok az európai fiatalok problémáira

Tizenegy európai országból harminc résztvevő találkozott november 12–14. között Berlinben. A tanácskozás a szalézi ifjúságpasztorációs munka megismerését és az együttműködés fejlesztését célozta. A Szaléziak.hu... »

Rubinmisét mutatott be Szendi József nyugalmazott érsek

Hetven évvel ezelőtt, 1944. december 24-én szentelték pappá Szendi Józsefet, a Veszprémi Főegyházmegye nyugalmazott érsekét. A jubileumi eseményre emlékezve gyűltek össze november 22-én a veszprémi Szent Mihály-bazilikában papok... »

Adventi felkészülés Szent II. János Pállal Szlovákiában

A Szlovák Püspöki Konferencia kezdeményezéseként második alkalommal kaphatnak az érdeklődők adventben és a karácsonyi ünnepek alatt naponta egy gondolatot e-mailben szlovák nyelven. Az idézetek magyar nyelven is hozzáférhetők... »

Egyházmegyei kórustalálkozó Nagyváradon – KÉPGALÉRIÁVAL

Harmadik alkalommal szervezték meg a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegyében a kórusok találkozóját, 2014. november 22-én, Szent Cecília emléknapján. A váradi bazilikában tartott ünnepen tizenöt kórus vett részt – tájékoztat... »

Napi sajtószemle

A november 24-i lapok szemléje

Nyitott templomok estéje a Szatmári Egyházmegyében

A tervezettnél több templom kapcsolódott be az erdélyi egyházmegyében első alkalommal megrendezett nyitott templomok estéje programba november 21-én, pénteken – írja a Frissújság.ro.

A Pápai Magyar Intézetben élő papok kirándulása

A Pápai Magyar Intézetben élő papok november 16-án felkeresték a Róma közelében fekvő Braccianót, az Odescalchi család várkastélyát – tájékoztatta a Magyar Kurír szerkesztőségét Tóth Tamás, az intézet rektora.

Hat új szenttel gazdagodott az egyház

Ferenc pápa hat boldogot avatott szentté november 23-án, Krisztus Király vasárnapján az ünnepi szentmise keretében. A szentté avatási szertartás után a Szentatya köszöntötte a Szent Péter téren megjelenteket, közöttük az... »

Magyarázat a megszentelt élet évének hivatalos szentszéki logójához

Közzétették a november 30-án, advent első vasárnapján kezdődő megszentelt élet évének logóját, melyhez a Megszentelt Élet Intézményeinek és Apostoli Élet Társaságainak Kongregációja adott magyarázatot – tájékoztat a... »

Átadták a Szent Erzsébet rózsája díjat – KÉPGALÉRIÁVAL

A Teremtő akaratát teljesítjük, amikor a képmását, az embert feltétlen szeretetben és tiszteletben részesítjük – fogalmazott Erdő Péter bíboros a Szent Erzsébet rózsája díj átadóünnepségén november 23-án Budapesten. A... »

Az iraki káld pátriárka levele a muszlim vezetőkhöz

Louis Raphael Sako pátriárka határozott szavakkal felszólította az iszlám közösség vezetőit, hogy vállalják felelősségüket és szálljanak szembe a magát iszlámnak nevező szélsőségesekkel, akik halálos veszélyt jelentenek a... »

Húsvétra felújítják a Tihanyi Bencés Apátságot

Húsvétra kívülről is felújítják a Tihanyi Bencés Apátságot egy 145 millió forintos kormányzati beruházás második ütemeként – közölte az apátság turisztikai igazgatója az MTI-vel.

Szent Erzsébet kenyere – példaértékű összefogás a gyermekek javára

A Katolikus Karitász és a Lipóti Pékség november 23-án közös programot indít az éhező gyermekek megsegítésére – tájékoztatta szerkesztőségünket a Katolikus Karitász sajtószolgálata. Az akció karácsonyig tart.

Erdő Péter bíboros a következő püspöki szinódus főrelátora

Ferenc pápa november 21-én a XIV. rendes püspöki szinódus főrelátorává nevezte ki Erdő Péter bíborost – tájékoztat az Apostoli Szentszék sajtószolgálata.

Ferenc pápa: Minden életállapot életszentségre vezet! – VIDEÓVAL

Mire kapott meghívást a keresztsége jegyében minden keresztény? Hogyan tudja ezt megvalósítani? – e két kérdést tette fel katekézise kezdetén Ferenc pápa november 19-én délelőtt a Szent Péter téren szerdai általános kihallgatásán.

Idén is megrendezik a Szent Miklós-napokat Gyergyóban

A hagyományoknak megfelelően Szent Miklós püspök ünnepe alkalmából december 4–7. között idén is megrendezik a városnapi rendezvénysorozatot Gyergyószentmiklóson.

Új templomot szenteltek fel Bihar megyében

Böcskei László megyéspüspök felszentelte a Bihar megyei Fogás új templomát, és megáldotta a szintén Bihar megyei Dólya új ravatalozó kápolnáját a november 15-16-i hétvégén – tájékoztatott a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye.

Magyarázat a megszentelt élet évének hivatalos szentszéki logójához

Közzétették a november 30-án, advent első vasárnapján kezdődő megszentelt élet évének logóját, melyhez a Megszentelt Élet Intézményeinek és Apostoli Élet Társaságainak Kongregációja adott magyarázatot – tájékoztat a... »

Asia Bibi férje nyílt levélben fordult a pakisztáni elnökhöz

Asia Bibi, a káromlásért halálra ítélt pakisztáni asszony férje a pakisztáni elnökhöz fordult felesége szabadon bocsátása érdekében, és hogy a család Franciaországba költözhessen – adja hírül a Catholic Herald.

Ferenc pápa nyolc tanácsa családoknak – VIDEÓVAL

Ferenc pápa beszédeiből válogatta össze ezúttal a családoknak szóló jótanácsokat a Rome Reports hírportál.

Felhívás a máriapócsi kegyhely jubileumára készülve

Jövőre ünneplik Máriapócson a kegykép könnyezésének 300. évfordulóját. Ennek alkalmából Kapin István máriapócsi parókus felhívást intéz a hívekhez – adta hírül a Hajdúdorogi Egyházmegye.

Mustó Péter: Megszereted, ami a tiéd – VIDEÓVAL

A Jezsuita Könyvek sorozatban jelent meg Mustó Péter legújabb könyve az imádságról, az Istennel való kapcsolatról, a veszteségről, a csalódásról, a megbékélésről, az elfogadásról. November 18-án a budapesti Párbeszéd Házában mutatták be a könyvet.

Több mint két évtized után újra megjelenik a négykötetes zsolozsmáskönyv

Az első kötet december elején, a továbbiak a liturgikus év soron következő időszakaihoz igazodva jelennek meg – tájékoztatta szerkesztőségünket a Szent István Társulat igazgatója, Farkas Olivér.