A Debrecen–Nyíregyházi Egyházmegye búcsúja Máriapócson

A Debrecen–Nyíregyházi Egyházmegye búcsúját 1996 óta minden évben július utolsó vasárnapján tartják Máriapócson. A korábbi évekhez hasonlóan idén is több ezer zarándok érkezett a kegyhelyre – tájékoztatta... »

Maradiaga bíboros szót emelt a migráns gyermekek érdekében

Október óta 52 ezer gyermeket tartóztattak le a mexikói–amerikai határon. Oscar Andres Rodriguez Maradiaga hondurasi bíboros bírálta a migráns gyerekek ellen folytatott politikai propagandát. A Szaléziak.hu írását közöljük.

Búcsú a Csobot-hegyi Szent Anna-kápolnánál

Gyergyószentmiklós fiatalságáért imádkoztak Szent Anna és Joachim napján, július 26-án a Csobot-hegyi kápolnáknál tartott búcsús szentmise résztvevői. Balázs Katalinnak a Székelyhon.ro hírportálon megjelent beszámolóját... »

Elhunyt Francesco Marchisano bíboros

Július 27-én délelőtt, 85 éves korában elhunyt Francesco Marchisano bíboros, a Szent Péter-bazilika nyugalmazott főpapja. Ferenc pápa táviratban fejezte ki részvétét a főpásztor elvesztése miatt a torinói érseknek – közli a... »

A chilei püspökök felszólaltak az abortusz legalizálása és a melegházasságok ellen

„Az élet és a család Isten ajándékai valamennyiünk számára” – írja a chilei püspöki konferencia állandó bizottságának július 21-én kiadott jegyzéke, amelyben a főpásztorok az abortusz legalizálásával és a... »

A pápa beszéde a casertai papsághoz

A helyi püspökökkel és papokkal folytatott beszélgetést a Szentatya július 26-án Casertában, a királyi palota kápolnájában – tájékoztat a Vatikáni Rádió.

Finn fotós a pécsi György-telepen

Evelin Kask finn fotós a Magyar Máltai Szeretetszolgálat programja keretében egy hetet töltött a pécsi György-telepen, ahol Orsós János családját kísérte napokon át – írja a Máltai.hu.

Ferenc pápa: Megváltozik az életünk, ha felfedezzük Isten országát

Isten országának felfedezéséről beszélt a Szentatya július 27-én a Szent Péter téren összegyűltekhez. Az Úrangyala elimádkozásakor a vasárnapi evangéliumi szakaszhoz (Mt 13,44–52) fűzte gondolatait – tájékoztat a Vatikáni... »

Napi sajtószemle

A július 28-ai lapok szemléje

Izrael: Nem szabad megosztottá válniuk a keresztényeknek

A Gázai övezet miatti válság megosztja az Izraelben élő keresztényeket – erről beszélt Pater David Neuhaus, a jeruzsálemi latin patriarchátus képviselője az ACS hírügynökségnek, adja hírül a Vatikáni Rádió német... »

CrossSound – keresztény összművészeti fesztivál Vajtán

A magyarországi egyházak ifjúságának kínál alkohol- és drogmentes fesztivált a július 31-én kezdődő CrossSound keresztény összművészeti találkozó Vajtán, ahol mintegy kilencven programot tartanak – tájékoztat az MTI .

Elhunyt Szita Teofil ferences pap tanár

Teofil atya életének 86., szerzetbe lépésének 68., pappá szentelésének 62. évében, hosszan tartó, türelmesen viselt betegség után, szentségekkel megerősítve július 26-án hajnalban visszaadta lelkét a Teremtőnek – vagy ahogy a... »

Szent Anna ünnepe Veszprémben

A Veszprémi Főegyházmegyében két asszonyt tisztelnek védőszentként, Szent Annát és Boldog Gizellát. Az elmúlt években nagyobb hangsúlyt kapott Szent Anna tisztelete, az érseki székhelyen minden évben gazdag programmal készülnek ünnepére. A Veszprémi Főegyházmegye... »

Gépjárművek megáldása a Szombathelyi Egyházmegyében

Szent Kristóf napjának közeledtével, július 20-án a jánosházi plébánia székhelyén és filiáiban lelkipásztoraink a gépjárművekkel közlekedőkre kértek áldást. E napon autók, motorok, kerékpárok megáldására került sor a csehimindszenti plébánia falvaiban is. Márfi József és... »

A békéért imádkozott vasárnap Ferenc pápa - VIDEÓVAL

„Kérem, hagyjátok abba!” Ferenc pápa a Közel-Kelet, Irak és Ukrajna békéjéért fogalmazott meg felhívást július 27-én, vasárnap délben, az Úrangyala elimádkozásakor – adta hírül a Vatikáni Rádió.

Ferenc pápa fogadta a hite miatt halálra ítélt szudáni fiatalasszonyt és családját

P. Federico Lombardi szentszéki szóvivő csütörtökön kora délután közzétett tájékoztatása szerint Ferenc pápa 13 órakor a Szent Márta-házban fogadta a szudáni családot – adta hírül a Vatikáni Rádió.

Könyv formájában is bemutatkozik a Gyulafehérvári Caritas

Bemutatták a Sokszínű Caritas 2014-es kiadványát a Gyulafehérvári Caritas csíkszeredai székhelyén, ugyanakkor a civil szervezet munkatársai beszámoltak ez évi tevékenységeikről, terveikről – tájékoztat Barabás Hajnal a Székelyhon.ro-n.

Zsolozsmás napokat tartottak Mátyfalván

Első alkalommal rendeztek zsolozsmás napokat a Beregszászi Görögkatolikus Esperesi Kerületben július 22. és 24. között, melynek Mátyfalva (Nagyszőlősi járás) adott otthont – tájékoztatta szerkesztőségünket Pősze Roland.

Louis Sako káld pátriárka: Elég volt a keresztények iránti közönyből

Louis Sako iraki káld pátriárka felhívást intézett az ENSZ-hez, melyben az iraki keresztények drámai helyzetére hívta fel a figyelmet, kérve, hogy a Biztonsági Tanács ne pusztán megfigyelőként vegyen tudomást az Iszlám Állam által elkövetett rémtettekről. A Vatikáni Rádió... »

Vallásközi foci Messivel és Zidane-nal

Szeptember 1-jén különböző felekezetekhez tartozó focisták játszanak Ferenc pápa kérésére Rómában. Messi, Zidane és Nagatomo már jelezte részvételét. Német katolikus portálok tudósítanak.

A brit parlament előtt az asszisztált öngyilkosság kérdése

Lord Falconer munkáspárti képviselő törvényjavaslatot terjesztett elő a brit parlament felsőházában, mely legálissá tenné az asszisztált öngyilkosságot az Egyesült Királyságban – tájékoztat a Zenit hírügynökség.

A bagdadi káld segédpüspök kérdése a nyugati világhoz: „Miért hallgattok?”

A Vatikáni Rádió olasz műsora interjút készített Shlemon Warduni bagdadi káld segédpüspökkel, aki a Moszultól 80 km-re keletre fekvő Erbil városban fontos találkozón vett részt a helyi hatóságokkal – tájékoztat a Vatikáni Rádió.

Könyvajánló: Nős papok? – Harminc égető kérdés a cölibátusról

Az Arturo Cattaneo olasz teológus, pap tanár által szerkesztett kötet érthetővé akarja tenni a szélesebb nyilvánosság számára azokat az okokat, amelyek miatt a papi cölibátus annyira szívügye az Egyháznak. A szerzők e célból válaszolnak a cölibátussal szembeni leggyakoribb és... »

Középkori építmények alapjait kutatták Székesfehérváron – VIDEÓVAL

Befejeződött a tervásatás a székesfehérvári püspökség kertjében – tájékoztat a Székesfehérvári Egyházmegye.