„Isten lelkének erejében” – Ajaki fiatalok a lengyelországi katolikus ifjúsági találkozón

2019. május 2., csütörtök | 13:15

Az ajaki fiatalokat Karol Burda atya hívta meg a przemyśli érsekség XXVI. katolikus ifjúsági találkozójára (SMAP), amelyet április 12–14-én tartottak Duklában, „Isten lelkének erejében” mottóval.

A lengyelországi katolikus ifjúsági találkozót évről évre a virágvasárnapot megelőző hétvégén tartják, a Przemyśl-i Egyházmegye érseke és más püspökök vezetésével.

Idén 4500 fiatal érkezett a háromnapos rendezvényre a Przemyśl-i Érsekség területéről és külföldről: Szlovákiából, a Kassai Egyházmegyéből; Ukrajnából a Munkácsi Egyházmegyéből, és hazánkból, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyéből.

A magyar csoportot az Ajaki Tamási Áron Katolikus Általános Iskola középiskolás diákjai, pedagógusai és a Szent Kamill Leányai szerzetesrend két nővére alkotta.

A lengyelországi találkozón Jézus gyógyító erejéről tettek tanúságot azok a fiatalok, akik részt vettek a panamai világtalálkozón.

A fiatalok együtt járták végig Jézus keresztútját, Józef Michalik érsek vezetésével; csendes imádságokon, rózsafüzér-imádságon, Szent Kereszt-imádáson és szentmiséken vettek részt; kiscsoportos beszélgetéseket folytattak a Szentlélek gyümölcseiről; az „Ábrahám-sátorában” az evangéliumról elmélkedhettek; koncerteken vehettek részt.

Vasárnap Dukla főteréről – pálmaágakkal a kezükben – körmenet indultak a fiatalok a stadionban tartott szentmisére.

Szentbeszédében Salvatore Pennacchio apostoli nuncius arra ösztönözte a jelenlévőket, hogy úgy éljenek, ahogyan Krisztus élt, hozzanak helyes döntéseket életükben, mutassák meg bátran a világnak és vállalják fel, hogy melyik oldalon állnak.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

19:24
a-keresztenyseg-hetkoznapokban-dol-el-interju-szilvasy-laszlo-uj-piarista-tartomanyfonokkel
A kereszténység a hétköznapokban dől el – Interjú Szilvásy László új piarista tartományfőnökkel

A Piarista Rend Magyar Tartományának káptalanja Szilvásy Lászlót, a tartomány ökonómusát választotta tartományfőnökké márciusban. Hogyan tölti be hivatását az egyén, a szerzetesközösség, az iskola életében? Sok egyéb mellett ezekről a kérdésekről beszélgettünk a provinciálissal.

19:59
Útravaló – 2019. május 26., húsvét 6. vasárnapja

Útravaló – 2019. május 26., húsvét 6. vasárnapja

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Májusban Seregély István nyugalmazott egri érsek útravalóit olvashatják.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle